klaudia125 09.08.05, 10:28 Mam 15 lat i ... takie dziwine pytanie... czy po stosunku oralnym polykanie spermy grozi niechciana ciaza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: Dziewczyny pytanie! 09.08.05, 10:31 klaudia125 napisała: > Mam 15 lat i ... takie dziwine pytanie... czy po stosunku oralnym polykanie > spermy grozi niechciana ciaza? nie. sperma musi byc najpierw w,pochwie, potem w macicy i w jajowodach. przez uklad pokarmowy nie masz szans na to Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: Dziewczyny pytanie! 09.08.05, 10:38 ciążą seks oralny nie grozi, natomiast mozna w ten sposób złapać niektóre choroby przenoszone drogą płciową, nie jest to więc skuteczna forma zabezpieczenia przed wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Dziewczyny pytanie! 09.08.05, 10:44 odnoszę wrażenie, że niektóre osoby piszą tu tak dla jaj... znudzone wakacjami nastolatki (niekoniecznie dziewczynki) Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Re: Dziewczyny pytanie! 09.08.05, 12:47 Dziecko, wez sie za nauke i czytanie ksiazek, a takie rozwazania i zabawy zostaw sobie na pozniej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
survvivve Re: Dziewczyny pytanie! 09.08.05, 13:24 ej, dobrze, ze sie pyta...lepiej, zeby wiedziała teraz, niz za jakis czas okaże sie, ze jest w ciązy a w zasadzie nic o tym nie wie... kilkanaście lat temu furore robiło pytanie zamieszczone w jednym z ówczesnych pism dla młodzieży:"Usiadłam chłopakowi w kinie na kolanach. Czy jestem w ciązy"? i co Wy na to? ni napisałą, czy byli w majtkach Dla zbulwersowanych polecam atykuł we wczorajszym NEWSWEEKu o sexie wśród nastolatków...a poza tym - zapomniałyście już, ze tez miałyście 15 lat...i skądś te wiedze czerpałyście... jednak uważam, ze faktycznie ta młodziutka osóbka powinna zajrzeć do ksiązek nt. sexu, ciązy....porozmawiać z kimś, kto ma doświadczenie "w tych sprawach" pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
99maja Re: Dziewczyny pytanie! 09.08.05, 13:48 zapomniałyście już, ze tez miałyście 15 lat...i > skądś te wiedze czerpałyście... Co ma piernik do wiatraka? Ja jak miałam 15 lat nie pytałam o takie rzeczy i nie byłam zainteresowana stosunkiem oralnym. To chyba lekka przesada udawać, że pytanie piętnastolatki, jest jak najbardziej na miejscu, bo musi taką wiedzę posiadać. Rozumiem, że pytanie co to jest seks oralny mogłaby zadać przez zwykłą ciekawość, ale jeżeli pyta czy połykając spermę można zajść w ciążę to znaczy, że albo coś było na rzeczy albo będzie. Możecie mnie zjechać za to co piszę, ale dla mnie to jest chore, dziewczyna nie wie skąd biorą się dzieci, wnioskuję po głupim pytaniu, ale do seksu srasznie jej się spieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Dziewczyny pytanie! 09.08.05, 14:19 Dokładnie, w wieku 15 lat nie myślałam o tego typu problemach, bo nie wyobrażałam sobie, aby w tym wieku cokolwiek robić z chłopakiem! A poza tym 15-latka chyba chodziła na lekcje biologii?? No, chyba że wagarowała z chłopakiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
bluebebe Re: Dziewczyny pytanie! 09.08.05, 16:57 mało wydaje mi się prawdodpodobne, aby w dzisiejszej dobie (internet, stosy gazet dla nastolatek) osoba w wieku 15 lat (czyli gimnazjum) nie wiedziała takich rzeczy. Wszystkie óczesne znane mi nastolatki biją mnie na głowę swą wiedzą o tych sprawach, gdybym miała porównywać swój stan wiedzy i zainteresowania o sexie, gdy miałam naście lat. Odpowiedz Link Zgłoś