Dodaj do ulubionych

jak wybrać lekarza i ewentualnie szpital - Warszaw

19.07.05, 07:59
Mam do Was prośbę bo nie bardzo wiem jak sie do tego zabrać. jestem w
początkach ciąży a zastanawiam się czy powinnam prowadzic ciążę u lekarza,
który pracuje w jednym z lekarzy położniczych. Czy to ma jakieś znaczenie.
Czy mozecie kogoś polecić. Będę wdzieczna za rady od bardzie doświadczonych
koleżanek.
Obserwuj wątek
    • olahabe Re: jak wybrać lekarza i ewentualnie szpital - Wa 19.07.05, 08:18
      Lekarz, który pracuje w szpitalu jest najlepszym rozwiązaniem- od początku masz
      pewność, gdzie urodzisz. Ja się miotałam pod koniec ciąży, bo nie wiedziałam,
      gdzie rodzić, ponieważ mój lekarz prowadzący był "niezrzeszony". W rezultacie
      dokonałam złego wyboru szpitala (poszłam tam, gdzie chodziliśmy na szkołę
      rodzenia- nie daj się zwieść- one nie mają nic wspólnego z jakością szpitala),
      a z lekarzem urwał mi się kontakt. Jeżeli jesteś z W-wy polecam Inflancką-
      świetni lekarze i klimat, na dodatek nie ma takich tłumów jak np w św. Zofii,
      czy na Karowej.
      • olahabe P.S. 19.07.05, 08:19
        Rodziłam na Madalińskiego. Nie polecam, chociaż to było w 2000, może teraz się
        zmieniło.
      • lucia67 Inflandzka 19.07.05, 10:00
        mam pytanko. Też chciałabym rodzić na Inflandzkiej, ale słyszałam, że tam jest
        teraz remont. Czy wiecie może kiedy się kończy. Termin mam na początek września.
        Z góry dzięki za info, pzdr
        • kajtanka do lucia67 19.07.05, 10:53
          remont będzie trwał do 15 sierpnia. Remontują sale do porodów rodzinnych i
          odswieżają porodówkę
          Pozdrawiam
    • iw1978 Re: jak wybrać lekarza i ewentualnie szpital - Wa 19.07.05, 09:18
      Też polecam Inflancką. Jeszcze wprawdzie nie rodziłam, ale zdążyłam poznać tamtejszą patologię ciąży. Lekarze są naprawdę w porządku. Z tym, że większość z nich poza szpitalem dostępna jest jedynie w prywatnych gabinetach. Ja mam lekarza bezpłatnego, ale on tam jedynie dyżuruje. Nie zmienia to faktu, że i tak w razie czego zawsze mogę się tam udać i liczyć na miłe i fachowe przyjęcie. Lekarz z danego szpitala, to zawsze jest duże ułatwienie.
    • kajtanka Re: jak wybrać lekarza i ewentualnie szpital - Wa 19.07.05, 11:00
      Ja również polecam Infalncką. Co prawda tam nie rodziłam ale znam wiele opinni
      na temat tego szpitala. Pozatym moja Pani dr Radkiewicz prowadząca jest z tego
      szpitala i jest najleprzym lekarzem do którego chodziłam. Jest miła,
      kompetentna i czujesz że ktos się Toba porządnie zajmuje, pamięta bez
      zaglądania w karte z kim ma do czynienia i można do niej dzwonc jesli ma się
      jakis problem na kom. Długo wybierałam lekarza prowadzącego moją ciąże (
      poprzedni udał się na emeryture) i uważam że to był najleprzy wybór z
      możliwych. Pozatym Przyjmuje w Towarzystwie Rozwoju Rodziny na pl.Trzech Krzyży
      za w miare dostepna cene bo 55 zł i poświęca Ci tyle czasu ile potrzeba , nie
      masz wrażenia że tylko czeka bys wyszła.
      Polecam ją bardzo bardzo bo wiem jakie to trudne znaleśc dobrego lekarza,
      któremu mozna zaufać
      Pozdrawiam cieplutko i mam nadzieje że pomogłam smile)
      • joannabury Re: jak wybrać lekarza i ewentualnie szpital - Wa 19.07.05, 12:59
        A mozesz mi podesłac na maila numer telefonu - dzjnks@yahoo.com
    • kasia9954 Re: jak wybrać lekarza i ewentualnie szpital - Wa 19.07.05, 22:13
      Witam, ja też rodziłam na Inflanckiej, i z mojego punktu widzenia nie
      polecałabym tego szpitala. Polecam strony fundacji "Rodzić po ludzku" tam jest
      dużo komentarzy na temat szpitali w Warszawie
    • app7 Re: jak wybrać lekarza i ewentualnie szpital - Wa 19.07.05, 23:48
      Hej!Jeśli chcesz mieć dobrego lek. i z podejsciem do pacjentki to polecam dr
      Annę Sarnowską ze Szpitala Praskiego.Wcześniej była ordynatorką na
      Solcu.Prowadzi moją ciążę,wysłałam do niej swoje 2 ciężarne koleżanki i
      wszystkie jesteśmy zadowolone!Przyjmuje w gab.na Walecznych 40/1a,tel.602-423-
      345.Gdyby coś się działo(odpukać!) to kładzie Cię na dodział i ma nad Tobą
      kontrolę.Wybierz się raz i sam ocenisz!Szpital Praski jest biedny i nie
      znajdziesz tam warunków takich jak np.na Karowej,ale podejście do pacjentki i
      opieka BARDZO DOBRE!!!POLECAM!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka