Dodaj do ulubionych

Roszkowski czy Dudarewicz w Łodzi?

26.10.04, 22:28
hej!!
mam umowiona wizyte u dr roszkowskiego, jednak mam coraz mniejsza ochote tam
jechac. Znalazlam za to dobre opinie o dr dudarewiczu w łodzi. Czy ktoras z
was byla u niego na usg???interesuje mnie usg genetyczne w 22 tygodniu ciazy.
Ile kosztuje taka wizyta? Dziekuje za informacje. Pozdrawiam. Kasia
Obserwuj wątek
    • faza70 Re: Roszkowski czy Dudarewicz w Łodzi? 27.10.04, 07:42
      Wybrałabym Dudarewicza, jest genetykiem, oprócz USG wykonuje badania prenatalne
      krwi i amniopunkcje, z tego co wiem pracuje w Poradni Genetyki w Lodzi, jest
      bardzo mily i nie ma humorów. Wszystko pokaze Ci na monitorze, odpowie na Twoje
      pytania. Pozdrawiam, Aneta
      • sarah75 Re: Roszkowski czy Dudarewicz w Łodzi? 27.10.04, 09:15
        moja przyjaciółka była u Durwicza i bardzo go chwaliła. Sympatyczny rzeczowy,
        odpowiada na kazde pytanie. Koszt 150 zł.
        • grochalcia Re: Roszkowski czy Dudarewicz w Łodzi? 27.10.04, 09:33
          jeszcze poczekam do wieczora, bo dzis miala byc u Roszkowskiego przyszla
          mamusia, ktora poznalam na forum i ktora tez jest z ostrowca, jak ja.Jesli
          napisze, ze ten kretyn znow pokazal pazurki, to ja wole pojechac 40 km dalej,
          ale do rownie dobrego fachowca, tyle, ze milszego Wyslalam juz mu e-maila,
          zobaczymy, co odpowie. Pozdrawiam Was brzuchatki.Kasia
          • _diabolique_ Re: Roszkowski czy Dudarewicz w Łodzi? 27.10.04, 15:28
            Jestem z Lodzi, ale na badaniu bylam u Roszkowskiego i polecam go z calego
            serca bo jest swietnym specjalista i w sumie dosc fajnym czlowiekiem. A
            opowiesci o jego pazurkach sa naprawde moooocno przesadzone.
    • magdek2 Re: Roszkowski czy Dudarewicz w Łodzi? 27.10.04, 10:11
      Grochalcia, skopiowałam ci cennik ze stronki moze po prostu sie nie otwierał,
      tez sie do niego wybieram, ale mialam zamiar zrobić USG- ocena ogolna narzadów,
      zastanawiam się cały czas nad tym genetycznym i jeszcze nie wiem

Porada genetyczna 80
      Porada ginekologiczna 60
      Badanie USG genetyczne 15-21 tydzień ciąży z oceną ryzyka zesp. Downa i wad
      rozwojowych u płodu 150
      Badanie USG genetyczne 15-21 tydzień ciąży z komputerową oceną ryzyka zesp.
      Downa 250
      Badanie USG ciąży z oceną przezierności karkowej i komputerową oceną ryzyka
      zesp. Downa u płodu (bez testu PAPP-A) 150
      Badanie USG ciąży/narządu rodnego sondą brzuszną 80
      Badanie USG ciąży/narządu rodnego sondą dopochwową 80
      Test PAPP-A (badanie krwi w kierunku zesp. Downa u płodu w 10-13 tyg. ciąży)
      cena nie obejmuje USG 200
      Test zintegrowany stanowiący połączenie testu PAPP-A i testu potrójnego
      (badanie krwi w kierunku zesp. Downa u płodu w 10-13 tyg. ciąży i 15-20 tyg.
      ciąży) 440

• grochalcia Re: dzieki magdek 27.10.04, 10:23
        Dziekuje magdek!!!Doktor odpisal, wiesz??? Mialm jechac do roszkowskiego w 22
        tyg, ale dudarewicz prosi o 20 tydzien, poniewaz nie mialam mierzonej
        przeziernosci karkowej.Bardzo mily on jest. Mam gdzies Roszkowskiego, ktory za
        wile wieksza kase potrafi byc bezczelny. mam nadzieje, ze dudarewicz tez
        nagrywa badanie na kasete. Pozdrawiam Cie goroco!!!Kasia
        • magdek2 Re: dzieki magdek 27.10.04, 10:26
          nagrywa, tak przynajmniej wynika ze strony internetowej, mozna też zabrać
          dyskietkę na zdjecia, rzecywiscie fajnie, ja niby mialm przezierność, ale nie
          mam nic na papierze, wiec może jednak warto ?
          • grochalcia Re: dzieki magdek 27.10.04, 10:39
            wiesz, ja robie genetyczne, bo jestesmy z mezem spokrewnieni. niby daleko, ale
            wole byc spokojna. czyli w przyszly piatek musialabym jechac. nigdy nie bylam w
            Lodzi...
            • ithilhin Re: dzieki magdek 27.10.04, 11:26
              a moze jak do Lodzi to do prof. Respondek? jest swietnym pediatra i kardiologiem i specjalizuje
              sie w badaniach dzieci przed ich narodzeniem smile oprocz USG "genetycznego" robi takze echo
              serca i ocene ukladu krazenia. koszt 220zlotych. jest bardzo mila i cierpliwa, nie spieszy sie,
              wszystko wyjasnia, badanie trwa okolo pol godziny, czasem dluzej, wiec dlugo sie czeka w
              poczekalni ale warto. no i to swietny specjalista! bylam niedawno i jestem naprawde
              zadowolona. przyjmuje w przychodni na ul. Nawrot i pracuje w Centrum Zdrowia Matki Polki.
      • osimek Re: Roszkowski czy Dudarewicz w Łodzi? 27.10.04, 20:42
        Hej!
        Ja w poniedzialek bylam na Usg u Dudarewicza telefon 0-603 166 978, mialam
        zwykle usg koszt 80 zl w cenie jest nagrywanie na wlasna kasete wideo. Jedynym
        mankamentem jest dlugi termin oczekiwania na zapisana wizyte, lub jesli sie
        idzie w ciemon to czeka sie dlugo (my czekalismy prawie 2 godziny). USG zwykle
        tralo 20 minut, lekarz opisuje dokladnie wszystko kazdy elemencik cialka i
        podaj rowniez plec dziecka. Dostalismy zdjecie naszej malej glowki.
        Polecam goraco.
        Joanna
    • grochalcia Re: Roszkowski czy Dudarewicz w Łodzi? 27.10.04, 13:45
      wiecie, bardzo sympatyczny ten lekarz z Lodzi...przyslal juz mi dzis drugiego
      maila. chyba sie na niego zdecyduje....
    • magdek2 do grochalci 27.10.04, 14:37
      Grochalcia, a na który adres wysłałaś, bo mój na wirtualna nie przeszedł i
      wysłałam na ten drugi, ale zadnej odpowiedzi nie mam
      • grochalcia Re: do magdek 27.10.04, 15:08
        Sloneczko, ja wysylam na wirtualna i dochodzi!!!
        • magdek2 Re: do magdek 27.10.04, 15:13
          hmmmm..., dzięki, wyślę jeszcze raz
          • grochalcia Re: do magdek 27.10.04, 15:38
            jestes z lodzi, Magdek???
            • magdek2 Re: do Grochalci 27.10.04, 15:44
              taaaak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka