Dodaj do ulubionych

Jaki biustonosz?

26.10.04, 12:49
Witam.
Jestem w 26 t.c smile biust mi trochę urósł (nie da się ukryć). Potrzebny mi
jakiś nowy biustonosz, nie wiem jaki wybrać. Czy Mogłybyście mi doradzić
proszę. Dodam że biust to miałam zawsze takie 80 B czyli nie jakiś ogromny.
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lakie Re: Jaki biustonosz? 26.10.04, 15:22
      jak u mnie się okazalo ze jednak musze pomyśleć o jakimś nowym biustonoszu bo w stare się nie mieszcze to kupiłam od razu taki dla matek karmiących i było to najlepsze rozwiązanie, bawelniany, bez fiżbin, niegdzie nie ciśnie i nie ma drapiacych koronek, a piersi miałam w ciąży bardzo wrażliwe na takie rzeczy. a jesli chodzi o rozmiar to z 75D przeszłam na 85E. (teraz wróciło mi to 75 tylko miseczka E została)

pozdrawiam

lakie smile
      • mazuba Re: Jaki biustonosz? 26.10.04, 15:58
        ja mam miseczjke D, mialam C, ale to dopiero 5 m-c. Jak sobie dalas rade przy
        takich miseczkach w staniku bez fiszbin??
        pozdr
        magda
        • lakie Re: Jaki biustonosz? 26.10.04, 20:26
          jak jest dobrze dopasowany pod biustem i ma szrokie ramiączka to świetnie się trzyma smile a dopasować pod biustem też się da bo te które ja kupiłam mają aż 4 stopnie regulacji zapięcia.

lakie smile
          • mazuba Re: Jaki biustonosz? 26.10.04, 20:41
            jak jest dobrze dopasowany pod biustem i ma szrokie ramiączka to świetnie się t
            > rzyma smile a dopasować pod biustem też się da bo te które ja kupiłam mają aż 4
            st
            > opnie regulacji zapięcia.

sorry, ze ci trujesmile a mozesz zdradzic firme tego stanika? i cene jesli
            paamietasz? bede wdzieczna, ja do tej pory nie wyobrazalam sobie stanika bez
            fiszbin na moim biuscie i troche sie mecze, chociaz to 5 m-c dopiero.
            pozdrawiam
            magda
            • lakie Re: Jaki biustonosz? 26.10.04, 20:43
              nie pamiętam a pudełko wyrzuciłam, ale jak w najbliższym czasie będę w pobliżu tego sklepu z ciuchami dla mam to obiecuje że wstąpie i sprawdze smile

pozdrawiam

lakie smile
              • mazuba Re: Jaki biustonosz? 27.10.04, 09:26
                dziekuje bardzosmile
                pozdrawiam cieplutko
                magda
                • monikaj21 Re: Jaki biustonosz? 27.10.04, 12:05
                  pozwól że ja Ci polecę biustonosz z KappAhl'a. Ma sportowy krój i jest naprawdę
                  super, kosztuje 70 złotych. Ma oczywiście odpinane miseczki. Ja jestem w 17 tc
                  i biust urósł mi z 75C do 80D. Oglądałam sporo biustonoszy, kilka kupiłam - tym
                  jestem zachwycona - naprawdę niesamowicie wygodny smile
                  • mazuba Re: Jaki biustonosz? 27.10.04, 16:34
                    dzieki.
                    w moim miescie nie ma kappahl'a... mimo, ze jest duze...
                    smilesmilesmile
                    pozdr
                    magda
            • kate3 Re: Jaki biustonosz? 27.10.04, 00:36
              Hej!
              czytam właśnie ten wątek i może wtrącę swoje pięć groszysmile Ja (z racji tego, że
              większość moich biustonoszy jest już za mała bądź bardzo niewygodna) kupiłam
              ostatnio biustonosz firmy Triumph - Mamabel micro i jestem z niego bardzo
              zadowolona! Nie ma fiszbin, a mimo to doskonale podtrzymuje biust (przerzuciłam
              się z rozmiaru 80C na 85C) - mozesz go obejrzec na stronie:
              www.biust.pl/pasaz/e_dzial_mama.php3?idKateg=0101
              Kosztował 74 zł.
              Pozdrawiam!
      • toja9 Taki dla matek karmiących będzie ok? 26.10.04, 19:36
        Witam!
        Sori za upierdliwość, ale nie dysponuje zbyt dużymi funduszami.
        Myślicie, że taki dla matek karmiących co go teraz kupię to będzie dobry po
        porodzie też. Czy mam kupić jakiś "na wyrost".
        Pozdrawiam
        • lakie Re: Taki dla matek karmiących będzie ok? 26.10.04, 20:31
          100% gwarancji Ci nie dam, ale mi się biust powiększył w pewnym momencie ciąży i juz więcej nie urósł tongue_out jak mierzyłam staniki to pani w sklepie poradziła mi żebym wsunęła dłoń w miseczkę bo potrzebne jest później jeszcze miejsce na wkladkę laktacyjną. tak też zrobiłam i dobrałam sobie odpowiedni biustonosz i do tej pory go noszę (kupiłam sobie jeszcze jeden na zmianę). ja płaciłam za taki biustonosz 35 zł ale wiem ze można też kupić sobie coś tańszego jak się poszuka w sklepach dla przyszłych mam smile

lakie smile
        • kate3 Re: Taki dla matek karmiących będzie ok? 27.10.04, 00:41
          Aha, dodam jeszcze tylko, że Pani w sklepie powiedziała mi, że biustonosz
          Mamabel micro rośnie wraz z biustem (nawet o dwa rozmiary!) - co jest całkiem
          prawdopodobne, bo materiał jest dość elastyczny i faktycznie byłby w stanie
          pomieścić większy biust. Kupiłam od razu dla matek karmiących, bo też chciałam
          zaoszczędzić i póki co jestem bardzo zadowolona z tego zakupusmile
          • olanowak24 Re: Taki dla matek karmiących będzie ok? 27.10.04, 08:24
            Witam, proponuje zajrzec na allegro, tam w dziale bielizny ciążowej jest
            mnóstwo biustonoszy różnych producentów od 15zł i to całkie fajnych i wygodnych
            dla karmiacych smile pozdrawiam
            • kocianna Re: Taki dla matek karmiących będzie ok? 27.10.04, 19:33
              Kup najwygodniejszy z najtańszych... przed ciążą miałam 75 B, kiedy kupowałam
              Triumpha Mamabel dla ciężarnych (60pln) byłam zachwycona, bo mięciutki, nie ma
              szwów, nie drapie, nie uwiera... kupiłam wtedy 75 C, a jeszcze miał "rosnąć
              razem ze mną"... urósł, ale ja mam teraz 80 E i czuję, że to jeszcze nie
              koniec - a to dopiero 29 tc. Kupuję teraz na różnych bazarach takie po 10 pln,
              nieważne jak wygląda, ważne, żeby był duży i wygodny sad((
        • thiessa Re: Taki dla matek karmiących będzie ok? 27.10.04, 21:01
          Ja tez Mamabel Triampha ostatnio nabylam - 75C calkiem wygodny. Kosztowal 69 zl.
          Ponoc rosnie o rozmiar.
          • majerka1 Mamabel??? 28.10.04, 08:28
            Witam! mam pytanko do uzytkowniczek Mamabel Triumph'a. Chodzi mi o to jak lezy
            ten biustonosz, tzn. czy spłaszcza bardzo biust. Jestem przyzwyczajona do
            biustonoszy podnoszących biust na fiszbinach i mam wątpliwości co do tego
            modelu.
            Pozdrawiam
            • kocianna Re: Mamabel??? 28.10.04, 17:17
              Ja nie czułam, żeby mi spłaszczał... wcześniej też nosiłam na fiszbinach albo
              push-up, ale teraz każdy szew, każdą koronkę, każdy drucik czuję, jakby się
              wbijały w skórę. Zresztą, mi biust rósł tak szybko, że ewentualne spłaszczanie
              nie było dla mnie odczuwalne.
            • kate3 Re: Mamabel??? 28.10.04, 17:23
              Mi nie spłaszcza (piersi są naturalnego kształtu, a nawet powiedziałabym, że są
              lekko uniesione i "opadają" tylko wówczas gdy odpinam miseczkę), a tymbardziej
              nic mi nie wisi i nie skacze (choć skakanie faktycznie zdarzało się przy innych
              biustonoszach bez fiszbintongue_out). Noszę miseczkę C (czasami D - zależy od modelu) i
              też zawsze preferowałam biustonosze na fiszbinach (bo lepiej podtrzymują
              biust), ale w staniczku Mamabel czuję sie rewelacyjnie - jakbym wcale nie miała
              go na sobie - nic nie uwiera i nie podrażnia skóry!!! Jeśli masz wątpliwości co
              do tego jak leży, to najlepiej chyba będzie, jeśli pójdziesz do sklepu i sama
              przymierzyszsmile Ja jestem zadowolona, co oczywiście nie jest gwarancją tego, że
              Tobie również ten model będzie odpowiadał.
              Życzę udanych zakupów!
              Pozdrawiam!
    • elgosia Re: Jaki biustonosz? 28.10.04, 11:24
      Wygoda wygodą, ale ja nie lubię, jak mi piersi wiszą i skaczą, dlatego z
      radością schowałam staniki dla karmiących (triumph, dla karmiących świetny)i
      zamieniłam na biustonosz z fiszbinami. Nawet, jak karmiłam i gdzieś na krótko
      szłam bez dziecka i chciałam ładnie wyglądać zakładałam fiszbinowy. Te dla
      karmiących nie trzymają dobrze dużego biustu (mam D po pierwszej ciąży i na
      razie na szczęście nie rośnie). Polecam na ciążę fiszbinowe, po karmieniu biust
      niekoniecznie się zmniejszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka