ekaczmarczyk 01.12.04, 10:42 Hej. Mam pytanko, po ilu tygodniach po porodzie schodzi brzuch. Nie chodzi mi o póżnijsze odchudzanie tylko o to po jakim czasie mogę zauważyć że zmniejszył mi się brzuszek. Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_currant Re: Mam pytanko.... 01.12.04, 10:53 Macica powinna wrócić do rozmiarów sprzed ciąży najpóźniej po 6 tygodniach. A wszystko co zostanie na brzuszku później trzeba już zwalczać ćwiczeniami. Mi brzuszek najbardziej spadł przez pierwsze dwa tygodnie. --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
lizaxo Re: Mam pytanko.... 01.12.04, 10:54 Z tego co mi wiadomo to roznie u kazdej kobiety inaczej jedne po porodzie jakis czas maja taki brzuch jakby nie urodzily czyli duzy innym spada prawie od razu JA tuz po porodzie mialam malutki szybko spadl natomiast po jakims tygodniu moze dwoch wszytko wrocilo do normy bez rzadnych zabiegow. ale bywa roznie jak powiedzialam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Mam pytanko.... 01.12.04, 10:54 To sprawa indywidualna,zależy ile się przytyło i jaki był brzuch.Ja 6dni po porodzie schudłam ok10kg i brzuch już był niewielki.Po porodzie naturalnym brzuch spada szybciej niż po cc,przynajmniej yak było u mnie. Poza tym po naturalnym porodzie już od pierwszzej doby mozna wykonywać specjalne ćwiczenia(napinanie mieśni,unoszenie nóg itp.)które przyspieszają obkurczanie się macicy i zwiększająelastyczność mięsni brzucha. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Mam pytanko.... 01.12.04, 11:05 Ja przytyłam w ciąży 20 kilo.Ważyłam 75 kilo przed samym porodem. Po porodzie z racji tego że dzidziuś ważył tylko kilogram i nie miałam wód płodowych (synuś urodził się martwy)zrzuciłam tylko 2 kilo,a brzusio dalej jest prawie taki sam jak był. Dodam że urodziłam 12 listopada. Ma nadzieję że ten brzuszek spadnie chociaż troszkę.Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś