anita.anita80 28.08.05, 18:02 witam jestem w 18 tygodniu ciąży i niedawno lekarz stwierdził u mnie nadczynność tarczycy nie czuję sie najlepiej (czy przt takim schorzeniu moge urodzic naturalnie?) a wy jak się czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamka22 Re: do mam z tarczycą 28.08.05, 21:09 Witaj, Ja mam niedoczynność tarczycy. Jestem już w 34 tyg. Najważniejsze, żebyś była do końca ciąży pod stałą opieką endokrynologa i co miesiąc robiłą badania. Jeśli lekarz dobierze ci odpowiednie dawki leku, to z ciążą nic się nie będzie działo a i poród naturalny będzie jak najbardziej wskazany. mamka22 Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: do mam z tarczycą 28.08.05, 21:37 dzięki serdeczne za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
mamadawidka Re: do mam z tarczycą 29.08.05, 15:16 cześć ja mam niedoczynnośc tarczycy od czterech lat (przynajmniej od tylu wiem i się leczę) dwa lata temu urodziłąm przepięknego syneczka, a teraz jestem w 39tc najważniejsze odpowiednie leczenie i stała kontrola lekarska no i ginekolog musi być zorientowany pod tym kątem, bo mój pierwszy wpadł w panikę, że jem hormony i kazał mi natychmiast wszystko odstawić dobrze, że porozmawiałam z endokrynologiem, zmieniłam ginekologa na bardziej dokształconego i wszystko jest ok aha... po porodzie niestety musiałam zwiększyć dawkę leków, bo wyniki były gorsze, ale to w niczym mi nie przeszkadza powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś