Dodaj do ulubionych

początki ciąży

03.02.05, 18:24
Ja też jestem w 2 miesiącu ciąży i choć to moja druga ciąża,to równie mocno
się obawiam.Miałam przerwę 6 letnią.Miałam już usg dopochwowe i nie mogę
doczekać się na następne.
Obserwuj wątek
    • sprezyna23 Re: początki ciąży 03.02.05, 19:26
      Załóż wątek o tytule, np.: PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE (jeżeli akurat na październik
      masz termin). "Podbijaj" wątek tak długo aż się rozwinie.
      Pozdrawiam!
    • aluu Re: początki ciąży 08.02.05, 14:45
      Początki? Wielka radość przede wszystkim! Pamietam bóle w dole brzucha na samym
      początku - stale, jakbym miała za chwilę dostać okresu. Wzdęty brzuszek przez 1-
      2 m-ce,powiększyły się piersi i były bolące i wrażliwe baaardzo. Od razu było
      widać że coś się ze mna dzieje. Od kiedy lekarz potwierdził ciążę wszystko co
      działo się ze mną i moim ciałem było dla mnie oczywiste i przyjmowałam wszystko
      z pokorą (nawet zwiększajacą się wagę i kolejne spodenki chowałam głęboko do
      szafy). Szczęśliwie nie miałam żadnych mdłości, zawrotów głowy itp. Do końca
      siódmego miesiąca pracowałam, potem zmogło mnie męczące przeziębienie.
    • filimoni Re: początki ciąży 09.02.05, 11:53
      Cześć Kasiu,
      Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji jak Ty, 2 miesiąc i moje dziecko ma
      już 6 lat.Obaw mam chyba więcej niż w pierwszej ciąży, czuję sie zupełnie
      inaczej, w ogóle wszystko jest inaczej...Wtedy byłam skupiona na sobie i swoim
      brzuszku a teraz np.mój synek ma szkarlatynę ,40 stopni i weź tu myśl o sobie.
      Poza tym ,nie wiem jak Ty ale ja strasznie się niepokoję właśnie o Niego. Nie
      wiem jak to przyjmie, akurat będzie szedł do szkoły a ja nie wiem czy znajdę
      dla Niego czas żeby mu pomóc i wspierać Go. A tatuś pracuje całymi dniami...
      Naprawdę chyba jestem bardziej zestresowana niż w pierwszej ciąży a podobno
      powinno być spokojniej.
      Pozdrawiam- Ania(filimoni)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka