luxfera1 21.02.05, 10:29 Mam pytanie do mam którym zmienil sie termin porodu po badaniu usg.Czy byl brany pod uwage w ustalaniu terminu planowego cc?moj termin przesunal sie o 5 dni do przodu/bardzo sie ciesze/ale zapomnialam zapytac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lula11 Re: TERMIN z OM a USG 21.02.05, 12:39 Witaj, ja nie miałam cc, ale termin z usg był przy poprzednich ciążach późniejszy od tego z om o kilka dni i w szpitalu to on był decydujacy, poniewaz rodziłam blizej tego terminu. Teraz oba terminy sie pokrywają). Agata, 7mc. Odpowiedz Link Zgłoś
gumecka Re: TERMIN z OM a USG 21.02.05, 12:50 ja wg om mam termin na 26czerwca ale po kazdym usg sie zmienia, moj gin mowil ze najpewniejszy termin jest po usg w 20tc, wiec mi wypada na 20czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
fenka Re: TERMIN z OM a USG 21.02.05, 14:07 Nie miałam cc. Podobno najpewniejszy jest termin z USG wykonanego pod koniec I trymestru. u mnie wszystkie USG wskazywały na termin 3-5 dni późniejszy niż OM, co pokrywało się z moimi wyliczeniami - a jednak urodziłam dokładnie w terminie OM. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka75 Re: TERMIN z OM a USG 21.02.05, 21:17 Nie wiem jak to jest z ustalaniem terminu cc, ale wiem jak jest z wiarygodnoscia terminow z USG i z OM. U mnie roznica wyniosla az 2 tygodnie. Lekarz powiedzial mi, ze najwiarygodniejsze jest USG do 10 tygodnia, bo do tego momentu dzidzie rowno rosna - a potem to juz roznie bywa. Moje drugie USG, robione w 16tc potwierdzilo co do dnia pierwsze USG - a wiec wyliczenia z OM mozna traktowac mniej powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś