Dodaj do ulubionych

Polip szyjki macicy

09.03.05, 22:50
Na początku ciąży gin stwierdził u mnie polipa szyjki macicy, zrobil badanie
cytologiczne i powiedział ze bardzo czesto polip obumiera w czasie ciąży, a
usunąć go nie mozna bo to moze wywolać poronienie. Teraz jestem w 29 tc i
okazuje sie,że polip juz jest "przeogromny" i ani mysli obumierać. czy któras
z Was ma podobna sytuacje i co mówia Wasi lekarze na to?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • asia06 Re: Polip szyjki macicy 09.03.05, 23:11
      Ja mam podobną sytuację. Jestem w 25 tc. W 19 tygodniu kawałek polipa się
      oderwała, ale reszta, całkiem duża pozostała. Trzech na czterech lekarzy uważa,
      ze obecność tego polipa nie zagraża ciąży.
      • agnieszkamr Re: Polip szyjki macicy 10.03.05, 08:32
        Witam,

też mi się to przytrafiło, w 32 tygodniu miałam drobne krwawienie (dosłownie
        dwie kropelki), okazało się, że jest niewielki polip. Moja lekarka stwierdziła,
        że ponieważ zagraża krwawieniem, to lepiej go wyciąc. Połozyłam się do szpitala
        na trzy dni i wycięto mi go. Samego wycinania nawet nie zauważyłam. Po zejściu
        z fotela zapytałam panią docent, czy wytnie mi go następnego dnia, a pani
        docent odpowiedziała, że stoi właśnie w słoiczku na biurku i czeka na badanie
        histopatologicznesmile))

Niestety wskutek założenia tamponu uciskającego cewkę moczową i zatrzymania
        moczu na kilka godzin dostałam zapalenia dróg moczowych. Tydzień brałam furagin
        i przeszło. Chcieli mnie zatrzymać w szpitalu, ale się nie dałam (mam niezłą
        opiekę internistyczną w domusmile))

Pozdrawiam
        Agnieszka, mama Marianny (5 lat) i Tadzia (37 tc)
    • daria4 Re: Polip szyjki macicy 10.03.05, 08:51
      U mnie gin od samego początku ciąży stwierdziła polipa...ale kazała się nie
      przejmować...a potem zaczęły się problemy ok. 10 tyg. maiałam krwawienie i tak
      na prwedę to nie wiadomo czy od polipa czy od szczeliny w kosmówce, musiałam
      leżeć prawie trzy tygodnie. Potem z kosmówką było ok. a polip po jakimś czasie
      sam odpadł smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka