Dodaj do ulubionych

wozek implast driver 4xl

03.08.05, 14:34
witam dziewczyny.
czy ktoras z was posiada lub wie cos na temat tego wozka.chodzi mi o to jak
sie uzytkuje ten wozek i czy warto go kupic.bo ja sie wlasnie zastanawiam, a
mam juz niewiele czasusmile.prosze o info bo zakup wozka to dla mnie spory
wydatek i nie chcialabym kupowac w ciemno.
pozdrowionka dla sierpniowych mam.
Obserwuj wątek
    • basik20 Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 14:46
      Chodziłam za tym wózkiem przez ostatnie dwa miesiące. Oglądałm, testowałam i
      byłam generalnie zdecydowana. Momentem przełomowym była chwila gdy dowiedziałam
      się o promocji wózków chicco. Pojechałam do sklepu i od razu podjęłąm decyzję -
      biore. Wózki chicco 4WD (czterokołowe) i 6WD (sześciokołowe) są w enie około
      1400 zł. Natomiast jest to cena trzyczęściowego zestawu - gondola, spacerówka i
      fotelik samochodowy. Bez fotelika koszt wózka to 999 zł. W Wawie driver z
      fotelikiem kosztuje około 1700 zł więc już koszt jest o wiele niższy a nie
      wspomne o standardzie wózka. Wykonanie chicco bije na głowę implasta. Dodatkowo
      jak coś ci się stanie z wózkiem każdy sklep chicco na terenie CAŁEJ Polski
      przyjmie ci go - super jeśli jesteś w danej chwili na urlopie. Miejsce odbióru
      wózka zależy od ciebie - możesz też dokonać tego wszędzie. Nie zostajesz też na
      lodzie - sklepy dają wózki zastępcze!!! Naprawdę polecam. Ja jestem bardzo
      zadowolona ze swojego wyboru. Pozdrawiam gorąco.
      • anikasik Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 14:48
        a gdzie mozna kupic taki wozek?
        • basik20 Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 15:01
          W każdym sklepie chicco. Co do drivera to dorzucę że faktycznie osoby
          korzystające z niego są dość zadowolone. Niestety jest awaryjny - i to
          usłyszałam w każdym sklepie w któeym go oglądałam. No i cena wcale nie jest
          atrakcyjna jak na to co oferuje ta firma i jaki jest serwis gwarancyjny.
      • pimpek_sadelko Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 14:49
        kupilam. jeszcze nim nie powze, ale moja przyjaciolka od ponad roku. zadowolona.
        kupujac pilnuj zeby byl model z tego roku, bo ma wieksze gondole niz te starsze.
    • dariaza Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 14:52
      też się nad tym wózkiem zastanawialam. Po pierwsze ładny, po drugie dużo
      fajnych bajerow, po trzecie stosunkowo dobra cena. Ale sprzedawca w sklepie
      powiedzial mi, że to wózek awaryjny i pierwsza rzecz, która się psuje to te
      duże sprężyny przy amortyzacji. Jak coś ma tyle bajerów a cenę taką niską to
      nie może być najwyższej jakości, niestety. Ja zddecydowałam się na Emmaljungę
      Smart. trochę droższa i bez skrętnych kół, ale za to wytrzymała, o miękkim
      podwoziu i komfortowa dla Maluszka. Niedawno wywołam wątek o skrętnych kołach
      na forum Zakupy i dużo było głosów, że Emmaljundze nie potrzebne skrętne koła,
      bo jest dobrze wyważona i miękka. Był również post o Implaście, raczej
      pozytywny od użytkowniczki.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=27175012
      • fiona_sz Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 16:36
        Moja koleżanka ma któryś z tych wózków chicco 4 lub 6WD, nie pamiętam i
        nienawidzi tego wózka z całego serca przez koła - ma problemy z manewrowaniem i
        podjazdami.
        • pimpek_sadelko Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 18:58
          nie skusilam sie na promocje chicco bo to sa chyba najciezsze wozki jakie mozna
          sobie wyobrazic/kupic. marka dobra... ale waga+kolorystyka( wozki wygladaja jak
          dylizanse pogrzebowe, same czernie, granaty, ciemne zielenie).jstem mala drobna
          kobieta i ten wozek jest zdecydowanie dla mnie za wielki, za ciezki, niewygodny.
          • luna333 Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 19:30
            mam inplasta ale wersję z 2004 bo kupiłam używany przez 9 m-cy. Co do gondolki
            to dziewczyna wpakowała do niej swojego 9-miesięcznego synka więc aż tak mała
            nie jest biorąc pod uwagę że dziecko raczej tak długo w gondoli nie jeździ.
            Znajoma która nim powoziła powiedziała że prowadzi się go rewelacyjnie a miała
            okazję prowadzić implasta i jakiś inny i powiedziała że implast jest dużo
            zwrotniejszy. Mój mąż twierdzi że ten wózek jest dosyć ciężki - no ale to wina
            pompowanych kół. Zanim kupiłam ten wózek gość który mi go sprzedał zawiózł go
            do firmy implast na przegląd bo jeszcze był na gwarancji - tak więc jeśli
            chodzi o serwis to chyba jest ok. Wózek łatwo się składa i rozkłada. Acz
            dopiero w praktyce zobaczę czy mi się nim dobrze powozi smile
            • pimpek_sadelko Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 20:13
              jak mowisz, ze implast jest ciezki to idz do sklepu i sprobuj cos zrobic z
              chiccobig_grin
              powodzenia!!! jak ci sie uda cokolwiek nim wymanewrowacsmile
              ja nie dalam radysad
              • luna333 Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 20:19
                chicco odrzuciłam bo wygląda jakby gondola leżała na rozłożonej spacerówce - co
                mi się baaardzo nie podoba bo sobie pomyślałam że jak deszcz będzie lał na
                jesieni to będą mi mokły naraz 2 wózki a tak spacerówka na razie jest na szafie
                a gondolka czeka na mojego synka, i czeka i ja czekam i mąż czeka i czekają
                ludzie z mojej pracy i wszyscy znajomi czekają...nie mówiąc już o babciach
                dziadkach i ciociach którzy również czekają ... smile
                • pimpek_sadelko Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 20:25
                  trzymam kciuki, zebys sie szybko rozdwoilabig_grin
                  • luna333 Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 20:29
                    smile oj przydałoby się przydało smile dziękuję smile
    • emi1777 Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 21:02
      Te skrętne koła chyba trzeba się nauczyć obsługiwać. Mi się nie udało i klęłam,
      że nie idzie ich zablokować. Poza tym kosz na zakupy jest na rzepy! Możesz do
      niego wsadzić chleb i masło, jeśli dołożysz mleko to rzepy puszczają, a zakupy
      pięknie wysypują się na chodnik .Wersja dla szczęściarzy: chodnik jest obsrany
      przez psysmile
      • luna333 Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 21:14
        smile też się nad tym zastanawiałam - jak mi rzepy puszczą to wszyję po prostu
        klamerki smile
        • sylwiawm Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 23:19
          Mam ten wózeczek i jestem bardzo zadowolona. Co do rzepów to sie nie zgadzam,
          że puszczają. Są bardzo wytrzymałe. Wiozłam w koszu pod wózkiem butelkę wody 5l
          i jakoś dojechałam, a miałam ponad kilometr do domu. Co do gówien to u nas
          właściciele puszczają pieski na trawe, a kosz na zakupy nie czyści chodnika.
          Wózeczek jest w porównaniu z innymi w tej cenie najlzejsy. Sama zoszę i wnoszę
          go na drugie piętro razem z córką. Koła zwrotne bardzo lekko się prowadzą i nie
          ma potrzeby blokady, bo nie kręcą się dookoła. Gondolka jest spora. Sprawdzony
          wózeczek jest super. Nie zamieniłabym go na zaden inny. Najbardziej denerwuje
          mnie to, że wypowiadają się na temat wózka osoby, które tylko go widziały, tak
          naprawde nie wypróbowały i opowiadają takie bajki, bo jak można mówić, ze źle
          się nim jeździ jeżeli jeździło się tylko po sklepie???
          • marchefka27 Re: wozek implast driver 4xl 03.08.05, 23:29
            ja nie znam obu wozkow (wlasciwie z wlasnego doswiadczenia nie znam
            zadnego wink ). Widzialam wozki chicco w smyku za 999zl. ale nie podoba mi sie
            wlasnie to ze kladzie sie gondole na spacerowce - to jesli chodzi o efekty
            wizulane, co do innych sie nie wypowiem wink
            • oliwia244 Re: wozek implast driver 4xl 04.08.05, 08:19
              byłam posiadaczką tego wózka przez 8 miesiecy i bylam bardzo zadowolona!
              choć faktem pozostaje, że:
              - kosz na zakupy przy większym załadunku rozpina sie
              - wózek jest bardzo bardzo ciężki
              - zajmuje sporo miejsca w samochodzie (z tego powodu przed wakacjami
              zmienilismy wózek)
              - gondola była tak wyprofilowana , ze głowa dziecka leciała w tył - ale
              odpowiednie podkładki zniwelowały ten problem.

ja kupowałam ten wózek w lipcu 2004, być może teraz producent cuś zmienił

reasumując: kupiłabym jeszcze raz.
              • jolanta8 Re: basik 04.08.05, 08:25
                a jaki model wózka wybrałas i kolor?
                ja narazie zarezerwowałam 6WD DUO plus foteli w kolorze 42 beż z brązem
                • fiona_sz Re: implast? chicco? 04.08.05, 09:24
                  Trochę się tu namieszało, bo nie do końca chyba wiadomo o jakich wózkach
                  piszemy. Oliwia, piszesz o implaście czy chicco?
                  • oliwia244 Re: implast? chicco? 04.08.05, 11:27
                    temat dotyczy Impastu (nie wiem czy to tak sie odmienia) i o tym wózku
                    wyraziłam opinie.
                • basik20 Re: basik 04.08.05, 17:31
                  Ja zakupilam 6WD trzyczęśiowy kolorek 62 - niebieski z lamówką czerwoną.
    • dzaska Re: wozek implast driver 4xl 05.08.05, 13:28
      my zdecydowaliśmy sie na 3 XL, żeby móc blokować skretne koło. Polecam. Jestem
      bardzo zadowolona.
      Powodzenia
      Asia
    • bafilek Re: wozek implast driver 4xl 05.08.05, 13:51
      Jeżdżę wózkiem driver 4xl od 3 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Gwarancję
      mam na 18 miesięcy. Do wózka dokupiłam śpiworek do spacerówki na zimę,
      parasolkę i torbę na drobiazgi. Parasolka była wadliwa, ale szybko mi ją
      wymieniono, więc nie mogę narzekać. Skrętne koła trzeba się po prostu nauczyć
      obsługiwać, co jest dziecinnie proste. Wózek faktycznie zajmuje dużo miejsca po
      złożeniu, ale chyba tylko do "malucha" nie wejdzie. My mamy fiata seicento i
      jakoś dajemy sobie radę. Gondolę i spacerówkę można ułożyć przodem i tyłem do
      kierunku jazdy. Tylko do fotelika trzeba dołożyć adaptery. Mojej córce wcale
      głowa do tyłu nie leci. Potrafi w wózku przespać 5 godzin, więc chyba nie jest
      niewygodny. Torba pod wózkiem odpięła mi się raz, ale faktycznie tam
      naładowałam. Bez przesady, że można włożyć tylko masło i coś tam jeszcze.
      Wszystko się odpina do prania. Mam wersję z 2005 roku,tę gdzie jest większa
      gondola. Reasumując: polecam.
      • patrischa driver 4xl 700 zł!!!! 01.09.05, 09:03
        używany gondola 6 m-cy, spacerówka 4 m-ce, w b. dobrym stanie na gwarancji
        jeszcze przez rok, kolor jeansowy z błękitnymi lamówkami, w dodataku śpiwór na
        zimę i torba na rączkę z przewijakiem
        kontakt wyłącznie na maila patrischa@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka