Dodaj do ulubionych

PIERWSZE KOPNIĘCIE!!! HURA!

01.08.05, 13:09
Słuchajcie! Przed chwilą mój dzidziulek kopnął mnie poraz pierwszy! Wcześniej czułam jakieś
łaskotania, ruchy, trzepotania. Ale tarz to było kopnięcie! Tak pod pępkiem. Najpierw poczułam
pierwsze puknięcie, takie lekkie i zaczęłam się zastanawiać, czy nie wpypiłam za dużo wody
gazowanej smile Ale po chwili poczułam kolejne lekkie puknięcie. Nie przypominało to gazów. to było
PUKNIĘCIE! I za chwilę trzecie puknięcie, takie już troszeczkę mocniejsze! Mój dzidziulek ma wg OM
16 tyg!!! Ale musi być silny!
Strasznie się cieszę i mam nadzieję, że nie pomyliłam tego bąbelkami po wodzie gazowanej smile Ale
gdyby to były te bąbelki, to musiały by być to bąble goganty pękające w rzołądku z siłą bomby!
Obserwuj wątek
    • tweety_bird Re: PIERWSZE KOPNIĘCIE!!! HURA! 01.08.05, 13:13
      Wspaniale! smile Ja też już nie mogę się doczekać smile Bulgotanie, pukanie i
      łaskotanie czuję już coraz wyraźniej, więc może niedługo dostanę jakiegoś
      konkretnego kopniaczka smile))

Pozdrawiam! smile
    • zlotowka26 Re: PIERWSZE KOPNIĘCIE!!! HURA! 01.08.05, 13:15
      O jeny jeny, ale ci zazdroszcze, ja na razie czuje dzidzie, ale konkretnego
      sygnału w postavi kopnięcia nie doświadczyłamsad
      ale czekam z niecierpliwościąsmile
    • pimpusia77 Re: PIERWSZE KOPNIĘCIE!!! HURA! 01.08.05, 13:15
      Powiedzcie mi, czy teraz już powinnam regularnie czuć takie kopniaczki, czy poniważ dziecko jest jeszcze
      malutkie mogą być dłuższe, kilkudniowe przerwy? Bo na przykład między ruchami-trzepotkami miałam
      przerwy czasami i po 2 dni!
      • tweety_bird Re: PIERWSZE KOPNIĘCIE!!! HURA! 01.08.05, 13:20
        Z tego, co wiem, to zdarzają się przerwy, bo dziecko może akurat ułożyć się tak,
        że go nie poczujemy. Poza tym ma też okresy przerw, kiedy np. śpi. Dzieje się to
        zwłaszcza wtedy, gdy jest kołysane przez nasze ruchy. Ponoć najbardziej ruchliwe
        są dzieciaczki wtedy, gdy mamusia śpi, czyli nocą smile
        Jednak myślę, że wypowiedzą się tu również bardziej doświadczone mamy, bo ja
        odpowiadam z doświadczenia moich koleżanek i z opowieści forumowiczek.

Pozdrowionka smile
        • diablica26 Re: PIERWSZE KOPNIĘCIE!!! HURA! 01.08.05, 13:25
          Ale masz fajnie...tak szybko smileciekawe kiedy ja tego zaznam,dodam że jestem
          puszysta,dzidzia sporo będzie się musiała nasilić bym poczuła,a wogule czy
          poczuje sad ?
          lilypie.com
          • katrem Re: PIERWSZE KOPNIĘCIE!!! HURA! 01.08.05, 13:27
            super, fajnie, cieszymy się z tobąsmile
    • bonnie75 Re: PIERWSZE KOPNIĘCIE!!! HURA! 01.08.05, 13:25
      Nasze dzieci sa mniej mniej wiecej w tym samym wieku smile Ja od zeszlego
      tygodnia czuje od wewnatrz takie szturchniecia (moze nozkami albo raczkami
      wywija? smile) Najczesciej przydarzaja sie wieczorem, kiedy spokojnie leze w
      lozku albo wczesnym rankiem. Dzis "czuje" to moje malenstwo od samego rana. Moj
      mezus jest troche zazdrosny, bo wczoraj w nocy trzymal prze kilka minut reke na
      moim brzuchu, ale dzidzia chyba bawila sie w chowanego, bo nie chciala dac
      znaku tatusiowi smile
      Nie wiem, czy Wy tak macie, ale kazdy taki szturchaniec wywoluje u mnie usmiech
      na twarzy. Czasami ludzie na ulicy dziwnie mi sie przygladaja smile
      • pimpusia77 Re: PIERWSZE KOPNIĘCIE!!! HURA! 01.08.05, 13:30
        Ja to wogóle zachowuję się jak nienormalna smile Jak tylko czułam te moje łaskotania, zaraz zaczynałam
        się uśmiechać, głaskać po brzuchu i gadać do dziecka. Ludzie na ulicy nieraz patrzą na mnie dziwnie,
        zwłaszcza, że po moim brzuchu nie widać jeszcze, że jest ciążowy. Wygląda na bardzo wzdęty i
        przejedzony sad A ja bym tak strasznie chciała żeby był duży!
        A dzisiaj to kopania poczułam, ułożyłam sie w pozycji półleżącej na kanapie smile Siedziałam tak dłuższą
        chwilę i widocznie dzidziuś się obudził smile)))
        • pea_74 Re: PIERWSZE KOPNIĘCIE!!! HURA! 01.08.05, 13:33
          Ja pierwszego kopniaka dostalam w 18 tc i 4 d, od tamtego dnia codziennie
          czulam juz ruchy maluszka, na poczatku 2-3x w ciagu dnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka