Dodaj do ulubionych

Czy są jakieś mamusie z Katowic?

21.10.04, 11:39
Chciałam zapytać czy są tu może jakieś przyszłe mamusie z Katowic i jak się
czujecie? Ja właśnie kończę 27tc i czuję się bardzo dobrze. Wiemy już, ze to
będzie chłopczyksmile

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • just12 Re: Czy są jakieś mamusie z Katowic? 21.10.04, 11:44
      Cześć Kaczorku!!
      Ja nie jestem z Katowic ale z całkiem niedaleka - Rybnik. Też jestem w 27 tc i
      też jest to osobnik płci męskiej wink. Czuję się świetnie może dlatego, że całą
      ciążę przebywam na L4 więc jestem wypoczęta i zrelaksowana. Wczoraj byliśmy u
      lekarza i okazało się, że trochę mi się już przytyło - prawie 10kg na plusie
      (startowałam z pułapu 56kgsmile. Ale wszystko idzie wyłącznie w brzuszek -
      uffff....
      PS. W Katowicach studiowałam (AE) i pracowałam.
      Pozdrawiam Cię serdecznie
      Justyna
    • kajaaa Re: Czy są jakieś mamusie z Katowic? 21.10.04, 13:24
      Witaj...jak widzę jest nas niewiele z Katowic na forum...ja jestem w 32 tc,
      czuję się od początku bardzo dobrze...no może ostatnio robi mi sią trochę
      ciężkawo (+10kg...całkiem sporo przy wzroście 160cm)...spodziewam się
      dziewczynki(podobno na 100%)...będzie Aleksandra...napisz gdzie będziesz rodzić
      i na kiedy masz termin,
      pozdrawiam cieplutko Kasia
      • kaczorek5554 Re: Czy są jakieś mamusie z Katowic? 21.10.04, 13:38
        Witam Wassmile Może jeszcze ktoś do nas dołączysmile U mnie z tym porodem to bardziej
        skomplikowana sprawa... To moja druga ciąża - pierwsza była obumarła w 6tcsad
        Wtedy chodziłam do Medicoveru w K-cach i byłam baaaardzo niezadowolona i tak
        potem z polecenia przyjaciela rodziny trafiłam na zabieg do lekarki z Mysłowic.
        Przesympatyczna kobieta i potem, jak sie okazało, ze jestem znów w ciąży to
        postanowiłam u niej zostać. W związku z czym będę rodziła w Mysłowicachsmile Teraz
        czuję sie już dobrze ale niedawno twardniał mi brzuszeksad miałam leki i już
        jest w porządku... Nie mogę się już doczekać rozwiązania bo po tym, co
        przeszliśmy (a było to całkiem niedawno bo w grudniu zeszłego roku) ciągle
        niedowierzam, ze nastąpi ten szczęśliwy koniec ale mam nadzieję, ze już jakoś
        przeleci ten czas i zostanę w końcu szczęśliwą mamasmile
        Kaja widzę, ze Ty jesteś już bliska mety a Justa i ja musimy jeszcze chwilkę
        poczekać.

Przesyłam buziaki dla Was i Maluszkówsmile
        • kajaaa Re: Czy są jakieś mamusie z Katowic? 21.10.04, 14:39
          ...no niby meta blisko (będę rodzić przez cc w na przełomie 38/39tc w CSK) ale
          te ostatnie tygodnie dłużą się niemiłosiernie(może dlatego, że siedzę w
          domku?)...nie mogę się doczekać córeczki a jednocześnie zaczyna się strach
          przed zabiegiem, niepokój o maleńką...żeby to wszystko poszło bez komplikacji,
          itd...ale to podobno normalne...więc uciekam myślami w te bardziej
          optymistyczne obrazki,
          pozdrawiam was serdecznie i jestem pewna, że wszystko będzie w jak najlepszym
          porządku do samego końca,
          całuski Kasia z Oleńką
    • fiordilligi Re: Czy są jakieś mamusie z Katowic? 21.10.04, 13:58
      Nie jestem z Katowic,lecz z Zagłębia. Ale rodzić bedę oczywiście na Śląsku w
      Rudzie śl/Goduli. To mój 24 tydzień,druga i trudna ciąża. Właściwie nie wiem ,
      co będzie - usg nie bylo definitywne, ale moja pierwsza pociecha jest
      czteroletnią i roześmianą blondynką. Generalnie liczę dni i jestem
      niecierpliwa, a tu przede mną cała ta długa zima.
    • mauxena Re: Czy są jakieś mamusie z Katowic? 21.10.04, 15:21
      ja jestem z Dabrowy 13 tydziensmile kwitnę
      • kaczorek5554 Re: Do Kajaaa:) 21.10.04, 16:02
        Z tego, co piszesz będziesz miała cc? Ja tez ponieważ dość długo leczyłam się
        na kręgosłup (takie tam różne problemy) i lekarka dała mi taki wybór więc
        zdecydowałam się. Chciałam Cię zapytać czy wybrałaś już rodzaj znieczulenia?

Pozdrawiamsmile
        Monika i 27tyg. Filipeksmile

P.S. Jak widać juz nas trochę przybyłosmile
        • kajaaa Re: Do Kajaaa:) 21.10.04, 17:19
          Tak się składa, że u mnie wskazaniem do cc jest również bardzo chory kręgosłup,
          a co za tym idzie skrzywiona miednica (lekarka powiedziała, że może i
          urodziłabym naturalnie ale nie chce ryzykować komplikacji przy wejściu dziecka
          do kanału rodnego)...jezeli tylko anestezjolg mnie zakwalifikuje do
          znieczulenia miejscowego(nie wiem czy taki "połamany" kręgosłup jak mój nie
          jest przeciwskazaniem do tego typu znieczulenia)...to wybiorę
          podpajęczynówkowe...z tego co się dowiadywałam jest to najbezpieczniejsze
          znieczulene do cc, zarówno dla kobiety jak i dziecka...sporo na ten temat jest
          w "morfeuszu2001"...
          pozdrawiam Kasia
    • monikapyka Re: Czy są jakieś mamusie z Katowic? 21.10.04, 20:14
      Witam jestem mamusią z Katowic w maju 2005 bedę ponowną mamusią-jest mi cały
      czas mdło!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka