anielkac 13.01.05, 11:19 Jestem w 39 t.c Od 3 dni miewam biegunki - nie non stop ale w sumie cały dzień coś w brzuchu "nie gra".Czy to może być oznaka niedlugiego porodu (a może ma trwac np. 2 tygodnie?) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostrakrwi Re: biegunka przed porodem 13.01.05, 12:08 Słyszałam ostatnio, że hormony, które zaczynają się wydzielać przed porodem doprowadzają i rozlużnienia mieśni macicy i skrócenia szyjki mogą doprowadzić u niektórych kobiet do biegunki, ale nie wiem czy to zaraz przed porodem, czy moze trwać 2 tyg/ Odpowiedz Link Zgłoś
lula11 Re: biegunka przed porodem 13.01.05, 12:12 Witaj, w moim przypadku biegunka przed rozpoczeciem porodu trwała dobę, po czym zaczynały się skurcze. Było tak przed pierwszym jak i drugim porodem. Pozdrawiam, Agata, 6mc. Odpowiedz Link Zgłoś
mkrzatala Re: biegunka przed porodem 13.01.05, 13:30 U mnie było tak samo przy pierwszym porodzie, zobaczymy jak będzie teraz. Ale nawet się ucieszyłam, bo wiedziałam, że nie musze robić lewatywy i nie bedzie niemiłych niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamateodora Re: biegunka przed porodem 13.01.05, 13:25 U mnie (w obu przypadkach) biegunka poprzedziła poród, ale było to na kilka godzin przed samym porodem. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: biegunka przed porodem 13.01.05, 16:17 u mnie nie moge powiedziec jak to bedzie, ale moja mama urodzila mnie pare godzin po tym jak trafila do swojego lekarza z powodu jak myslala zatrucia sliwkami wegierkami lepiej uwazac to moz ebyc jakis zwiastun, czytalam ze przed porodem organizm tak sie oczyszcza... pozdrowka elka Odpowiedz Link Zgłoś