Dodaj do ulubionych

Cordafen a bóle głowy

21.12.04, 08:58
Mojej żonie lekarz zalecił zażywanie cordafenu na pojawiające się ostatnio
przedwczesne skurcze, jest w 31 t.c. Niestety odczuwa straszny ból głowy, czy
to normalne? Co prawda na ulotce tego leku jest napisane o możliwych bólach
głowy we wczesnym etapie leczenia. Ile to może trwać? Czy jest jakiś substytut
tego leku
Obserwuj wątek
    • smallwitch Re: Cordafen a bóle głowy 21.12.04, 10:24
      Hej Piotrze
      brałam Cordafen i miałam podobne odczucia, a oprócz bólów głowy jeszcze
      kołatanie i strasznie szybkie bicie serca sad lekarz zmienił mi ten lek na
      Cordipin, ale po nim było jeszcze gorzej sad Radziłam sobie z tymi bólami tak,
      że po wzięciu leku natychmiast kładłam się płaściutko (bo leżeć i tak musiałam)
      i starałam się jak najmniej ruszać przez mniej więcej godzinę. To trochę
      pomagało. A jak skurcze zaczęły się uspokajać, to lekarz zmiejszył mi dawkę
      leku i było zdecydowanie lepiej. Brałam te leki przez mniej więcej cały piąty
      miesiąc i kawałek szóstego. Po czym skurcze na tyle się wyciszyły, że mogłam
      leżec już bez leków. Ale cierpienie się opłaciło, ciążę donosiłam smile Czego i
      Wam z całego serca życzę. Trzymajcie się cieplutko

pozdrawiam serdecznie
      smallwitch z Tomeczkiem (24.04.04)
      • kariba Re: Cordafen a bóle głowy 21.12.04, 11:05
        Witamsmile Biorę te lek od ok 1,5 tygodnia. powód oczywiście ten sam skurcze.
        Lekarz kazał mi brać 3 razy dziennie po 1 tablecce. Po zażyciu 1 tabletki
        miałam okropny ból głowy. Lekarz zalecił mi jednak, że jeśli będę się po nim
        czuła źle to mam zmniejszyć dawkę z 1 tab na połówkę. Podejrzewam, że żona może
        mieć za dużą dawkę i tez radziłabym ją zmniejszyć oczywiście po kontakcie z
        lekarzem tak dal pewności/ pozdrawiam serdecznie i życzę Wesołych Świąt kariba
    • badziunia Re: Cordafen a bóle głowy 21.12.04, 11:24
      Też brałam to świństwo. Tak jak napisała już jedna koleżanka:bóle głowy,
      kołatania serca, duszności. Leżałam plackiem, półprzytomna i cierpaiłam przez
      pierwszy tydzień. Potem poszłam do lekarza i zmniejszył dawkę, ale nadal było
      to samo. Brałam to przez miesiąc i po odstawieniu te bóle i kołatania nie
      przeszły tak od razu.
      Może niech żona poprosi lekarza o zmianę lekarstwa. Oprócz Cordafenu i
      Cordopinu, są przecież i inne sepcyfiki na przedwczesne skurcze.
      • baby5 Re: Cordafen a bóle głowy 21.12.04, 11:46
        Ja brałam ten lek bardzo krótko w 27tc - ponieważ przyniósł rewelacyjne skutki
        lekarz postanowił mi go stopniowo odstawiać pod nadzorem w szpitalu (tam
        właśnie zaczęłam go brać). Okazało się, że skurcze były chwilowe i organizm
        szybko wrócił do równowagi. Lekarz wychodził z założenia, że jeśli organizm nie
        domaga się to po co brać dodatkowe leki.
        Pierwszy lek jaki zaczęłam brać to był Fenoterol+Isoptin jednak strasznie się
        po nim czułam. Po Cordafenie tez nie było super ale po paru dniach bóle głowy
        nie do zniesienia minęły i były ok. Czasami różnie reagujemy na dane lekarstwa
        o czym warto porozmawiać z lekarzem chociaż nie da sie ukryć, że taka już
        specyfika tych rozkurczowych lekówsad

Pozdrawiam
        Baby 36tc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka