janaj 10.11.04, 10:44 Czy ktoś może orientuje się czy w ciąży można pić urosan (zioła na kłopoty z pęcherzem). Farmaceutka powiedziała, że tak ale może komuś potwierdził tę informację ginekolog? Pozdrawiam, Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malaika7 Re: Urosan w ciąży 10.11.04, 10:51 Mi w szpitalu kazali łykać urosept (tabletki ziołowe na pęcherz), więc myślę, że herbatkę też można pić. Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: Urosan w ciąży 10.11.04, 11:00 ja Ci polecam sok z żurawiny na pecherz to naprawde dziala, jak nie ma soku to sa w herbapolach suszki żurawiny ktore go zastapia. Jesli chodzi o urosept to z tego co czytalam to mozna, ale najlepiej zadzwon do lekarza i sie go jeszcze zapytaj dla pewnosci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka1 Re: Urosan w ciąży 10.11.04, 11:05 Hej ja mam problemy z układem moczowym i własnie lekaż zaelcił mi Urosept i powiedział że jest zupełnie bezpieczny, dodatkowo czytałam w internecie ze jest to lek z grupy A czyli taki który nie przenika przez łożysko a tym samym nie szkodzi dziecku gosia Odpowiedz Link Zgłoś
moll77 Re: Urosan w ciąży 10.11.04, 11:09 ja tez biore urosept zalecony przez gina, a co do urosanu, to zawsze lepiej zapytac lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
moneczka Re: Urosan w ciąży 10.11.04, 11:28 mnie lekarz kazal w 1 trymestrze brac urosept przez 2 mies.wiec na pewno mozna brac. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba111 Re: Urosan w ciąży 10.11.04, 12:07 ja piłam herbatkę UROSAN w II trymestrze i zalecił mi ją mój lekarz. Miałam problemy z siusianiem a po niej wszystko się unormowało. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek76 Re: Urosan w ciąży 10.11.04, 12:49 Można jak najbardziej. Ja jem urosept i czasem popijam urosan, konsultowałam z moją lekarką i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
janaj Re: Urosan w ciąży 10.11.04, 14:41 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Wieczorem jeszcze telefonicznie skonsultuję się z moim ginekologiem i napiszę co on na Urosan. Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś