Dodaj do ulubionych

prawda czy fałsz?

05.09.05, 23:04
Dziewczyny czy to prawda, że chłopcy rodzą się wcześniej a dziewczynki kilka
dni po wyznaczonej dacie? Wszyscy w koło mi tak mówią! Ja prawdopodobnie będę
miała dziewczynkę i już się Jej nie mogę doczekać, a tu okazuje się, że będę
musiał sobie poczekaćcrying A jak było w Waszym przypadku??? A może to tylko
znowu jakieś zabobony???
-----
tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;0;126/st/20050930/dt/6/k/479a/preg.png
Obserwuj wątek
    • annam21 Re: prawda czy fałsz? 05.09.05, 23:06
      zabobon! ja urodzilam sie w dniu terminu. moja kolezanka urodzila corcie w 34
      tygodniu, a inna chlopc przenosilasmilenie przejmuj sie takim gadankiemsmile)
    • jamile Re: prawda czy fałsz? 05.09.05, 23:10
      Mam dziewczynkę urodzoną 2 tygodnie przed terminem
      • kuncwotek Re: prawda czy fałsz? 05.09.05, 23:11
        wink)))) ale mnie pocieszyłyście!!!

-----
        • sylwiawm Re: prawda czy fałsz? 05.09.05, 23:12
          Urodziłam 2 dni po terminie córeczkę
    • renata28 Re: prawda czy fałsz? 05.09.05, 23:42
      Dziewczynka, dwa tygodnie przed terminem.
      • luna333 Re: prawda czy fałsz? 06.09.05, 07:08
        mi mówiono - zarówno położna jak i znajomi że to chłopcy są przenoszeni a
        dziewczynki bardziej terminowe. Ja synka urodziłam 13 dni po terminie.
        • anita.anita80 Re: prawda czy fałsz? 06.09.05, 07:24
          WITAJ! ja też słyszałam ,że chłopcy są przenoszeni ,a dziewczynki rodzą się
          przd terminem ALE TO TYLKO ZABOBONY JA URODZIŁAM DZIEWCZYNKĘ 11DNI PO TERMINIE,
          a koleżanka synka 10 dni po terminie tak ,że sama widzisz czekaj spokojnie i
          cierpliwie ,a napewno się doczekasz najważniejsze aby dzidzia była zdrowa i
          poród przebiegł szczęśliwie(a ile ci czasu zostało ? bo mój termin to
          1.02.2006)
          • kuncwotek Re: prawda czy fałsz? 06.09.05, 12:29
            anita.anita80 napisała:

> WITAJ! ja też słyszałam ,że chłopcy są przenoszeni ,a dziewczynki rodzą się
            > przd terminem ALE TO TYLKO ZABOBONY JA URODZIŁAM DZIEWCZYNKĘ 11DNI PO
            TERMINIE,
            >
            > a koleżanka synka 10 dni po terminie tak ,że sama widzisz czekaj spokojnie i
            > cierpliwie ,a napewno się doczekasz najważniejsze aby dzidzia była zdrowa i
            > poród przebiegł szczęśliwie(a ile ci czasu zostało ? bo mój termin to
            > 1.02.2006)

Ja mam termin na 29 wrześniawink Dzięki za pocieszenie.
            -----
    • werrap Re: prawda czy fałsz? 06.09.05, 08:04
      to tak naprawdę wszystko zależy od tego kiedy było zapłodnienie a tego większość
      nie wie, bo co z tego że wiemy kiedy był stosunek jak zapłodnienie moze być
      później, i stąd wszystkie odchylenia od terminu z om są naturalne bo jest on
      tylko orientacyjny (chyba że ktoś akurat ma bardzo regularne cykle i zaszedł
      równo 14dc) a tak to nie wiadomo i zarówno dziewczynka jak i chłopiec mogą
      urodzić się przed albo po terminie... podobno w normie jest dwa tygodnie w tę
      dwa w tę (oczywiście po terminie bardzo dokładnie się kobietę obserwuje)

a domyslam się skąd są te dywagacje kto wcześniej któ później: po prostu jest
      różnica w żywotności między plemnikami męskimi i żeńskimi ale to nie tylko taka
      prosta zależność, jeszcze kiedy jajeczkowanie, kiedy stosunek... wyższa
      matematyka ech smile
      wera
    • budzik11 Re: prawda czy fałsz? 06.09.05, 09:24
      Ja słyszałam, że to chłopcy sie spóźniają. Ja urodziłam się miesiąc przed
      terminem, poród mojego brata był wywoływany, bo był już mocno przenoszony.
    • michalina761 Re: prawda czy fałsz? 06.09.05, 09:46
      Niby dziewuszki szybciej dojrzewają, a chłopcy lubią wychodzić po terminie.
    • pimpek_sadelko Re: prawda czy fałsz? 06.09.05, 10:04
      moja babcia mowi mi odwrotnie: przenosisz, bo chlopcow zawsze sie przenaszasmile
      dla mnie to madrosc ludowa, ale jak widac funkcjonuje ona w dwie rpozne stronybig_grin
    • mika_007 Re: prawda czy fałsz? 06.09.05, 10:13
      pic na wodę wink

córkę przenosiłam 11dni,syna-7
      moja przyjaciółka urodziła syna po terminie- 11dni wink,szwagierka córkę przed
      terminem a syna po terminie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka