Dodaj do ulubionych

Mamuski czy sie niecierpliwicie ???????????????

01.10.04, 08:17
Moja dzidzia ma przyjsc na swiat 25 grudnia ale ja juz nie moge sie
doczekac.Ciagle mysle czy wszystko bedzie dobrze jak mala bedzie wygladac itp
same pewnie to znacie.Budze sie po nocach z dziwnym strachem z ktorym nie
moge sobie poradzic.Staram sie nie denerwowac bo to nie dobrze ale jakos mi
to nie wychodzi.Chciala bym juz ja przytulic a tu jeszcze tyle czasu
buuuuuuuuuuuuuuuuuu Napiszcie czy czujecie sie podobnie czy tylko zemnie taka
warjatka.Buziaczki w brzuszki smile
Obserwuj wątek
    • roxi_hart Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 08:47
      Ja tez sie niecierpliwie. Bede miala cc przed terminem, na przelomie listopada/grudnia wiec zostaly 2 m-ce. To chyba normalne, jestesmy po prostu ciekawe jak bedzie wygladalo dzieckosmile Ja dodatkowo jestem juz zmeczona chodzeniem z brzuszkiem, wiec niecierpliwie sie podwojnie. 9 m-cy to stanowczo za dlugosmile
    • joasia20 Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 08:53
      witam grudnową mamę, ja też mam termin na drugą połowę grudnia!!!! i też się
      niecierpliwię, też już bym chciała wiedzieć jaka będzie moja dzidzia, przytulić
      ją a jednocześnie im bliżej porodu tym bardziej się boję!
      • constancja Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 09:13
        Witam mamuśkismile
        To chyba zupełnie normalne, ja co prawda całkiem niedawno poczułam czułe
        kopniaczkismile a u mnie dopiero 22 t.c. i ne ma nocy kiedy by mi się cos nie
        śniło, znam to pragnienie, tulenia maluchasmile Ja podobnie jak roxi będe miała cc
        przed terminem...więc pewnie Synek wykluje się pod koniec stycznia.
        Życzę optymistycznych myśli i cierpliwości.
        Buziaki Consta.
        • mamut11 Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 09:40
          Ja to się dopiero niecierpliwię!!!!!!!!!!!!! koniec 37 tygodnia...
    • gusinka Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 10:01
      Ja też mam termin na 25 grudnia. Nie mogą się już doczekać dzidziusia. Na usg
      wydaje się już taki duży i gotowy a tu jeszcze 3 miesiące czekania. Pozdrowionka
    • monia767 Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 10:15
      Ja juz jestem przeterminowana i po wczorajszej wizycie u lekarza nie mam
      zludzen, ze cos sie zacznie w ciagu najblizszych dni, bo malenstwo jest jeszcze
      stosunkowo wysoko, a szyjka macicy jak z betonu sad((
      Zeby nie meczyc sie tym okropnym czekaniem, od wczoraj mowie sobie, ze za
      tydzien melduje sie w szpitalu z torba i nadzieja, ze nie beda chcieli juz
      czekac tylko wznieca porod.

Pozdrawiam,
      Monika & Agata (41 tc.)
      • iwoku Monia 767 01.10.04, 10:40
        Monia!
        Na pewno warto się przygotować psychicznie na ewentualny pobyt w szpitalu i
        indukcję porodu, ale nie zadręczaj się niepotrzebnie!
        Usłyszałam takie same słowa jak Ty od swojego lekarz dzień po terminie porodu
        (dokladnie o 16), umówiłam się na kontrolne KTG i patologię ciąży tydzień po
        terminie, dziecko było wysoko, szyjka nieprzygotowana. A następnego dnia o
        godzinie 8 rano po raz pierwszy zobaczyłam swoją córeczkę!
        Terminu i tempa porodu naprawdę nie jest w stanie przewidzieć nikt, nawet
        najlepszy lekarz. Wykorzystaj ten czas , który Ci został najlepiej jak
        potrafisz, już niedługo nie będziesz miała wiele czasu dla siebie i na sen. I
        spróbuj się nie denerwować (skądinąd życzliwymi) pytaniami znajomych i rodziny
        czy juz urodziłaś,wiem jak to wyprowadza z równowagi. Trzymam za Ciebie kciuki
        i życzę szybkiego i spokojnego rozwiązania
        • monia767 Re: Monia 767 01.10.04, 12:51
          Iwoku,
          Wielkie dzieki za slowa wsparcia! Nie moge sie juz doczekac chwili, w ktorej
          zobacze i przytule moja kruszynke i dlatego kazdy kolejny dzien "w oczekiwaniu"
          jest taki trudny. Moze bede miala tyle szczescia co Ty smile
          A jesli chodzi o rodzine i znajomych, chyba wylacze telefon, bo powoli zaczynam
          tracic cierpliwosc odpowiadajac na to samo pytanie.
          Mam nadzieje, ze juz niedlugo pochwale sie na forum "jest nas juz troje" smile))
          Pozdrawiam,
          Monika
    • ekaczmarczyk Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 10:27
      Ja jestem w 26 tygodniu i też już nie mogę się doczekać tym bardziej że dwie
      moje koleżnki wczoraj urodziły dziewczynki. Pozdrawiam. Ewa

• verla Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 10:45
      czyli tylko ja jestem taka wyrodna ?! jestem w 35 tc i ciesze sie ze mam
      jeszcze dwa tygodnie czasu do zameldowania sie w szpitalu ( bo ide na
      obserwacje ). ciesze sie ze mam jeszcze czas na to i na to. jutro ide na
      wesele , dzisiaj maz jedzie po szafki kuchenne ( 350 km w jedna strone wiec na
      weselu ja bede w lepszej formie niz on ). biegam 2 razy w tygodniu na ktg
      korzystam z zycia smile))

pozdrawiam

verla
      • rheya Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 10:52
        ja też chciałabym już zobaczyć maleństwo moje. Boję się też że dzidzia nie
        będzie chciała zaczekać do planowanego terminu cesarki. Rozmawiałam ostatnio z
        koleżanką która urodziła na początku 8 miesiąca i od tamtej pory mam jazdę. Co
        skurcz to zaczynam sie obawiać czy to aby nie już... Pozdrawiam Rheya i
        Miłoszek (32hbd)
    • nejmlez Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 11:11
      i to jak... ja mam termin na 17.10 i dosc chodzenia w ciazy... wczoraj u lekarza
      liczylam na to ze mi powie ze moze jeszcze najwyzej jkis tydzien... a on
      stwierdzil ze sadzi ze jesze 2 tygodnie spokojnie powinnam pochodzic i... umowil
      sie ze mna na 17... czyli na razie nic z tego, a glowka juz przeciez tak nisko,
      tak uciska, naprawde liczylam na to ze juz niedlugo. ale moze to i lepiej, niech
      mala jeszcze troche podrosnie
    • dominika251 Re: Mamuski czy sie niecierpliwicie ????????????? 01.10.04, 18:42
      Hej
      Ja mam termin na 15 grudnia i tez sie juz nie moge doczekac maleństwasmileA tym
      bardziej jej tatuśsmile!!! Niestety nie wiemy co sie urodzisad-jest ułozone
      posladkowo i pleckami do brzuszkasad((Mam cały czas obawy czy sie obruci na czas?
      Po ostatnim badaniu USG pan docent stwierdził,ze sie mocno usadowiło ale tez ma
      nadzieje ze sie obruci?A na dodatek doszły ostatnio problemy ze spaniem:
      (Maleństwo też i wtedy jest jazda - ono daje czadu a ja spac nie moge ale z
      drugiej strony to miłesmilechoć rano wstaje nie wyspana.Podobnie jak wy tez bym
      juz chciała przytulić maleństwo więc to chyba normale że się nie mozemy
      wszystkie doczekać-wkońcu to nasze małe skarbysmile))

pozdrawiam

Dominika i kruszynkasmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka