Dodaj do ulubionych

Wózek Implast DRIVER 4 XL

16.02.05, 10:41
Cześć dziewczyny, jestem w 19 tyg ciązy. Już razem z męzem zastanawiamy sie
nad wózeczkiem dla naszej dziecinki. Mieszkamy w bloku wiec głównnie zalezy
nam na tym by wózek był lekki, gdyż w gre wchodzi taszczenie go po schodach.
W gazecie Rodzice znalazłam reklamę firmy IMPLAST. Podaję stronkę
www.implast.com.pl. Najbadziej zainteresował mnie wózek Driver 4 XL - jest
lekki, waży 12 kilogramów, cena może nie najniżasza bo ok. 1400 zł. Prosze
odwiedzcie ta stronke i naopiszcie co o nim sądzicie, a może są mamusie które
juz maja ten wózeczek lub inny i mogą sie podzielić swoim dościadczeniem
odnośnie wózka. Pozdrawiam wszytskie przyszłe i obecne mamusie. Życze miłego
dzionkusmile
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 16.02.05, 10:43
      a ja czytalam że jest on ciężki smile i że ciężko go wtaszczyć po schodach smile też
      go kupię tyle że my mamy wielką windę i podjazdy pod blok. A wózek fajny -
      bardzo mi się podoba smile
    • neti87 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 16.02.05, 10:46
      Moi znajmi namówili mnie na firmę Implast. I kupiłam wózek Driver 3 XL. Dzidzia
      urodzi się za ok. 1 miesiąc i wtedy dopiero porządnie go wypróbuję, choć już
      jestem urzeczona paroma funkcjami jakie ten wózek posiada. Znajomi bardzo sobie
      chwalili jakość i dobry serwis w sklepach. Wózek na pompowanych kołach świetnie
      się sprawdza i w mieście i poza miastem, podobają mi się też skrętne koła,
      wybrałam jednak 3 XL, by na rożnego rodzaju wertepach móc koło zablokować.
      Pozdrawiam!!!
    • elza78 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 16.02.05, 10:50
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=19845771
      tu masz watek na "oczekiwaniu" odnosnie wozeczkow implasta, ja po przeczytaniu
      sie zdecydowalam jednak na drivera 3xl ze wzgledu na blokade przedniego kola
      czego nie mozan zrobic w driverze 4 a poza tym trafila sie mozliwosc zakupu
      malo uzywanego od znajomej za pol ceny smile co do ciezaru to sa to
      wozki "sredniej" wagi, ale niestety za lzejszy trzeba duzo wiecej zaplacic
      pieniedzy, a na to mnie nie stac z mezem zeby wydac 3 tauzeny na wozek tak czy
      siak, wyjdzie w praniu jak sie go eksploatuje smile
      • neti87 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 16.02.05, 10:53
        dodam, że ja kupiłam Driver 3 XL używany i razem z fotelikem samochowdowym
        zapłaciłam ok. 800 zł.
    • baas1 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 16.02.05, 11:04
      Ja zdecydowałam sie na wózek Roy Implasta, bo Driver jest strasznie ciężki.W
      szkole rodzenia był pan z prezentacją różnych wózków i na pytanie o Drivera
      stwierdził, że to jest bardzo dobra podróbka Chicco i ogólnie poleca. Ale jesli
      ja mam go znosić po schodach, to wolę Roya, może nie ma takiego designu, bo
      wygląda klasycznie, ale jest lekki(no i tańszy - 850 zł.
      • neti87 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 16.02.05, 11:06
        Nie zgadzam się, że Implast to podróbka Chicco. W wózkach Chicco nic mi się nie
        podoba, poza tym psują się na potęgę. Moi znajomi pokupowali Chicco i potem
        biegali po komisach, żeby w końcu kupić jakiś porządny wózek... Sama znam kilka
        rodzin, które wózki Chicco zamieniły na Roya Implasta.
    • sylwia_26 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 16.02.05, 11:33
      Witam pysienko, jestem w 17 tc i tez zdecydowałam sie kupić Implasta
      4xl.Uważam,że wózek jest w miare lekki, np. wózki firmy "Polak" ważą ok. 18kg.
      Mieszkamy z mężem na 3 pietrze bez windy i przyznam, że waga wózka ma dla mnie
      duże znaczenie. Pozatym wóziczek jest ładny stylistycznie i funkcjonalny. W
      miesięczniku "Dziecko" został wyrózniony przez ekspertów w dziedzinie Nowości
      2004. Wyróżnienie otrzymał także fotelik 0-13 kg firmy implast.Moim zdaniem
      dokonałyśmy trafnego wyboru.
      Pozdrawiam pa pa
      • kotek15 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 16.02.05, 18:19
        nie polecam tego wózka do wnoszenia na 3 p !!!!!!!! a juz napewno kilka dni po
        porodzie chyba ze masz wózkownie lub piwnicę i tam mozesz zostawić stelaż a
        wniesć samą gondolę. ja mam ten wózek 4 XL od 6 m-cy i wnoszę go na 1 p, a
        raczej nie wnoszę tylko wciągam. właśnie zwazyłam wózek wazy on- w wersji
        glębokiej 18 kg z poduszeczką i śpiworkiem a do tego jeszcze dziecko. wózek
        ogólnie jest b fajny ale dla kogoś kto ma windę.
        pzdr M
        • elza78 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 16.02.05, 18:33
          niestety taki los, wozki wazace ponizej 15 kilo (glebokie zaczynaja sie od 3000
          pln takze odpada... chyba ze ktos poda tutaj nazwe wozka do 1500 pln ktory w
          wersji glebokiej wazylby ponizej 12 kilo...
          • pysienka Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 16.02.05, 18:40
            Dziekuje dziewczyny za odpowiedzismile) ja na razie nie moge nic stwierdzic bo
            wózek widziałam tylko na stronce. Najlepiej jest zobaczyc na zywo. Widziałam
            wózki POlaka bardzo mi sie podobaja ale niestety ich waga nie bardzo.
            Macie rację ze najlżejsszze wózeczki kosztuja kosmicznie na co mnie nie stać.
            Mieszkam na 1 pietrez więc może nie bedzie tak żle choc chciałabym zakupic coś
            z czego bede zadowolona. Na razie jestem na etapie poszukiwania sklepu gdzie
            będe mogła go sobie pooglądać.
            Czekam na dalsze wpisy, i Wasze spostrzeżenia, a może ktoś zna jeszce jakąś
            fajną firme produkujaca lekkie wózeczki. Pozdrawiam Was wszytskie. Trzymajcie
            sie cieplutko.
            • sylwia_26 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 17.02.05, 12:12
              Czesc dziewczyny. Faktycznie sprawdzilam, ze implast,ale w wersji spacerowej
              wazy 12 kg, wiec calkiem mozliwe ze z gondola wazy 18 kgsad(. Np. Bebecar
              niestety jest duzo drozszy (bez fotelika prawie 2500 zl) a wazy tyle samo.Nie
              znam zadnych wozkow w cenie do 2000zł lzejszych niz 15 kg, moze jedynie Chico,
              o ktorym slyszalam niewiele dobrego...Dołaczam sie do prosby Pysienki, jezeli
              znacie jakies lekkie woziczki- dajcie znac.
              Pozdrawiam, buziaczki pa smile)
              • adag Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 17.02.05, 12:49
                Też o tym wózku myślałam,ale w końcu kupiłam Xlandera x3 (czterokołowy), taka
                sama cena, a jest solidniej wykonany (wszystkie spawy są zabezpieczone
                plastikiem),w spacerówcw wszystkie części się odpinają i można prać je w pralce
                i w praktyce okazał się lżejszy od drivera (te wagi podawane na stronach
                internetowych nie do końca są prawdziwe). Przekonało mnie też to,że w 4xl koła
                przy jeździe ocierały się o kosz, a w x3 tak się nie dzieje. No i dostałam torbę
                na nogi do spacerówki w komplecie, folię na gondolę też. Jedyny minus to to,że w
                x3 siateczka w daszku jest tylko w spacerówce, a w gondoli nie ma. Poza tym
                wszelkie funkcje są takie same.
                • wbm33 Re: Wózek Implast DRIVER 4 XL 17.02.05, 13:24
                  Witam

na poczatku my również zastanawialiśmy się nad kupnem Driver 4xl, ale Pani w
                  sklepie nam odradziła, gdyż spacerówka jest mała i nie ma "podnóżka" tzn. że
                  większe dziecko nie bedzie mogło samo wejść do specerówki i końcu kupiliśmy X-
                  landera x3 który jest w podobnej ceniei ma podobne funkcje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka