ewusia8 21.02.05, 16:42 czesc dziewczynki nie wiem czy ten temat był juz poruszany ale kuje mnie dzisiaj od rana oczywiscie z przerwami na dole po prawej stronie nie mam pojecia co to jest dodaje ze jestem w 17 tc 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podi11 Re: kuje na dole z prawej strony!1 21.02.05, 18:59 Ja z takimi bólami trafiłam dokładnie w tym samym okresie do szpitala z podejrzeniem wyrostka. Okazało się że to nie wyrostek. Na ból nie pomogły kroplówki rozkurczowe. Dostałam antybiotyk i przeszło ale nikt nie wiedział co to było. Półtora miesiąca później urodziłam i może to było przyczyną ale co do tej pory nie wiem. Ja radzę wyjaśnić przyczynę bólu żeby móc sie cieszyć maleństwem a nie rozpaczać po jego stracie. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka75 Re: kuje na dole z prawej strony!1 21.02.05, 21:00 Mnie wczoraj tez klulo, dokladnie po prawej stronie na dole, tez jestem w 18tc. Ale poniewaz wiem, ze kobiety w ciazy sa sklonne do histerii, zanim pojechalam na pogotowie zadzwonilam do przyjaciolki, ktora powiedziala, zeby sie poki co nie marwtic, bo przeciez malenstwo moze sie czasem tak ulozyc ze naciska na jakis nerw - i stad bole i klucie. Jak sie przyjrzalam brzuszkowi, to rzeczywiscie byl taki jakby asymetryczny na prawo Oczywiscie po poludniu mi przeszlo, dzis od rana - nic Odpowiedz Link Zgłoś
jezowa Re: kuje na dole z prawej strony!1 21.02.05, 21:10 Mnie też kłuło i bolało w dole brzucha ok. 18 tc (teraz jest 28). I okazało się, że to więzadła się rozciągają. Dostałam w szpitalu coś przeciwbólowego - doraźnie, a po kilku dniach samo przeszło. SIE ROZCIĄGŁO... Ale i tak radzę kontrolny tel do Waszych Doktorków. pozdrawiam jeżowa Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: kuje na dole z prawej strony!1 21.02.05, 22:45 no właśnie ja też zauważyłam wzgórek po prawej stronie może dzidiza tak się ułożyła i czytałam w mądrej ksiązce że to właśnie są więzadła i dlatego kuje zaleca sie jesli jest gorączka,dreszcze itp pójście do szpitala ja takich objawów nie mam a kucie mija pozdrawiam ewa i 17tc 5 d Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_28 Re: kuje na dole z prawej strony!1 22.02.05, 09:01 Mój lekarz mnie uprzedzał, że macica się rozciaga i może pobolewać na dole właśnie po prawej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilian_ka Re: kuje na dole z prawej strony!1 22.02.05, 10:03 Mnie tez tak czasem kluje, a jestem w 18tc, nic sie tym nei przejmuj. Gorsze sa bole skurczowe, jesli silne. Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle a rozciąganie? 22.02.05, 10:07 Dziewczyny, ja jestem w 15 t6d i mam uczucie takiego rozciągania w kroku. Jakbym się naciągnęła robiąc szpagat i nie wszystko wróciło do normy. nie jest to bardzo bolesne, ale dość nieprzyjemne. powinnam to skonsultować z lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
lilian_ka Re: a rozciąganie? 22.02.05, 10:19 dazzle, ale caly czas cie tak ciagnie? a kiedy masz nastepna wizyte? i czy okreslilabys to jako silny bol, czy raczej czujesz ze cos tam sie dzieje? ja tak akurat nie mialam, ale wydaje mi sie ze jak to jest uczucie naciagania, to pewnei te więzadla. Ostatnio pisalam tu wątek o tym ze kłuje mnei w kroczu, tak dziwnie, gdzies tam w srodku. Bardzo sie tym niepokoilam, ale wczoraj bylam u ginki i powiedziala (i mam nadzieje ze wie co mowi), ze to tez mogą być więzadla, bo szyjka jak sie kurczy - czego ja sie obawialam - to nie boli. Wiec wszystkie tego typu pobolewania są raczej normą. Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: a rozciąganie? 22.02.05, 10:40 to nie jest ból, tylko takie rozciąganie, właściwie tylko przy chodzeniu i to zanim się "rozchodzę". dokładnie tak się czułam, jak się za bardzo porozciągałam na aerobicu. do lekarza pójdę dzisiaj tak czy siak z wynikami badań, tylko ja jestem panikara i mogłabym, na przykład, już do niego dzwonić... )) pozdrawiam, dazzelka co ma bąbelka Odpowiedz Link Zgłoś