Dodaj do ulubionych

Re: Moda na cesarskie

10.03.05, 16:24
Podzielam Twoje zdanie. Ostatnio 'rozczuliła' mnie bratowa, która 12 lat temu
miała cc i po 2 latach następny, ale naturalny poród, mówiąc, że tak naprawdę
nie zaznałam uczucia porodu i nie wiem ile straciłam nie rodząc naturalnie.
Bo
jest to ponoć cudowne przeżycie. Cud cudem, ale ja się cieszę,że nie musiałam
tego poczuć na własnej skórze. I gdybym miała urodzić w przyszłości trzecie
dziecko, wiem że przyszłoby na świat przez cc! Może to głupie, ale bardzo
jestem zadowolona, że nie mam żadnych ran i blizn w 'pewnym' miejscu, które
na pewno nie umilają życia.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Moda na cesarskie 10.03.05, 16:29
      A te na brzuchu umilają? Bo co do blizn, to na brzuchu widać, a gdzie indziej
      chowają się w środku i tak jakby ich nie było, tak, że to chyba najgłupszy
      argument za cc, jaki słyszałam.
      • yola13 Re: Moda na cesarskie 10.03.05, 20:00
        Nie chodzi o to którą bliznę mniej czy bardziej widać, ale o to która stanowi
        dla ciebie większy dyskomfort, bo co jak co, to źle zszyte cięcie w intymnym
        miejscu, może sprawic że nie będziesz odczuwać satysfakcji seksualnej,tylko
        ból. Zgodzisz sie ze mną?
        • jasmina-sz Re: Moda na cesarskie 11.03.05, 12:26
          O to mi właśnie chodziło pisząc o bliznie w 'pewnym' miejscusmile Często daje o
          sobie znać nawet w kilka lat po porodzie (jak słyszałam od przyjaciółki, która
          urodziła dziecko 4 lata temu).
          • renata28 Re: Moda na cesarskie 11.03.05, 17:49
            A ja słyszałam od koleżanki kolegi matki babci, że to w ogóle nie boli. I tego
            się trzymam, choć już nie pamiętam, która koleżanka to mówiła.
            A tak na serio. To strach ma wielkie oczy. Niektóre kobiety źle znoszą cc (choć
            te, które znam osobiście ze mną na czele, bardzo sobie chwalą), a niektóre
            fatalnie poród naturalny. Szkoda tylko, że po tym drugim znacznie częściej
            zdarzają się powikłania odbijające się na zdrowiu dziecka - najczęstsze to
            niedotlenienie (czyli wiadomo neurolog, rehabilitacja).

• dhasiak Co ty pieprzysz jak potluczona 11.03.05, 12:30
        Obecnie sa takie techniki sszywania, ze nic nie widac, raz zlupa szukalem
        takiej blizny i nie znalazlem
        • jasmina-sz Re: Co ty pieprzysz jak potluczona 11.03.05, 12:38
          Nie chodzi o to czy widać tylko o to co się czuje!!! No Ty może nie czułeś
          nic...
          • yoko2 Re: Co ty pieprzysz jak potluczona 11.03.05, 12:45
            ja miałam przymusowe cc tydzień temu i twierdze, że jak ktoś sobie robi to na
            życzenie to jest masochistą!!!
            • renata28 Re: Co ty pieprzysz jak potluczona 11.03.05, 17:52
              No cóż. Nie uważam, że jestem masochistka, a wręcz przeciwnie, panicznie boję
              się bólu. Uważam, że masochostkami są te kobiety, które za wszelką cenę chcą
              mieć poród naturalny. Czyli co osoba, to inne zdanie. Każdy dopóki nie
              przejdzie przez obie możliwości porodu, nie ma prawa tego porównywać. Ja miałam
              cc i tylko na ten temat mogę coś napisać. Niewypowiadam się co do bólu i
              dochodzenia do siebie po porodzie naturalnym, bo nic nie wiem na ten temat.
              Pozdrawiam
          • dhasiak Re: Co ty pieprzysz jak potluczona 11.03.05, 16:09
            ja uwazam tak jak ty, chodzi mi o blizny po cc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka