maniaska 25.08.05, 20:13 W którym dniu od zapłodnienia dowiedziałyście sie za pomocą domowych testów że jesteście w ciąży? (Testuje wiarygodność informacji, że wykrywają ciążę już 6dni po zapłodnieniu). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astor_82 Re: testujemy testy? 25.08.05, 21:02 a jestes w stanie okreslic kiedy doszlo do zaplodnienia? moze od daty ostatniej miesiaczki tzn. ile dni minelo i test zostal zrobiny? ja zrobilam jakos niecale 2 tygodnie po dacie ostatniej miesiaczki i dwie kreski oczywiscie zgodnie z prawda Odpowiedz Link Zgłoś
kanya24 Re: testujemy testy? 27.08.05, 21:10 Czy ktos moze mi pomoc? Kochalam sie z moim chlopakiem przedwczoraj, byl to 18 dzien cyklu.Owulacje mialam 19 sierpnia, bo klulo mnie okropnie w jajnikach.Nie wiem czy byl to jeszcze dzien plodny i bardzo sie boje. Ostatni cykl trwal 29 dni. Zazwyczaj dostje okresu po 25-28 dniach.Kochalismy sie 2 razy stosujac metode przerywana... Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ja Re: testujemy testy? 25.08.05, 22:08 Ja zrobiłam test dzień przed planowana miesiączką-wyszedl negatywny(ale robiłam go popoludniu)następnego dnia powtórzyłam rano i pozytywny zgodnie z prawdą) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: testujemy testy? 25.08.05, 22:24 1)6 dni to kiepski chwyt marketingowy. 2) i tak ciaza jest ciaza po terminie @....zatem nie ma co robic wczesniej, zeby potem gorzko nie plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Re: testujemy testy? 25.08.05, 22:28 ja mialam nieregularne cykle (40, 50 60 dniowe).Test robilam w 32dc i wyszedl pozytywny.Nie wiem kiedy doszlo do szczesliwego zaplodnienia Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: testujemy testy? 25.08.05, 22:48 Niekoniecznie to jest tani chwyt, Pimpku. U mnie test wyszedł pięć dni przed terminem miesiączki. Cykle miałam regularne jak w zegarku, owulacja dokładnie w polowie cyklu (13, 14 dzień), wtedy też "to" się stało, bo drugie dziecko było starannie zaplanowane. ) Więc wychodzi, że wynik dodatni był jakieś 9 dni po zapłodnieniu. Na dodatek robiłam test po południu, bo nie zdzierżyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
kammila1 Re: testujemy testy? 26.08.05, 09:45 Robiłam test (6 dnia po południu) po ostatniej szansie ewentualnego zapłodnienia – wynik był negatywny (mam cykl 27 –dniowy, staraliśmy się 12 i 13 dnia). Tymczasem, teraz zaczynam się zastanawiać, czy był on wiarygodny. Za dwa dni powinnam mieć miesiączkę, a widzę coraz to więcej nowych objawów, (które ze względu na negatywny wynik testu bagatelizowałam), jakich dotychczas nie miałam przed miesiączką: silne bóle piersi, twardy brzuch, bóle brzucha – jak przed miesiączką, ale jakby trochę inne – nasiliły się po wysiłki fizycznym, katar. Po tym, co piszecie na temat testów, powinnam chyba zrobić jeszcze jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: testujemy testy? 26.08.05, 10:18 nie bede sie sprzeczac, ze komus wyszedl 6 dni po zaplodnieniu. ja w to nie wierze z kilku powodow: zarodek wedruje do macicy jajowodami 5 dni. hcg zaczyna wydzielac dopiero 6 dnia po przyczepieniu sie do sciany macicy... zatem minimum tego 6 dnia, z tym, ze nie wydzieli od razu tyle, zeby to bylo uchwytne tescie.... a ze komus wyszedl test 6 dnia? moze sobie wmowil kreske, albo patrzyl na test dluzej niz producent pozwala. nawet bez ciazy druga krecha sie pokaze po dluzszym czasie ( sama tak mialam). albo... zaplodnienie bylo wczesniej. czesto na forum dziewczyny pisza: zaplodnienie bylo 12 dc, a skad wiedza?nawet jak sie ma monitoring usg owulacji to zaplodnienie i tak moze byc 12 godzin pozniej. nikt nie wie ile sobie plemnik bedzie wedrowal, ile bedzie przebijal oslonke jajeczka itd... mozna tylko szacunkowo okreslac przedzialczasowy, w ktorym doszlo do poczecia ( wyjatek to invitro). Odpowiedz Link Zgłoś
maniaska Re: testujemy testy? 26.08.05, 14:24 no to nie wiem czy wyjdzie mi wiarygodny w 10dniu po ewentualnym zapłodnieniu. Zasiałyście we mnie ziarenko wątpliwości, ale i tak zrobie... Odpowiedz Link Zgłoś
betty69 Re: testujemy testy? 26.08.05, 14:27 dwa dni przed terminem spodziewanej @ Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: testujemy testy? 26.08.05, 18:20 A ja zrobiłam test parę dni po spodziewanej @ (ok. 20 dnia od momentu poczęcia) o godz 10 wieczorem. Wynik pozytywny, zgodny z prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
robbea1 Re: testujemy testy? 26.08.05, 18:40 Ja zrobiłam 3 dni po terminie spodziewanej @ i baaardzo szybko wyszedł pozytywny, co też jest zgodne z prawdą Myślę że najlepiej robić test po terminie miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: testujemy testy? 26.08.05, 19:29 Jakiej firmy robicie testy ? czy któreś sa lepsze?? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-anna Re: testujemy testy? 26.08.05, 20:16 Ja zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i.......wydawało mi się, że jest negatywny, więc wywaliłam go do kosza. Po kilku minutach wyjęłam, żeby się przekonać i zobaczyłam 2 kreski. Hahahahaha, ale mieliśmy z mężem ubaw! Teraz to już 21 tc ciąży minął. 2 dni temu dowiedziałam się, że będę mamą zdrowej dziewczynki. Ale w moim przypadku dokładnie wiedziałam, kiedy doszło do zapłodnienia, dlatego zrobiłam test akurat w dniu spodziewanej miesiączki. Myślę jednak, że testy obecnie dostępne są dość czułe. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: testujemy testy? 26.08.05, 20:17 doko4 napisała: > Jakiej firmy robicie testy ? czy któreś sa lepsze?? rozne kupowalam, jak dla mnie: bez roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaska Re: testujemy testy? 26.08.05, 20:59 www.sklep.vena-vita.wkrakowie.net/advanced_search_result.php?keywords=test+ci%B1%BFowy Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Jakiej firmy teścik? 27.08.05, 12:44 Ja zrobiłam test tylko raz. Był to test płytkowy firmy Pretest. Bardzo mi się spodobał sposób jego u życia. W zestawie pojemnik na mocz, pipetka oraz płytka testowa z małym otworkiem do wkraplania i polem odczytu wyniku. Widziałam jak ten test nasiąka i w niespełna 3 minuty zobaczyłam wynik pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: testujemy testy? 26.08.05, 20:30 Test robiłam około 19 dni po zapłodnianiu. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: testujemy testy? 27.08.05, 13:19 13 dni po owulacji. Test fertility frend te dostępne na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetastocka Re: testujemy testy? 27.08.05, 19:12 Ja robiłam test na ok 2 dni przed @, wyszedł pozytywny. Nie zawiodłam się na Quick View już drugi raz Odpowiedz Link Zgłoś
maniaska Re: testujemy testy? 27.08.05, 22:12 No właśnie kupiłam Quick View...a dla pewności bobotest.Jutro albo pojutrze testuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaska Re: testujemy testy? 28.08.05, 09:48 no i zrobiłam, jest 9 dzien po ewentualnym zapłodnieniu, test wyszedł negatywny, ale to o niczym nie świadczy bo termin spodziewanej miesiączki mam za ok 12dni....Cholerka, nie wiem co o tym sądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: testujemy testy? 30.08.05, 09:29 maniaska napisała: > no i zrobiłam, jest 9 dzien po ewentualnym zapłodnieniu, test wyszedł > negatywny, ale to o niczym nie świadczy bo termin spodziewanej miesiączki mam > za ok 12dni....Cholerka, nie wiem co o tym sądzić. za wczesnie zrobiony. nie mial prawa wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
inpi Re: testujemy testy? 30.08.05, 09:28 Witam Was Zrobiłam pre-test w 29 dniu cyklu (przy 30dniowych) i wyszedł negatywnie. Może dlatego, że pod wieczór? Dzisiaj rano (32 dzień cyklu) zrobiłam ponownie i są 2 kreseczki! Jestem taka szczęśliwa. Moja córcia ma prawie 6 lat i dosłownie błaga o rodzeństwo.... Buziaki dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: testujemy testy? 30.08.05, 09:54 Test zrobiłam dzień po terminie @ (której oczywiście nie było) i wyszedł pozytywny - dwie grube krechy! to był 29 dc przy cyklach 28-dniowych. Robiłam jakiś test o normalnej czułości, chyba bobotest. Nie robiłam wcześniej, bo bardzo często zdarza się, że jeśli nawet test wykaże ciążę to dochodzi do samoporonienia w terminie @, a to oznacza duże rozczarowanie. Dlatego przed terminem, żeby nie kusiło, to rano czym prędzej gnałam do łazienki zrobić siusiu. Odpowiedz Link Zgłoś