Dodaj do ulubionych

Ciaza a podroz samolotem

06.06.05, 09:01
Czesc Dziewczyny,
Chcialam sie zorientowac, czy ktoras z Was leciala samolotem w pierwszym
trymestrze ciazy? Czy moze byly jakies przeciwskazania?
Pozdrawiam,
Nina
Obserwuj wątek
    • agutek6 Re: Ciaza a podroz samolotem 06.06.05, 09:20
      to jest dobre pytanie smile w lutym zarezerwowalismy z mężem wycieczkę do Egiptu
      na sierpień. Niedawno okazało się, że udało się nam zajść w ciążę. Czyli nasz
      urlop wypadłby w czwartym miesiący ciąży. Mieliśmy okropny dylemat. Rozmawiałam
      na ten temat z lekarką, która stwierdziła, że o ile ciąża przebiega prawidłowo
      i czuję się dobrze, nie ma żadnych przeciwskazań. Jednak zastrzegła, że należy
      pamiętać, w ciąży to jest tak, że jednego dnia jest w porządku a następnego
      niekoniecznie. Rozmawialiśmy z mężem dużo na ten temat - najprawdopodobniej
      zrezygnujemy z wycieczki. Nie wiem jak będę znosić upały i chyba boję się
      narażać dzidzię. A może ktoś ma podobne dylematy???
    • niepytana Re: Ciaza a podroz samolotem 06.06.05, 09:28
      Ja mialam leciec z mezem i dziecmi do rodzicow do Kanady na Boze Narodzenie. To
      bylo wtedy jakies 8tc i zrezygnowalam. Mimo ze z Dallas to tylko 3 godziny
      lotu, ale z dwojka dzieci w sam sezon i to jeszcze naprawde bardzo zle sie
      czulam, chociaz ciaza byla ok. Takze przelozylismy na nastepne Boze Narodzenie,
      to juz nas wtedy bedzie 5. Ale bedzie zoo wink))
      • dorota751 Re: Ciaza a podroz samolotem 06.06.05, 09:32
        ja byłam w czwartym m-cu kiedy lecieliśmy do Hiszpanii. Lekarz nie widział
        przeciwskazań, lot był spokojny i wszystko skończyło się pomyślnie.
    • nina78 Re: Ciaza a podroz samolotem 06.06.05, 10:08
      Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi. My wczesniej zarazerwowalismy sobie
      wakacje w Grecji. Bedzie to ok. 12 tydzien ciazy. Czekam jeszcze na wizyte u
      lekarza, ale juz sie denerwuje smile Zobaczymy co gin na to...
      Do Egiptu tez nie odwazylabym sie leciec, bo upaly sa naprawde ogromne, poza tym
      duza roznica z klimatyzowanym pokojem, no i jeszcze ta inna flora bakteryjna...
      Ale ogolnie w Egipcie jestem zakochana i wszystkim polecam smile
      Pozdrawiam, Nina
      • clio1979 Re: Ciaza a podroz samolotem 06.06.05, 14:59
        Ja leciałam najpierw w 8 tygodniu a potem w 20 tygodniu - tez do Grecji.
        Wszystko było ok. Malutka w samolocie dokazywała, a greckie świeże warzywa
        bardzo jej smakowałysmile.
        Lot samolotem nie ma bezposredniego wpływu na dziecko. Linie lotnicze obawiaja
        się ciężarnych koło 35 tygodnia z obawy o przedwczesny poród na pokładzie
        samolotu. ot wszystko...
        • crid80 Re: Ciaza a podroz samolotem 06.06.05, 17:51
          Polecielismy do Egiptu w marcu tego roku (8 tydz. ciazy). Przy starcie
          odczuwalam zmiane cisnienia w podbrzuszu .. Bardzo dziwne uczucie...
          Przestraszylam sie, ale po powrocie okazalo sie, ze wszystko jest ok.
          Lekarz nie widzial przeciwskazan, ale inny juz tak. Wszystko zalezy od podejscia
          ginekologa. Nie wiem, czy zdecydowalabym sie ponownie leciec samolotem w ciazy.
          Buziaki
          Karola
    • pimpusia77 Re: Ciaza a podroz samolotem 06.06.05, 17:55
      To zapewne też zależy od tego jak znosisz lot samolotem. Ja na przykład mam migrenę i mdłości w
      samolocie, a później jeszcze dwa dni odchorowuję więc nie zdecydowałabym się.
    • malaga_1 Re: Ciaza a podroz samolotem 06.06.05, 18:41
      ok 10 t.c mialam okazje jechac na szkolenie z pracy do Szwajcarii oczywiscie
      samolotem, pomimo ze bardzo chciałam na nie jechac to jednak ze wzgledu na
      dzidzie zrezygnowałam
      prawdopodobienstwo ze cos bedzie nie tak po podrozy samolotem jest niewielkie,
      ale gdyby mi akurat cos sie przytrafiło to nigdy bym sobie tego nie wybaczyła,
      zbyt długo na dzidzie czekałam
      a szkolenie nie zajac, moze innym razem mi sie uda pojechac
      wiec tak na prawde nie ma wiekszych przeciwskazań, a decyzja nalezy do Ciebie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka