Dodaj do ulubionych

testujemy testy?

25.08.05, 20:13
W którym dniu od zapłodnienia dowiedziałyście sie za pomocą domowych testów
że jesteście w ciąży? (Testuje wiarygodność informacji, że wykrywają ciążę
już 6dni po zapłodnieniu).
Obserwuj wątek
    • astor_82 Re: testujemy testy? 25.08.05, 21:02
      a jestes w stanie okreslic kiedy doszlo do zaplodnienia? smile moze od daty
      ostatniej miesiaczki tzn. ile dni minelo i test zostal zrobiny? smile ja zrobilam
      jakos niecale 2 tygodnie po dacie ostatniej miesiaczki i dwie kreski big_grin
      oczywiscie zgodnie z prawda big_grin
      • maniaska Re: testujemy testy? 25.08.05, 21:47
        w piatek
      • kanya24 Re: testujemy testy? 27.08.05, 21:10
        Czy ktos moze mi pomoc? Kochalam sie z moim chlopakiem przedwczoraj, byl to 18
        dzien cyklu.Owulacje mialam 19 sierpnia, bo klulo mnie okropnie w jajnikach.Nie
        wiem czy byl to jeszcze dzien plodny i bardzo sie boje. Ostatni cykl trwal 29
        dni. Zazwyczaj dostje okresu po 25-28 dniach.Kochalismy sie 2 razy stosujac
        metode przerywana...
    • ka-ja Re: testujemy testy? 25.08.05, 22:08
      Ja zrobiłam test dzień przed planowana miesiączką-wyszedl negatywny(ale robiłam
      go popoludniu)następnego dnia powtórzyłam rano i pozytywny zgodnie z prawdąwink)
    • pimpek_sadelko Re: testujemy testy? 25.08.05, 22:24
      1)6 dni to kiepski chwyt marketingowy.
      2) i tak ciaza jest ciaza po terminie @....zatem nie ma co robic wczesniej,
      zeby potem gorzko nie plakac.
      • leni_wa Re: testujemy testy? 25.08.05, 22:28
        ja mialam nieregularne cykle (40, 50 60 dniowesmile).Test robilam w 32dc i wyszedl
        pozytywny.Nie wiem kiedy doszlo do szczesliwego zaplodnieniaindifferent
        Pozdrowienia.
    • gemmavera Re: testujemy testy? 25.08.05, 22:48
      Niekoniecznie to jest tani chwyt, Pimpku.
      U mnie test wyszedł pięć dni przed terminem miesiączki. big_grin Cykle miałam
      regularne jak w zegarku, owulacja dokładnie w polowie cyklu (13, 14 dzień),
      wtedy też "to" się stało, bo drugie dziecko było starannie zaplanowane. smile)
      Więc wychodzi, że wynik dodatni był jakieś 9 dni po zapłodnieniu.
      Na dodatek robiłam test po południu, bo nie zdzierżyłam. big_grin
      • kammila1 Re: testujemy testy? 26.08.05, 09:45
        Robiłam test (6 dnia po południu) po ostatniej szansie ewentualnego
        zapłodnienia – wynik był negatywny (mam cykl 27 –dniowy, staraliśmy się 12 i 13
        dnia). Tymczasem, teraz zaczynam się zastanawiać, czy był on wiarygodny. Za dwa
        dni powinnam mieć miesiączkę, a widzę coraz to więcej nowych objawów, (które ze
        względu na negatywny wynik testu bagatelizowałam), jakich dotychczas nie miałam
        przed miesiączką: silne bóle piersi, twardy brzuch, bóle brzucha – jak przed
        miesiączką, ale jakby trochę inne – nasiliły się po wysiłki fizycznym, katar.
        Po tym, co piszecie na temat testów, powinnam chyba zrobić jeszcze jeden?
        • pimpek_sadelko Re: testujemy testy? 26.08.05, 10:18
          nie bede sie sprzeczac, ze komus wyszedl 6 dni po zaplodnieniu. ja w to nie
          wierze z kilku powodow: zarodek wedruje do macicy jajowodami 5 dni. hcg zaczyna
          wydzielac dopiero 6 dnia po przyczepieniu sie do sciany macicy... zatem minimum
          tego 6 dnia, z tym, ze nie wydzieli od razu tyle, zeby to bylo uchwytne
          tescie....
          a ze komus wyszedl test 6 dnia? moze sobie wmowil kreske, albo patrzyl na test
          dluzej niz producent pozwala. nawet bez ciazy druga krecha sie pokaze po
          dluzszym czasie ( sama tak mialam).
          albo... zaplodnienie bylo wczesniej. czesto na forum dziewczyny pisza:
          zaplodnienie bylo 12 dc, a skad wiedza?nawet jak sie ma monitoring usg owulacji
          to zaplodnienie i tak moze byc 12 godzin pozniej. nikt nie wie ile sobie
          plemnik bedzie wedrowal, ile bedzie przebijal oslonke jajeczka itd... mozna
          tylko szacunkowo okreslac przedzialczasowy, w ktorym doszlo do poczecia (
          wyjatek to invitro).
    • maniaska Re: testujemy testy? 26.08.05, 14:24
      no to nie wiem czy wyjdzie mi wiarygodny w 10dniu po ewentualnym zapłodnieniu.
      Zasiałyście we mnie ziarenko wątpliwości, ale i tak zrobie...smile
    • betty69 Re: testujemy testy? 26.08.05, 14:27
      dwa dni przed terminem spodziewanej @
    • gonia28b Re: testujemy testy? 26.08.05, 18:20
      A ja zrobiłam test parę dni po spodziewanej @ (ok. 20 dnia od momentu poczęcia)
      o godz 10 wieczorem. Wynik pozytywny, zgodny z prawdą big_grin
    • robbea1 Re: testujemy testy? 26.08.05, 18:40
      Ja zrobiłam 3 dni po terminie spodziewanej @ i baaardzo szybko wyszedł
      pozytywny, co też jest zgodne z prawdą smile Myślę że najlepiej robić test po
      terminie miesiączki.
      • doko4 Re: testujemy testy? 26.08.05, 19:29
        Jakiej firmy robicie testy ? czy któreś sa lepsze??
        • agnieszka-anna Re: testujemy testy? 26.08.05, 20:16
          Ja zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i.......wydawało mi się, że
          jest negatywny, więc wywaliłam go do kosza. Po kilku minutach wyjęłam, żeby się
          przekonać i zobaczyłam 2 kreski. Hahahahaha, ale mieliśmy z mężem ubaw! Teraz
          to już 21 tc ciąży minął. 2 dni temu dowiedziałam się, że będę mamą zdrowej
          dziewczynki. Ale w moim przypadku dokładnie wiedziałam, kiedy doszło do
          zapłodnienia, dlatego zrobiłam test akurat w dniu spodziewanej miesiączki.
          Myślę jednak, że testy obecnie dostępne są dość czułe.
          Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki.
        • pimpek_sadelko Re: testujemy testy? 26.08.05, 20:17
          doko4 napisała:

> Jakiej firmy robicie testy ? czy któreś sa lepsze??

rozne kupowalam, jak dla mnie: bez roznicy.
        • maniaska Re: testujemy testy? 26.08.05, 20:59
          www.sklep.vena-vita.wkrakowie.net/advanced_search_result.php?keywords=test+ci%B1%BFowy
        • gonia28b Jakiej firmy teścik? 27.08.05, 12:44
          Ja zrobiłam test tylko raz. Był to test płytkowy firmy Pretest. Bardzo mi się
          spodobał sposób jego u życia. W zestawie pojemnik na mocz, pipetka oraz płytka
          testowa z małym otworkiem do wkraplania i polem odczytu wyniku. Widziałam jak
          ten test nasiąka i w niespełna 3 minuty zobaczyłam wynik pozytywny.
    • martusia251 Re: testujemy testy? 26.08.05, 20:30
      Test robiłam około 19 dni po zapłodnianiu.
    • oliwe Re: testujemy testy? 27.08.05, 13:19
      13 dni po owulacji. Test fertility frend te dostępne na allegro.
      • zanetastocka Re: testujemy testy? 27.08.05, 19:12
        Ja robiłam test na ok 2 dni przed @, wyszedł pozytywny. Nie zawiodłam się na
        Quick View już drugi raz smile
    • maniaska Re: testujemy testy? 27.08.05, 22:12
      No właśnie kupiłam Quick View...a dla pewności bobotest.Jutro albo pojutrze
      testuje.
    • maniaska Re: testujemy testy? 28.08.05, 09:48
      no i zrobiłam, jest 9 dzien po ewentualnym zapłodnieniu, test wyszedł
      negatywny, ale to o niczym nie świadczy bo termin spodziewanej miesiączki mam
      za ok 12dni....Cholerka, nie wiem co o tym sądzić.
      • pimpek_sadelko Re: testujemy testy? 30.08.05, 09:29
        maniaska napisała:

> no i zrobiłam, jest 9 dzien po ewentualnym zapłodnieniu, test wyszedł
        > negatywny, ale to o niczym nie świadczy bo termin spodziewanej miesiączki
        mam
        > za ok 12dni....Cholerka, nie wiem co o tym sądzić.
        za wczesnie zrobiony. nie mial prawa wyjsc.
    • inpi Re: testujemy testy? 30.08.05, 09:28
      Witam Was
      Zrobiłam pre-test w 29 dniu cyklu (przy 30dniowych) i wyszedł negatywnie. Może
      dlatego, że pod wieczór?
      Dzisiaj rano (32 dzień cyklu) zrobiłam ponownie i są 2 kreseczki!
      Jestem taka szczęśliwa. Moja córcia ma prawie 6 lat i dosłownie błaga o
      rodzeństwo....
      Buziaki dla wszystkich
    • karolinazajac Re: testujemy testy? 30.08.05, 09:54
      Test zrobiłam dzień po terminie @ (której oczywiście nie było) i wyszedł
      pozytywny - dwie grube krechy! to był 29 dc przy cyklach 28-dniowych. Robiłam
      jakiś test o normalnej czułości, chyba bobotest. Nie robiłam wcześniej, bo
      bardzo często zdarza się, że jeśli nawet test wykaże ciążę to dochodzi do
      samoporonienia w terminie @, a to oznacza duże rozczarowanie. Dlatego przed
      terminem, żeby nie kusiło, to rano czym prędzej gnałam do łazienki zrobić
      siusiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka