Dodaj do ulubionych

do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w ciazy?

29.08.05, 14:38
3 lekarzy twierdzi ze tak
jeden- podobno specjalista ze nie
nie wiem co robic - biore 1/4 tabletki trudno mi wiec zmniejszyc dawke
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 14:42
      mi profesor wolczynski kazal odstawic. zatem odstawilam.
      • justynek13 Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 14:44
        kurcze to moze odstawie
        strasznie sie jednak boje poronienia
        odstawilas tak z dnia na dzien?
        ile bralas?
        • pimpek_sadelko Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 14:46
          1/4 dziennie.
          odstawilam z dnia na dzien. w dniu pozytywnego testu ciazowego zadzwonilam do
          lekarza i wypytalam o rozne sprawy i min. o bromek.
          czesc lekarzy kaze brac w malych dawkach, czesc odstawiac. ja zufalam swojemu
          lekarzowi... pamietsz magdulke26? jej tez lekarz kazal odstawic.
          bardzo mials podwyzszona prl przed ciaza?
    • pimpek_sadelko Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 14:50
      wiesz co? juz nie pamietam czy bralam 1/4 czy polowe, mozliwe ze bralam 2xpo
      1/4big_grin
      • justynek13 Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 15:04
        oststanie badanie z kwietnia chyba bylo w normie ale caly czas na bromku , a
        tak to mialam podwyzszona w tej probie obciazeniowej

chyba odstawiam
        • pimpek_sadelko Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 15:08
          justynek13 napisała:

> oststanie badanie z kwietnia chyba bylo w normie ale caly czas na bromku , a
          > tak to mialam podwyzszona w tej probie obciazeniowej
          >
          > chyba odstawiam
          ja mialam prl 28 chyba a norma jest do 24, z tym oczywiscie obie wiemy, ze
          dobra prl to w polowie normy a nie w gornej granicy, po obciazenie mialam chyba
          12 krotnie wyzsza.
          na bromku prl mialam w granicach 9.
          wolczynski powiedzial, ze jest sens brac bromek w ciazy w przypadku bardzo
          wysokiej hiperprolaktynemii albo jak masz mikrogruczolaka... no ale obie go nie
          mamysmile
          inaczej nasze prl bylyby kosmiczne i bez obciazenia.
    • bluebebe Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 14:56
      w dniu pozytywnego testu wzięłam, na drugi dzień wzięłam i potem jeszcze dwa
      razy co drugi dzień, zgodnie ze wskazaniem lekarza. Też brałam 1/4 na noc.
      • justynek13 Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 15:05
        dazzle tez odstawilasmile
        ja wczoraj nie wzielam
        wezme jeszcze ze 2 razy po okruszku i koniec z tym swinstwem
        • kruszyna75 Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 15:07
          Justynek, ja podobnie jak pimpek odstawiłam w dniu poztywnego testu zgodnie z
          zaleceniem lekarza. Najważniejsze to to co mówi TWÓJ lekarz, bo ona zna wyniki
          Twoich badań.
          • pea_74 Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 18:06
            moj ginio zalecil mi brac bromergon, bralam do ok 18-20 tc
    • juska77 Re: do dziewczyn z BROMERGONem czy brac nadal w c 29.08.05, 18:59
      Ja jestem pod opieką ginekologa zajmującego się głównie problemami
      hormonalnymi. Brałam 1/2 tabl. Bromerbgonu do 12 tyg ciąży aby zminimalizować
      ryzyko poronienia które w przypadku hiperprolaktynemii jest dość duże. Teraz
      jestem w 36 t.c. i czekam na moją córcię. Pozdrawiam
    • kalimera3 Re: Do justynek13 29.08.05, 20:48
      Najlepiej sie skonsultowac ze swoim lekarzem,tak jak pisala
      poprzedniczka.Chyba,ze chcesz sluchac Pimpka,bo ona wie wszystko najlepiej!!!O
      takich rzeczach musi zadecydowac lekarz,a nie kolezanki z forum!!!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka