Dodaj do ulubionych

6 miesiąc i 12 kg

07.04.05, 19:33
Jestem załamana. Rozpoczynam 6 miesiąc i już przytyłam 12 kg. W ciągu
ostatniego miesiąca 6 kg. Wcale tak dużo nie jem. Lekarz coś mówił o
zatrzymywaniu wody przez organizm. Co w takim wypadku robić?
Obserwuj wątek
    • keysy1 Re: 6 miesiąc i 12 kg 07.04.05, 19:44
      Nie przejmuj się - niektóre kobitki tak mają. U mnie 19 tc i mam 10 kg do
      przodu (wcześniej ważyłam 52 kg, 170 cm wzrostu) a teraz jestem kulka. To moja
      druga ciąża , w pierwszej przytyłam 26 kg i później szybko zrzuciłam. Mi lekarz
      teraz powiedział żeby trzymać dietę bez soli, nie zajadać się słodyczami, jeść
      małe porcje i częściej, jeść dużo owoców (ale nie kilogram mandarynek
      słodkich) , dużo warzyw itp. Ale to trudne do wdrożenia. Mnie się wydaje że
      mało jem a tu waga rosnie
      • luna333 Re: 6 miesiąc i 12 kg 07.04.05, 20:15
        ja jestem w 24tc i przytyłam 5-6kg - zamiast zwykłej soli używam sól
        niskosodową wysokomagnezową (ze sklepu ze zdrową żywnością), przestałam jeść
        pieczywo i jem warzywka i owoce, mleko czasem żółty ser - tylko nie jestem w
        stanie pohamować ochoty na słodyyyyczee smile staram się dużo chodzić, miszkam na
        5 piętrze i wchodzę i schodzę po schodach właśnie dlatego żeby nie tyć po tych
        słodyczach i jak na razie waga się względnie trzyma smile
    • gnpolec Re: 6 miesiąc i 12 kg 07.04.05, 20:06
      wiem, że może łatwo mi mówić (skończony 7mc i +9kg, w 1szej ciązy total+11kg a
      nie powiem, żebym sobie czegokolwiek w tym słodyczy odmawiała)
      ale dziewczyny z głodu nie przybiera sie na wadze, z normalnego jedzenia tez nie
      +6kg w miesiąc jako efekt zatrzymania wody w organiźmie wskazywałby raczej na
      patologię metabolizmu bo gdzie niby miałaby ta woda (6kg=6l wody) się zatrzymać?
      woda zazwyczaj zatrzymuje się w ostatnich tygodniach , stąd obrzęki zazwyczaj
      nóg

i niestety nie wszyscy potrafią łatwo zrzucić 25kg, niektórym sporo z tej
      ciążowej wagi zostało, to nie jest regułą, że co przyszło to pójdzie bo wtedy
      odchudzanie nie tylko pociążowe byłoby pestką

życzę zdrówka i wytrwałości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka