Dodaj do ulubionych

kolczyk a ciąża

07.08.05, 15:26
witam wszystkich
zastanawiam sie juz od dłuszego czasu jak to jest z kolczykami w pępku w
brodawkach czy w bardziej intymnym miejscu podczas ciąży, porodu, po
porodzie.
Chociasz sama niemam zadnuch kolczyków.
moze któraś z Was dziewczyn obecnie jest w ciązy i ma kolczyki albo ma już
swą pociechę przy sobie
Mozecie wypowiedzieć sie na ten temat dziekuje za szczere wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • bluebebe Re: kolczyk a ciąża 07.08.05, 15:48
      mogę napisać tylko o pępku, bo gdzie indziej nie mam i o ciąży, bo jeszcze nie
      rodziłam. Kolczyka w pępku nosiłam do końca 6 miesiąca, czyli w czasie, kiedy
      nie miałam jeszcze brzucha wcale. Potem jak brzuszek wyskoczył to normalne, że
      skóra zaczęła się rozciągać i ten fragment skóry, który trzyma kolczyka zaczął
      pobolewać. Wtedy wyjęłam. Teraz jestem w połowie 8 mca i dziurka w pępku nadal
      jest, nie zarosła, bo co jakiś czas wkładam kolczyk i sprawdzam. Po porodzie i
      po doprowadzeniu brzuszka do stanu sprzed ciąży mam zamiar nosić nadal. Jeszcze
      moge napisać co lekarze mówili na widok kolczyka. Prowadząca za każdym razem
      upominała, żeby wyjąć "tego bolca" bo mi zostanie dziura. (nie mam dziury), a
      lekarz od usg sam, nie zapytany powiedział, że wygląda świetnie i żebym
      trzymała jak najdłużej. Tyle, że na dużym brzuszku nie wygląda to tak ladnie
      jak na płaskim.
      pozdrawiam
      • goshas3 Re: kolczyk a ciąża 07.08.05, 16:26
        a mnie sie bardziej podoba terazsmile,właśnie zaczynam 7 miesiąc. Nie wygląda tak
        banalnie jak przy płaskim brzuchu,ale uwaga!!! Zrobiły mi sie malutkie rozstępy
        przy dziurce w pępku. Nic nie czułam,ale stało sie to pewnie dlatego,że skóra i
        tak jest naciągnięta przez bolec,no i nie wytrzymała tego dodatkowego
        rozciągania od rosnącego brzuszka.
    • justa781 Re: kolczyk a ciąża 07.08.05, 17:33
      witam.
      mam 27 lat, a kolczyk w pępku mam od 19 roku życia. Aktualnie jestem w ciaży z
      drugim synkiem, który urodzi się w połowie grudnia. Zarówno podczas pierwszej
      jak i drugiej ciąży kolczyk mi nie przeszkadzał. Wyjęłam go tylko na ostatnie 2
      miesiące, bo mi trochę odstawał. Żadnych rozstępów i "dziur". Brzusio wyglądał
      super, zarówno podczas pierwszej jak i drugiej ciąży, szczególnie jak jest
      dodatkowo trochę opalony od słoneczka. Pozdrawiam
      • kasi23 Re: kolczyk a ciąża 09.08.05, 23:03
        dzieki za wypowiedzi
        nikt więcej sie nie wypowie
        moze i ja sie zdecyduje na kolczyk
        • annam21 mi lekarz kazal,,, 10.08.05, 10:21
          mi lekarz kazal do 20 tc wyciaganc kolczyk ze stali chirurgiczne z peka gdyz po
          tym okresie macica jest na poziomie pepke co grozi jakims tam
          zakazeniem.Powiedzial ze jesli mi zalezy zeby dziurka nie zarosla moge kupic
          taki specjalny "cos"nie wiem jak to jest po polsku, jaki kolczyk z tworzywa
          sztocznego,plasstyku czy cos. A bylma pewna ze kolczyk moge nosic jak dlugo
          bede chciala,niestety.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka