Dodaj do ulubionych

BOL ZEBA W 38 tc RATUJCIE!!!!!

03.04.05, 01:25
KOBIETY RATUJCIE! MAM TAK SILNY BOL ZEBA (LECZENIE KANALOWE PRZEWIDZIANE NA
MAJ - PO PORODZIE ) ZE ODLATUJE!!!! NIE WIEM CO MOGE WZIASC A CO NIE, W CIAZY
NIE WZIELAM NAWET JEDNEJ TABLETKI NA COKOLWIEK 9NAWET NA ZGAGE, KTORA
WYPALALA MNIE OD WEWNATRZ)ALE TERAZ JUZ CHYBA NIE WYTRZYMAM, CO MOGE
BEZPIECZNIE ZAZYC ALBO ZROBIC JESZCZE INNEGO ZEBYM DOZYLA DO RANA?
Obserwuj wątek
    • renata28 Re: BOL ZEBA W 38 tc RATUJCIE!!!!! 03.04.05, 02:29
      Spokojnie możesz wziąć apap. Ja złapałam przeziębienie w 36 tyg. i tak wręcz
      kazała lekarka. Powiedziała, że dziecko, to już duży człowiek i na pewno apap
      mu nie zaszkodzi, a bardziej cierpiąca mama
      Powodzenia
      • askjold Re: BOL ZEBA W 38 tc RATUJCIE!!!!! 03.04.05, 02:42
        Dzieki. zaraz wysylam meza do apteki bo nie mam nawet pol proszka
        jakiegokolwiek.
        jak nie zadziala to mnie chyba szlag trafi. dzidzia skacze jak opetana. mam
        nadzieje ze nic jej sie nie dzieje zlego a jest tylko pobudzona
        • joanka741 Re: BOL ZEBA W 38 tc RATUJCIE!!!!! 03.04.05, 08:14
          Idz wyrwać tego zęba do dentysty,albo niech chociaż go oglądnie bo jeżeli to
          jest np stan zapalny ropa itd.to koniecznie trzeba COS z tym zrobić.
          Albo rozpoczać leczenie zęba (nie wiem jak z tymi środkami które zatruwają
          zebą,ale moze na dobry początek wyborować te paskudne bakterie i antybiotyk do
          kanału włożyć)
          Nie zostawiaj tego tak do rozwiązania ,bo jezeli boli to znaczy ze tam jest juz
          proces zapalny i jest to potencjalne niebezpieczeństwo dla dzidzia.
          • magda270519761 Re: BOL ZEBA W 38 tc RATUJCIE!!!!! 03.04.05, 10:13
            ić do dentysty , leczyłam 3 zęby w ciąży , spokojnie można wziąść znieczulenie,
            no i sporadycznie przy dużym bólu pyralgine , magda
    • renata28 Re: BOL ZEBA W 38 tc RATUJCIE!!!!! 03.04.05, 10:51
      Żaden dentysta (chyba) nie podejmie się leczenia kanałowego zęba w 38 tyg. Też
      chodziłam w ciąży do dentysty, brałam znieczulenia, ale na szczecie moj lekarz
      zdążył skonczyc lecznie w II trymestrze. To on mi powiedział, że nawet ze
      znieczuleniem w późniejszej ciąży to jednak stres i raczej nikt nie zaryzykuje.
      Mam nadzieję, że ten apap ci choć trochę ulżył. Do dentysty pewnie, że możesz
      się przejść, może coś poradzi, ale na zatrucie zeba to chyba się nie odważy.

• dentystka2 Re: BOL ZEBA W 38 tc RATUJCIE!!!!! 03.04.05, 11:44
        Bzdura. Nie ma problemu w leczeniu zeba w wysokiej ciazy. plod jest w zasadzie
        donoszony i nawet wyindukowany (przez strach pacjentki, na pewno nie przez
        manipulacje stomatologa) wczesniejszy porod bedzie i tak porodem o czasie.
        Jesli zab nadaje sie do leczenia kanalowego odradzam jego usuwanie!Obecnie nie
        powinno sie stosowac ( i w dobrych gabinetach nie stosuje sie) past
        zatruwajacych zab, idealnie gdy cale leczenie odbywa sie na 1 wizycie, w
        znieczuleniu. Nawet w tak wysokiej ciazy nie ma problemu z wykonaniem zdjecia
        rtg (po zalozeniu ochronnego fartucha na brzuch) , co jest konieczne podczas
        leczenia kanalowego. Paracetamol przeciwbolowo mozna wziac, ale najlepiej jak
        naszybciej dotrzec do stomatologa, ktory podejmie sie leczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka