Dodaj do ulubionych

Krem Ziajka-rozstępy

28.04.05, 14:07
Czy któraś z Was używa kremu na rozstępy z Ziaji. Ja używałam przez ostatni
miesiąc - na razie ok, ale za bardzo "nie urosłam". Czy ktoś ma dłuższe
doświadczenie?
Obserwuj wątek
    • t.omi Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 14:33
      napewno nikt nie ma dłuzszych doświadczeń z uwagi na to, iż produkt jest od
      niedawna na rynku -od jakiś 3-4 miesięcy maks...
      a wiesz jaka jest jego cena??? napisz mi, bo nie orientuje sie... ciekawe czy
      około 20 zł -jeśli tak to znaczy ze cos w srodku jest co działa, a jeśli nie i
      jego cena to około 10zł-to nie ma co liczyc na skutki...
      z tego co wiem to nawet samo nacieranie ciała oliwka pomaga nie złapać
      rozstepów...
      • magda.mich Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 14:40
        > jego cena to około 10zł-to nie ma co liczyc na skutki...
        > z tego co wiem to nawet samo nacieranie ciała oliwka pomaga nie złapać
        > rozstepów...
        Oliwka kosztuje ok 10 zł smile))) i skuteczna, to może i ten kremik teżsmile)

Z tego co się orientuję, to kosztuje ok 14 zł, ale jak narazie nie mogę na
        niego trafić w żadnek aptece ani drogerii.
        • kasiadove Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 14:42
          Kupiłam go w Rossmanie za około 13 zł.
    • mareike1 Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 14:45
      uzywam ziajki od 5 miesiąca ciązy teraz jestem w 32 tc i nie mam rozstępów ..
      póki cosmile a naprawdę jestem już dużasmile
      cena około 13-14 zł przyjemnie pachnie jest ok
      • kasiadove Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 14:48
        Czyli jednak działa. No ale trzeba też brać pod uwagę skłonności genetyczne.
    • mareike1 Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 14:53
      byc moze skłonności genetyczne maj ą znaczenie,ale skóra się tak naciąga zę
      mozę to nie wystarczyćsmile
      ja miałam dobrą skórę jestem wysportowana jeszcze w sierpniu ubiegłego roku
      miałam kaloryfer na brzuchu
      • kama_msz Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 15:09
        ja nie uzywalam niczego i tez nie mam rozstepowsmile)) a w ciazy przybylo mi prawie
        20 kilo!!!!!!!!!
    • aga.79 Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 16:31
      Mi się ten krem nie podobał, bo jak zaczął mi rosnąć brzuch skóra strasznie
      swędziała i łuszczyła się. Kupiłam Ziajkę i wcale mi ona nie pomogła. Przy
      innych kramach tego problemu nie miałam.
      W moim mieście jest prawie w każdej aptece, a kosztuje ok. 14 zł za 200ml,
      czyli jeden z tańszych.
      • t.omi Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 16:35
        tak jak pisąłam - czego sie spodziewacie za 14 zł, a wiem co mówię... bo
        pracuję w znanej firmie kosmetycznej i wiem co jest w kremach i balsamach i
        jaka jest cena zaporowa aby cos działało
        powiem Wam jedna ciekawostke, ze najdrożesz z całgo porduktu kosmetycznego jest
        opakowanie
    • dori80 Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 16:35
      Hej, jestem w 9 miesiacu, ziaji uzywam od poczatku ciazy-nie mam rozstepow.
      • t.omi Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 16:40
        rozstepy pojawiaja się i sa najbardziej widoczne w momencie zrzucania wagi,
        czyli wtedy gdy chudniemy...
    • sylka75 Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 21:01
      Hmmm, uzywalam Fissanu, ale byl strasznie tlusty, sprobowalam Ziajki - i bardzo
      mi odpowiada, rzeczywiscie ma bardzo przyjemny zapach, jest lekko tlusty, ale
      dobrze sie wchlania, nie tak jak Fissan. Rozstepow nie mam, ale to chyba
      bardziej zalezy od genetycznych sklonnosci niz rodzaju kremu... Za to mam
      gigantyczny cellulitissmile
      • aga.79 Re: Krem Ziajka-rozstępy 28.04.05, 22:40
        Święta prawda, że to zależy od genów. Mam koleżankę, która używała oliwki i
        rozstępów nie ma, a znam i takie, które miały kremy z najwyższej półki i nic
        nie pomogło.
        Ale próbować warto, bo jak skóra dobrze nawilżona to może więcej znieść.
        Najgorsze jest to, że w wielu przypadkach rozstępy pojawiają się tuż przed
        porodem wrrr... to dopiero zakała - już się człowiek cieszy, że się uchował, a
        tu d...
    • saskiaplus1 Re: Krem Ziajka-rozstępy 29.04.05, 11:17
      Jestem w 28 tygodniu, brzuch już całkiem całkiem, ale rozstępów na razie niet.
      Smaruję Ziajką, bo i niedroga i przyjemna w użyciu. A ponieważ nie wierzę w
      cudowne (a kosztowne) preparaty zapobiegające rozstępom, z Ziajką czuję się
      całkiem dobrze. Skóra jest gładka, nawilżona i elastyczna, czyli jeśli nie mam
      skłonności, to zbyt wielkich rozstępów mieć nie będę. A jeśli skłonności mam,
      to i najdroższe specyfiki nie pomogą, więc po co mam się wykosztowywać?
      • emma_euro_emma Re: Krem Ziajka-rozstępy 29.04.05, 11:50
        Tak jest, zgadzam się z Tobą saskiaplus.
        I moim zdaniem to nieprawda, że "im droższe, tym lepsze". Bardziej cenię sobie polskie produkty (dotyczy to nie tylko kremu na rozstępy) niż zagraniczne, i to nie tylko dlatego, bo są zazwyczaj tańsze.
        Jeśli chodzi o krem Ziajka, to używam go od 4 miesiąca ciąży (jestem w 9) i pojawiły mi się rozstępy na jednym pośladku. Ale wcale nie wierzę w to, że jakbym używała kremu za 50 zł zamiast takiego za 15, to bym rozstępów nie miała. Zresztą używałam go nieregularnie i dosyć rzadko.
        • lula11 Re:Tanie tez jest dobre!!! 30.04.05, 16:53
          I ja jestem, zdania,ze wcale nie cena swiadczy o jakosci produktu, już druga
          ciażę stosuje krem ( Ziajki u mnie nie widziałamsad() też tani, Sanosan na
          rozstepy w cenie 13 zł za 150ml.Jest bardzo dobry, ładnie pachnie, szybko sie
          wchłania, skóra jest nawilzona i gładka, nie mam rozstępów.
          Agata, 37tc.
    • lukaski2 Re: Krem Ziajka-rozstępy 30.04.05, 17:04
      Ja przez całą ciąże używałam oliwki i też nie miałam rozstępów aż do 36tc.
      Wtedy zaczełam na zmianę używać Ziajki i musze przyznać że rozstępy zbladły i
      stały się mniej widoczne.
      Nie ma reguły na rozstępy moja koleżanka nic nie używała, przytyła 34 kg i nie
      miała rozstępów, a moja siostra przytyła tylko 8 kg, smarowała sie drogimi
      kremami a ma tyle rozstępów na brzuchu że szkoda gadać...Więc tez jestem zdania
      że nieważne czy cos jest drogie czy tanie - jak masz miec rozstepy to nic Cię
      nie uchroni przed nimi - ewentualnie później jak już się pojawią to jakieś
      smarowidło może sprawić ze staną się mniej widoczne.
      Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki.
      Iwona i 39tc brzunio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka