Dodaj do ulubionych

Usg w 12 tyg.

26.04.05, 15:57
Czy któraś mama robiła pierwsze usg w okolicy 12 tyg.? Wiem, że właśnie wtedy
powinno się zrobić (między 11 a 13 tyg. właśnie) i nie wybieram się
wczesniej. Boshe... jak ja wytrzymam wink...?
Obserwuj wątek
    • dagibuj Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 15:59
      miałam robione pierwsze usg w 4 tc i 6 dniu, bo nie wiedzialam, ze jestem w
      ciąży potem kolejne za 4 tygodnie i tak co 4 tygodnie
    • millka6 Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 16:04
      Ja miałam pierwsze usg jeszcze przed 6tc-przy pierwszej wizycie lekarz dał mi na
      nie skierowanie.Na drugim byłam w 11t.Nie wiem,czy to pierwsze było potrzebne ze
      względów medycznych,ale rzeczywiście ogromnie mnie uspokoiło.ja num nie
      wytrzymała do 11 tygodnia...aczkolwiek wiem,że być może to badanie zakłóca
      migrację komórek w pierwszym okresie życia dziecka.Z tego powodu może warto
      czekać?Trzymaj się.
      • tynia3 Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 16:13
        No właśnie lekarka, która mnie badała w 6 tyg. i prowadziła zresztą moja
        pierwszą ciażę, nie widziała wskazań do wcześniejszego usg wink. Poczekam wink.
        • budzik11 Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 16:28
          Ja będę miała drugie USG w 13 tygodniu, pierwsze w 9, bo to chyba jest
          najprostsza metoda potwierdzenia ciąży (nie miałam robionych badań
          hormonalnych) i tylko temu to służyło.
    • ewga25 Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 16:23
      Zdaniem mojego lekarza USG we wcześniejszym stadium po prostu ciążę jedynie
      potwierdzi, natomiast właściwie niewiele więcej da się sprawdzić. Tak więc ja
      zrobiłam pierwsze badanie właśnie w 12 tygodniu - moja córka miała wtedy już
      prawie 7 cm długości - lekarz sprawdził, czy zarysy płodu są prawidłowe, czy
      czynność serca jest miarowa, nawet powiedział, że wg niego będzie chłopak, ale
      już przy kolejnym USG - w 20 tyg się z tego wycofał...następne badania miałam w
      31 i 39 tyg.
    • bazylea1 Re: Usg w 12 tyg. 26.04.05, 16:35
      ja idę na pierwsze pod koniec 11 tygodnia i to już pojutrze smile))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka