jaonna1 31.08.05, 21:01 dziewczyny jestem w 6tyg ciąży ciągle bym tylko leżała i spała no i te ciągłe zmęczenie, cokolwiek zrobie już musze odpocząć. też tak macie albo miałyscie? kawy na pobudzenie wypić nie moge~~już mi nie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atena2006 Re: ospałość w ciąży 31.08.05, 21:04 Jestem w 17 tygodniu i też tak mam z wyjątkiem niewielu chwil, gdy chce mi sie robić coś innego. Uważam, że ciąża jest po to aby wypoczywac, bo po narodzeniu dziecka nie będzie już na to czasu. Korzystaj. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: ospałość w ciąży 31.08.05, 21:07 dokladnie tak samo bylo (i jest - choc to juz 12tc) u mnie. Na poczatku nie wiedziałam, co się dzieje, bo wczesniej miałam raczej kłopoty ze snem. Na szczęście, miałam wtedy długi urlop. Teraz jestem na zwolnieniu, bo w pracy nie dałabym rady. Jesli po południu nie zrobie sobie co najmniej godzinnej drzemki, nie zyję...Podobno w drugim trymestrze to mija. Zobaczymy Pozdrawiam Cie cieplo, przezyjesz to Odpowiedz Link Zgłoś
martusia251 Re: ospałość w ciąży 31.08.05, 21:22 Na poczatku ciąży miałam identycznie, chodziłam do pracy i po od razu szłam spać, do nieczego się nie nadawałam. Ale na pocieszenie póżniej to mineło. Odpowiedz Link Zgłoś
agula19795 Re: ospałość w ciąży 31.08.05, 22:09 Też tak miałam) Pierwszy trymestr jest ok (no chyba, ze ktoś bardziej wymiotuje). Drugi jest najlepszy, bo czujesz się najszczęśliwsza na świecie, a trzeci jest chyba najgorszy, bo nie dość, ze ci się chce spać, szybko sie męczysz, ciężko się oddycha, to na dodatek bobasek jest już duuuży i troszke ciąży) Odpowiedz Link Zgłoś
onion75 Re: ospałość w ciąży 31.08.05, 22:14 mega ospalosc dopadla mnie pomiedzy 6-9tc. Potem zaczelo sie robic coraz lepiej i mam wrazenie, ze powoli mija. Chociaz mala drzemka w ciagu dnia nadal mnie dopada z nienacka Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: ospałość w ciąży 31.08.05, 22:19 he, he -śpij, póki możesz noworodek da Ci nieźle popalić to normalne w 1 trymestrze - też tak miałam. zasypiałam wszędzie - na fotelu, w trakcie rozmowy, nawet na stojąco. raz nawet zasnęłam w pracy. mój mąz miał niezły ubaw z tego zasypiania. nie rób z tym nic. nie ma takiej potrzeby - to przejdzie. miłych snów Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: ospałość w ciąży 31.08.05, 23:18 Ja też jestem w 6 tygodniu i też ciągle bym spała. Wstaję o 8, a od południa już ziewam i jestem śpiąca. Jak tylko wracam z pracy, to zasypiam na zawołanie, gdziekolwiek bym była i co robiła. Nawet w trakcie rozmowy. Przy czym drzemki w ciągu dnia nie przeszkadzają w spokojnym śnie w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: ospałość w ciąży 01.09.05, 09:29 Ospalosc- to jeden z urokow ciazy i jesli tylko masz mozliwosc spij, bo organizm tego potrzebuje! Chocby 15 min...kawa tu nic nie pomoze. Mnie przeszedl ten pernamentny stan dopiero po pierwszym trymestrze ale bylo mi lepiej kiedy lekarz przepisal mi jodid100, bo nie mialam tego w skladzie preparatu witaminowego...teraz tez dziala swietnie! Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: ospałość w ciąży 01.09.05, 09:46 To jest zupelnie normalne, gdyz organizm twoj wykonuje teraz podwojna prace.Karmisz dziecko i twoja krew szybciej krazy.Odpoczywaj! Odpowiedz Link Zgłoś
smutna_ja Re: ospałość w ciąży 01.09.05, 09:48 ja cierpię na to samo...( tylko że mnie to złości, bo nie cierpię "nicnierobienia" i mam wrażenie, że ciągle śpiąc marnotrawię mnóstwo czasu ( Odpowiedz Link Zgłoś
magdoska1 Re: ospałość w ciąży 01.09.05, 10:03 Mnie również dotknęła ta przypadłość - jestem w 15tc. i nadal to mam. Może trochę w mniejszym stopniu jak w poprzednich tyg. ale śpię sporo i leżałabym ciągle gapiąc się w jeden punkt Odpowiedz Link Zgłoś
asia.asz Re: ospałość w ciąży 01.09.05, 10:14 i ja tez tak mam choc teraz wchodze w II trymestr wiec jest lepiej, nawet do sklepu, jak gdzies dalej jest wyjde, bo predzej to ym tylko spala i spala. jak byly upaly to przespalam tydzien caly!!! dnie i noce. juz zaczynalismy sie martwic ze cos nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś