Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie?

17.08.05, 20:50
Wiem,że jeśli jest się ubezpieczonym grupowo(np w PZU)to po urodzeniu dziecka
dostaje się pieniądze z tego tytułu.Ja chciałabym się ubezpieczyć gdzieś
indywidualnie,właśnie po to by otrzymać jakieś pieniądze jak już urodzę
dzidzie.Czy możecie mi coś doradzić,nie wiem nawet czy przewidywane są jakieś
wypłaty z tytułu urodzenia dziecka,gdy się jest ubezpieczonym indywidualnie.
Dziś 9tydzi3dsmile
Obserwuj wątek
    • basik20 Re: Ubezpieczenie? 17.08.05, 21:34
      No niestety troszkę za późno się zorientowałaś. Owszem można wykupić
      indywidualnie takie ubezpieczenia ale obowiązuje okres karencji - a w zakresie
      ciąży wynosi on 9 pełnych miesięcy. Pracowałam w firmie ubezpieczeniowej i wiem
      że nie oszuka się działu roszczeń a w twoim przypadku są to już dwa miesiące
      ciazy. Pozdrawiam.
      • dosiamamafilipa Re: Ubezpieczenie? 17.08.05, 21:40
        hej
        wiem ze jest rowniez taka mozliwosc ze mozna zaplacic wstecz za pol roku tyle
        ze musisz sobie obliczyc bo raczej sie nie oplaca bo to 9 mies plus te 6
        wychodzi 15 mies skladki np w pzu jest to skladka ok 60 zl a wyplacaja 800- 900
        zl wiec marny zysk.
        pzdr.
        doorta
      • alfa36 Prośba do basik... 17.08.05, 22:05
        Wiem, ze również ojciec dziecka otrzymuje jakies pieniądze. W przypadku mojego meża było (jest) tak: do 31 maja płacił indywidualnie składkę (przez długi czas), z dniem 1 czerwca stracił pracę, ale nie zarejestrował się w Urzędzie Pracy, ponieważ od 3 czerwca pracuje w innym zakładzie. No i zaniedbał sprawę ubezpieczenia myslac, że jego zakład pracy ma ubezpieczenie grupowe, ktore go obejmie. Mam pytanie: czy jeśli teraz zacznie opłacać indywidualnie ubezpieczenie, to dostanie pieniądze, kiedy urodzi sie nasz wrześniowy maluch? Czy jest mozliwosć zapłacenia "wstecz"?
    • asia.80 Re: Ubezpieczenie? 17.08.05, 22:24
      Nie zupełnie jest tak jak opisuje Basik. To chyba zależy od firmy
      ubezpieczeniowej. W moim przypadku było nieco inaczej, mianowicie okresu
      karencji w ogóle nie miałam ponieważ trafiłam na promocję w PZU. Promocja ta
      jest co jakiś czas ponawiana. Płacę składkę 42 zł miesięcznie. Moja koleżanka z
      pracy również ubezpieczyła się w PZU na identycznych zasadach co ja tylko trzy
      miesiące wcześniej i ona miała półroczny okres karencji. Ubezpieczyła się na
      styk - to znaczy - okres karencji przypadał do końca stycznia br. a urodziła 10
      lutego. Otrzymała 700 zł za urodzenie dziecka.
      Pozdr
      • mokopi Re: Ubezpieczenie? 17.08.05, 22:36
        Zgadza się. Wszystko zależy od firmu ibezpieczeniowej i warunków umowy.
    • marcysia801 Re: Ubezpieczenie? 17.08.05, 22:58
      Dziękuję Dziewczyny!Oj,marnie to widzę.Chyba,że uda mi się trafić na jakąś
      promocję.No cóż,zobaczę!Pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka