zuas23 18.02.05, 09:45 Mam pytanie: jak wygląda opieka personelu nad pacjentką po cc? Czy trzeba pomysleć nad opłaceniem sobie pielęgniarki w pierwszej dobie po operacji? Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miracll Re: CC- Ujastek- Kraków 20.02.05, 22:42 Jestem po cc na Ujastku 10.02. Termin miałam na 15.02, poszłam do szpitala z akcji, wieczorem. Wszystko przeprowadzono bardzo sprawnie, mąż był pod salą operacyjną dostał dziecko zaraz po urodzeniu, był z nami do 22.30. Potem zabrano dziecko do pokoiku noworodków, a do mnie zaglądała położna kilkakrotnie w nocy zmieniając krplówki, dostawałam środki p/bólowe, kiedy minęło znieczulenie. W zasięgu ręki miałam telefon. Za nic nie płaciłam mąż nie wynajmowłą osobno położnej. Jestem zadowolona z opieki. Dziecko dostałam dopiero na trzecią noc, ale panie pytały mnie czy czuje sie na siłach opiekować synkiem. W razie czego zawsze mogłam poprosić o zabranie dziecka. Nie było też problemów z otrzymaniem środków p/bólowych. Ujęła mnie jeszcze jedna rzecz. Moje dziecko miało kłopot z pępkiem i chodziłam w nocy na zmiany opatrunów. Jedna noc była bardzo spokojna i jedna z połoznych mogła sie na chwile położyć. Zobaczyłam jak tuli jedno z cesarkowych dzieci, a ono spokojnie śpi. Nabrałam pewności, że mój synek spedził dwie pierwsze noce w konfortowych jak na szpital warunkach. Polecam ten szpital i personel. Odpowiedz Link Zgłoś