tynia3 26.04.05, 15:57 Czy któraś mama robiła pierwsze usg w okolicy 12 tyg.? Wiem, że właśnie wtedy powinno się zrobić (między 11 a 13 tyg. właśnie) i nie wybieram się wczesniej. Boshe... jak ja wytrzymam ...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagibuj Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 15:59 miałam robione pierwsze usg w 4 tc i 6 dniu, bo nie wiedzialam, ze jestem w ciąży potem kolejne za 4 tygodnie i tak co 4 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
millka6 Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 16:04 Ja miałam pierwsze usg jeszcze przed 6tc-przy pierwszej wizycie lekarz dał mi na nie skierowanie.Na drugim byłam w 11t.Nie wiem,czy to pierwsze było potrzebne ze względów medycznych,ale rzeczywiście ogromnie mnie uspokoiło.ja num nie wytrzymała do 11 tygodnia...aczkolwiek wiem,że być może to badanie zakłóca migrację komórek w pierwszym okresie życia dziecka.Z tego powodu może warto czekać?Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
tynia3 Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 16:13 No właśnie lekarka, która mnie badała w 6 tyg. i prowadziła zresztą moja pierwszą ciażę, nie widziała wskazań do wcześniejszego usg . Poczekam . Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 16:28 Ja będę miała drugie USG w 13 tygodniu, pierwsze w 9, bo to chyba jest najprostsza metoda potwierdzenia ciąży (nie miałam robionych badań hormonalnych) i tylko temu to służyło. Odpowiedz Link Zgłoś
ewga25 Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 16:23 Zdaniem mojego lekarza USG we wcześniejszym stadium po prostu ciążę jedynie potwierdzi, natomiast właściwie niewiele więcej da się sprawdzić. Tak więc ja zrobiłam pierwsze badanie właśnie w 12 tygodniu - moja córka miała wtedy już prawie 7 cm długości - lekarz sprawdził, czy zarysy płodu są prawidłowe, czy czynność serca jest miarowa, nawet powiedział, że wg niego będzie chłopak, ale już przy kolejnym USG - w 20 tyg się z tego wycofał...następne badania miałam w 31 i 39 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 16:35 ja idę na pierwsze pod koniec 11 tygodnia i to już pojutrze )))) Odpowiedz Link Zgłoś