Dodaj do ulubionych

Mam pytanko....

01.12.04, 10:42
Hej. Mam pytanko, po ilu tygodniach po porodzie schodzi brzuch. Nie chodzi mi
o póżnijsze odchudzanie tylko o to po jakim czasie mogę zauważyć że
zmniejszył mi się brzuszek. Ewa.
Obserwuj wątek
    • black_currant Re: Mam pytanko.... 01.12.04, 10:53
      Macica powinna wrócić do rozmiarów sprzed ciąży najpóźniej po 6 tygodniach. A
      wszystko co zostanie na brzuszku później trzeba już zwalczać ćwiczeniami.
      Mi brzuszek najbardziej spadł przez pierwsze dwa tygodnie.

---------------------------------------
      Ania - podwójna mama październikowa smile
      Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
    • lizaxo Re: Mam pytanko.... 01.12.04, 10:54
      Z tego co mi wiadomo to roznie u kazdej kobiety inaczej jedne po porodzie jakis
      czas maja taki brzuch jakby nie urodzily czyli duzy innym spada prawie od razu
      JA tuz po porodzie mialam malutki szybko spadl natomiast po jakims tygodniu
      moze dwoch wszytko wrocilo do normy bez rzadnych zabiegow. ale bywa roznie jak
      powiedzialam. Pozdrawiam
    • inez21 Re: Mam pytanko.... 01.12.04, 10:54
      To sprawa indywidualna,zależy ile się przytyło i jaki był brzuch.Ja 6dni po
      porodzie schudłam ok10kg i brzuch już był niewielki.Po porodzie naturalnym
      brzuch spada szybciej niż po cc,przynajmniej yak było u mnie.
      Poza tym po naturalnym porodzie już od pierwszzej doby mozna wykonywać specjalne
      ćwiczenia(napinanie mieśni,unoszenie nóg itp.)które przyspieszają obkurczanie
      się macicy i zwiększająelastyczność mięsni brzucha.

Pozdrawiam!
    • ekaczmarczyk Re: Mam pytanko.... 01.12.04, 11:05
      Ja przytyłam w ciąży 20 kilo.Ważyłam 75 kilo przed samym porodem. Po porodzie z
      racji tego że dzidziuś ważył tylko kilogram i nie miałam wód płodowych (synuś
      urodził się martwy)zrzuciłam tylko 2 kilo,a brzusio dalej jest prawie taki sam
      jak był. Dodam że urodziłam 12 listopada. Ma nadzieję że ten brzuszek spadnie
      chociaż troszkę.Ewa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka