Dodaj do ulubionych

Okropny katar!!

09.08.05, 19:40
Jestem alergiczka i dopadl mnie taki katar ze nie moge sobie poradzic! To juz
21tydz ciazy a katar mam od jakiegos miesiaca.Bylam u alergologa,przepisal mi
kropelki ale jak zobczylam ze sa przeciwwskazania w ciazy i ze u zwierzat
spowodowal wady plodu (!!) to je odstawilam.Znacie jakies domowe sposoby na
katar?A lekarza zmienie bo moze sie nie zna! Pozdrawiamy!!!!
Obserwuj wątek
    • kasia9958 Re: Okropny katar!! 09.08.05, 20:33
      Może to Ci pomoże?mi pomogło od razu!Krople zołądkowe wlej na łyzkę,zapal,jak
      sie troszkę wypali zdmuchnij,nakryj glowę ręcznikiem i wdychaj!!!To nie jest
      żart!Mama mi doradziła i błyskawicznie pomogło!A napewno nie zaszkodzismile
      Jeszcze tylko 12 dnismilea może mniejsmile
    • kaluma Re: Okropny katar!! 09.08.05, 20:41
      ja jestem uczulona na bylicę. Byłam u alergologa i ten mi powiedział,że do
      nosa jest większy wybór kropli niż do oczu. Jeżeli chodzi o krople do nosa to
      dostałam Buderhin a do oczu Zaditen. Napisz co Ty dostałaś. Rozumiem Twoje
      wątpliwości sle z doświadczenia wiem, ze trudno przetrwać alergię bez niczego
      (leczę się już czwarty rok)Dodam ,ze to już 19 tydz
      • kaluma Re: Okropny katar!! 09.08.05, 20:45
        krople żołądkowe w Twoim przepisie pomagają jedynie odetkać nos i to niestety
        na chwilę. Szkoda,ze nie przestaje się po nich kichać co sekundę i niestety
        chusteczkę do nosa odłożysz tylko na chwilę
        • doska75 Re: Okropny katar!! 09.08.05, 21:11
          Ja też jestem alergiczką i wiem, jak ciężko jest w ciąży z zatkanym nosem.Leków
          jako takich nie mozna (tylko homeopatyczne-ale mnie te akurat w ogóle nie
          pomagają)więc człowiek skazany.Ostatecznie lekarz mi pozwolił na stosowanie
          kropli do nosa, ponieważ działają miejscowo więc są lepsze od jakichkolwiek
          tabletek.Odetchnęłam z ulgą, zatkany nos szybko staje się drożny i samopoczucie
          od razu lepsze.Zapytaj swojego lekarza co mogłabyś stosować, bo naprawdę szkoda
          czasu na męki.
          • kozaczek25 Re: Okropny katar!! 10.08.05, 15:33
            Dzieki za rady drogie mamusiewink
            Ja tez dostalam Buderhin,kropilam raz dziennie przez jakies 3 tyg i nic!!
            Wkurzylam sie i przestalam,bo ulotka mnie troszke wystraszyla.sprobuje te czary
            mary z kroplami zoladkowymi,slyszalam tez ze inhalacje z rumianku sa
            dobre,wiecie cos na ten temat?Sprobuje tez z amolu i zobaczymy,a wkrotce ide do
            innego alergologa i zobaczymy co powie.
            Buzka wielka od nas!!
            • izoldziak Re: Okropny katar!! 10.08.05, 21:17
              Też jestem straszną alergiczką, a najgorzej było, gdy kwitły drzewa (brzoza i
              olcha) i trawy. Byłam u alergologa, ale pani sama do końca nie była przekonana,
              co do niektórych. Stosowałam na nosa chromoheksal, ale mało co pomagało. Miałam
              też przy cięzkich stanach brać Claritine (przed ciążą 12 lat brałam Zyrtec,
              potem claritine). A skończyło się na tym, ze jak kwitły trawy to musiałam dzień
              w dzień brać Claritine, bo inaczej trafiłabym z szokiem anafilaktycznym do
              szpitala (leciało mi z nosa ciurkiem, oczy zapuchnęte i duszności). I wszystko
              pod czujnym okiem mojej pani ginekolog, która po prostu doradzała mi wybranie
              mniejszego zła. A co do Budehrinu - kupiłam, przeczytałam ulotkę i się
              przestaszyłam, więc schowałam i o nim nie pamiętałam. Cos tam było o wpływie
              leku na deformacje u płodów u zwierząt...
              • kozaczek25 Re: Okropny katar!! 11.08.05, 14:01
                Dokladnie to samo mnie wystraszylo.Naszczescie nie mam problemow z oczkami i
                dusznoscia,tylko ten zatkany nosek,ale mysle ze damy rade!!!!
                papapapapa
    • kozaczek25 Po parówce! 11.08.05, 19:44
      jestem po parowce i nic.nosek sie odetkal ale tylko na chwilke...sad(
      Czekam na nowe porady! Papapapa!!
      • niusiasz Re: Po parówce! 12.08.05, 11:20
        Można doraźnie (co kilka dni) stosować Nasivin soft 0,025% lub 0,01%. Po jednej
        kropelce położyć się na plecach i czekać. Zadziała po 20 - 25 minutach ale na
        bardzo długo. Zbyt często i dużych ilości laryngolog odradzała natomiast
        ginekolog powiedział że mogę nawet każdego dnia na noc.
        • kozaczek25 Re: Po parówce! 12.08.05, 14:40
          NO to zakupie chyba go sobie i zaaplikuje do noska.A dzis mam mniej zatkany
          nosek!Ciekawe od czego to zalezy?? Buzka slodka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka