Dodaj do ulubionych

okropny katar- pomocy

12.01.05, 12:55
dziewcyzny nie wiem co robic, jestem bardzo przeziebiona, jednak najbardziej
dokuma mi okropny katar. Caly nos mam zapchany doslownie sie dusze, bola mnie
juz gałki oczne i całe czoło. Czy mozna jakies krople do nosa stosowac. Po
poludniu ide do lekarza ale mam wrazenie ze do tej pory sie uduszę.
Obserwuj wątek
    • mazuba Re: okropny katar- pomocy 12.01.05, 12:57

inhaluj sie olejkiem Olbas a przed spaniem skrop nim poduszke, bardzo ulatwia
      oddychanie, nawet przy zapaleniu zatok. polecam
      magda, 28 tc
    • czarrrna Re: okropny katar- pomocy 12.01.05, 12:58
      Zakręć kaloryfery-będzie Ci lepiej oddychac zimniejszym powietrzem. Kup sobie w
      aptece zwykły inhalator w sztyfcie-mnie pomagał bardzo.I wodę morską STERIMAR w
      sprayu w aptece-można ją stosowac w ciąży.Po za tym robiłam sobie
      inhalacje:wrzątek do miski + 3-4 łyżki soli kuchennej. To wszystko nie jest tak
      skuteczne jak krople do nosa,ale znacznie łagodzi objawy.
      • nupik Re: okropny katar- pomocy 12.01.05, 13:00
        Mozna brac bez problemu Euphorbium. Ja przechodzilam straszne przeziebienie w
        piatym miesiacu i ginekolog mi to zapisala; Mozesz tez brac bioparox. To
        wszystko od drugiego semestru, a nie spojrzalam w ktorym tygodniu jstes. W
        pierwszym trymestrze lepiej olejkami si wyleczyc. Siedz w domu, nic nie rob,
        dbaj o siebie,
        pozdrawiam
        nupik 28tc
    • agnesm1 Re: okropny katar- pomocy 12.01.05, 13:06
      Ja tez polecam inhalacje, poza tym sol fizjologiczna lub STERIMAR (woda
      morska)... na noc do spania pomagala wyzej ulozona poduszka + sztyft do obydwu
      dziurek wink (niestety kropelek w ciazy sie nie zaleca)
      - mnie bardzo pomoglo to co napisalam, a karat meczyl mnie bardzo...
      aaa... do inhalacji kupilam sobie nawet caly spzet - co zreszta ulatwilo mi
      zycie... duzo lepiej inhaluje sie niz nad miska z recznikiem na glowie... (do
      inhalacji uzywam chyba kropelek Olbas)
      Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia
      Agnesm
      • ade1 Re: okropny katar- pomocy 12.01.05, 13:19
        dzieki serdeczne, jak wroce z pracy to zaczynam sie leczyc
        • agnieszka190 Re: okropny katar- pomocy 12.01.05, 13:30
          Ja też przez to przechodziłam, na początku stycznia. Byłam u lekarza, który
          powiedział że spokojnie moge stosować krople do nosa Terisal. Przez cały dzień
          co godzinę. Pomogło.
          Szybkiego powrotu do zdrowia.
          Aga + 31tyg. Oliwia bądź Filip
          • agnieszka190 Re: okropny katar- pomocy 12.01.05, 13:31
            Tetrisal
            • kurova Re: okropny katar- pomocy 12.01.05, 15:25
              A mi najbardziej pomaga herbatka Hipp na przeziębienie( ta dla dzieci).
    • anneeczka Re: okropny katar- pomocy 14.01.05, 08:14
      Witam, mnie rowniez strasznie meczyl katar, bylam u lekarza i powiedzial ze spokojnie moge stosowac spray do nosa (ja bralam Otrivin)z tym ze nie za czesto, gora 2-3 razy dziennie no i max 5 dni.Ale mi bardzo pomogl.Polecam tez spray homeopatyczny Euphorbium compositum S, mozna go stosawac nawet 5 razy dziennie i tak dlugo jak potrzeba, jest bezpieczny.Natomiast z tego co slyszalam unikac wszelkich preparatow na bazie mentolu, podobno sa niebezpieczne w ciazy.Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowiasmile)
      • ade1 Re: okropny katar- pomocy 14.01.05, 09:13
        dziewczyny bylam u lekarza i powiedzial ze moge brac wszystkie krople do nosa (
        jestem w 18tc), biore wiec otrvin i pomaga
        • dnata5 Re: okropny katar- pomocy 14.01.05, 12:01
          cześć, jestem alergiczką i w zasadzie nieustannie kicham i mam katar. Czasami
          wieczorem nos mi się zatyka tak że nie mogę zasnąć. Biorę wtedy krople do nosa
          Nasivin dla dzieci. Są słabsze niż te dla dorosłych a mimo to pomagają.
          Ponieważ są słabsze to sobie wymysliłam, że mniej szkodliwe. Oczywiście jak się
          ich nie wlewa litrami smile Pozdrawiam
          • magda1975 Re: okropny katar- pomocy 14.01.05, 15:20
            Mi pomaga, oprócz inhalacji olejkami- herbatka z majeranku. Zalewam 2-3
            łyżeczki majeranku wrzątkiem i wącham (wcześniej wydmuchuję nos). Potem jeszcze
            ciepły piję.
            Życzę zdrówka
            Magda (37t.c.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka