19.08.05, 15:55
Normalnie jestem w szoku. myślałam, że dopiero w 4 miesiącu ciąży zacznę
przestawać mieścic się w swoje rzeczy, a tymczasem jestem dopiero w 7tc a już
wszysko jest mi obcisłe. Dziś w pracy usłyszałam od dwóch osób, że chyba
przytyłam. Mam nadzieję jeszcze, że to tylko jakieś opuchnięcie... Czy ktoś
tak miał?
Obserwuj wątek
    • ikaes Re: szok 19.08.05, 16:00
      moja mama, kiedy była w ciąży z moim bratem nosiła ubrania ciążowe już w drugim
      miesiącu, a brzuch miała taki, że lekarz na porodówce myślał, że będą bliźniaki
      (wtedy nie było usg)
    • pimpusia77 Re: szok 19.08.05, 16:04
      Ja tak miałam smile Wyskoczył mi brzuszek. Być może to były gazy, albo nadmiar wody, jakaś opuchlizna-
      sama nie wiem. Zawsze byłam chudziutka a właśnie tak koło 7-8 tyg. wyskoczył mi brzuszek. Teraz
      jestem w 5 mies. i brzuch mam nieduży a pupę szczupłą jak przed ciążą. Nie ma reguły. Nie przejmuj się.
      Kup sobie nowe ubrania, bo brzuszka ściskać nie można!
      • kadewu1 Re: szok 19.08.05, 16:07
        Ja straciłam do 11. tygodnia 3 kilo, choć brzuszek jest (oczywiście nie widać
        go w ubraniu) i ważę 46 kilo, tyle co w 6 klasie podstawówki... Nie jest to
        dobry objaw. Ubrania jeszcze pasują, małe rośnie. Tak więc reguły chyba nie ma.
        POzdrawiam,
        Ka
    • kotka.szrotka Re: szok 19.08.05, 16:21
      Miałam tak, obcisłe wszystko zrobiło się prawie od razu, a potem było już coraz
      gorzej. Z wagi 54 przed, dzisiaj mam 71 (27 tc)!!!! Chyba nie ma reguły, ja nie
      miałam mdłości, poza tym musiałam leżeć na początku i w sumie został mi taki
      brak aktywności, no i zjadam czasem czekoladę, coś tłustego, ale to nie są
      jakieś ogromne ilości. No i wygladam na 9 miesiąc, nie wiem jak to będzie ze
      schudnięciem. Trochę boję się rozstępów przy tej wadze pewnie mam jak w banku,
      nzwet mimo smarowania.
    • li.ann Re: szok 19.08.05, 16:40
      Ja właśnie tak mam.Najszersze moje spodnie,które potrzebowały paska w tej
      chwili ledwo zapinam.
    • elrza Re: szok 19.08.05, 19:59
      Właśnie się zastanawiałam co jest nie tak, bo w pierwszej ciąży "zwykłe" ciuchy
      nosiłam do końca 4 miesiąca, a teraz spodni nie mogę dopiąć. No to teraz już
      się nie przejmujęwink))))
      pękata elrza
    • mama_patulki Re: szok 19.08.05, 20:38
      witam, ja tak miałamsmile zawszze byłam bardzo szczupła, a gdy zaszłam w ciążę w
      pierwszym trymestrze przybyło mi 8 kg! Szybko też powiększał mi się brzuszek,
      tak zę pod koniec 4 miesiąca nosiłam już ubrania ciążowe. Pozdrawiam.
      • astor_82 Re: szok 19.08.05, 22:36
        A ja jestem w 16 tc i od jakiegos tygodnia opuszczam wszystko "na dół" bo mnie
        ciśnie a brzuch mi tak wywaliło że łohoho smile ważyłam 53 a teraz 55 a jem
        wszystko jak odkurzaczsmile zatem chyba nieduzo mi przybylo ale co bedzie dalej -
        tego nie reczesmile ps. fajnie sie tyje w ciazy, wszyscy mowia ze to normalne i ze
        mozna (oczywiscie w granicach tolerancji) smile
        Pozdrawiam !
    • szagszag Re: szok 19.08.05, 23:06
      Ja gdzies ok 6-7tc przestalam sie ostatecznie miescic w dzinsy (nie bardzo
      obcisle), a niedlugo pozniej w pozostale spodnie, z wyjatkiem tych ze stretchu.
      Gdzies na przelomie 2 i 3 mies. kupowalam pierwsze spodnie ciazowe.
      Przynajmniej wiem, ze je wykorzystalam i ponosilam przez kilka miesiecy (juz
      35tc i nadal je nosze). Wiekszosc spodni ciazowych(ze spodnicami nie mam
      doswiadczenia)jest tak skonstruowana, ze na poczatku doskonale "udaja"
      normalne. Dodam, ze przez pierwszy trymestr nic nie przytylam, w tej chwili mam
      na plusie jakies 12kg i naprawde OGROMNY brzuch.
    • martika06 Re: szok 20.08.05, 08:06

W 7 tc mialam już taki brzuch jak teraz w 14tcsmile)No może teraz jest bardziej
      okrąglutki
      To woda w organiźmie się kumuluje, brzuszek wypina szczegulnie wieczorem.

Tak więc na taaki problem:smile) polecam udane zakupy.
      • astor_82 Re: szok 20.08.05, 11:25
        O martika06 bardzo się ciesze ze wspomnialas ze brzusio wypycha sie szczegolnie
        wieczorem bo tez to zauwazylam a zupelnie zapomnialam sie spytacsmile strasznie
        mnie to zastanowiało bo wychodziłam rano/kolo poludnia z domu i wygladam
        na "nieciążową" a jak wracam wieczorem to wyglądam na 106 tydzień ciąży i
        okropnie mnie to śmieszy bo sąsiedzi wyrażnie są zdezorientowani smile
        Buzka!
        • nicol.lublin Re: szok 20.08.05, 15:05
          kup sobie jakiś fajowski ciuszek ciążowy, to na prawdę poprawia nastrój! ja
          właśnie wczoraj kupiłam sobie pierwszą sukienkę ciążową i wprawiło mnie to w
          euforię!
    • lolka.77 Re: szok 20.08.05, 09:09
      Ja pierwsze zakupy robiłam już na początku 2 miesiąca. Z natury jestem przy
      kości i ciuchów nie mam za obcisłych, ale i tak przestałam mieścić się w
      cokolwiek. Pocieszające jest to, że jak narazie przybywa mi tylko centymetrów,
      a nie kilogramów - 4 miesiące i tylko 1 kg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka