aniav244 11.05.05, 13:43 zapomniałam spytać gin czy przed planowaną cesarką robią lewatywę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sofi84 Re: przed cesarką 11.05.05, 14:29 nie mam pojecia ale ja dzien wczesniej od 18 nic nie jadlam i kazali nad ranem lewatywe. ale lepiej zrobic ja w nocy (ja tak zrobilam) i przyznam ze jak wstalam rANO i poszlam siusiu to mnie o dziwo jeszcze zatrzymalo a to kilka przeciez godzin. (mialam planowana indukcje) Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: przed cesarką 11.05.05, 14:32 skonczyla sie cesarka i lepiej ze op lewatywie bo nie musialam szyukac kibelka po operacji badz co badz bedziesz pocieta Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: przed cesarką 11.05.05, 14:42 To jest kolejny przyklad lokalnego folkloru- mnie nie robili, wrecz bylo to przeciwskazane, zeby nie wyindukowac akcji porodowej (planowano ciecie "na zimno", dla wiekszego komfortu obu stron). Ze sprawami toaletowymi po cc tez nie bylo tak zle, warto dbac o diete bogatoresztkowa, zeby nie miec zaparc. Jesliw "Twoim" szpitalu jednak robi sie lewatywe- mozesz sobie ja rownie dobrze zrobic sama (w aptece kupic gotowe wlewki- enema- i zrobic w domu, jesli przyjdziesz od razu na zabieg, lub w szpitalu,ale przynajmniej bez swiadkow. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: przed cesarką 11.05.05, 14:47 Sama zrobiłam sobie lawatywę przed cc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniav244 Re: przed cesarką 12.05.05, 17:03 chętnie zrobię sobie sama lewatywę tylko powiedzcie ile wcześniej? jeśli mam się stawić np o 7 rano do szpitala to kiedy muszę zrobic? albo jeśli coś się wczesniej zacznie dziac (przed wyznaczonym terminem) a będę najedzona to jak wtedy robią? Odpowiedz Link Zgłoś