yasmeen Re: Imie Salwator? 27.09.05, 11:51 Ja jestem z Krakowa, kojarzy mi sie jednoznacznie Coz... jak Cis ie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
fionaliska Re: Imie Salwator? 28.09.05, 18:39 I jeszcze jeno - dziecko to nie pies ,tylko człowiek. To nie zabawka lub gadget, które można oryginalnie/idiotycznie nazwać zeby się wyróżniało. Jest tyle pięknych imion - po co wydziwiać?! Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka181 Nie!! 28.09.05, 18:44 Ja nie chce nikogo pomysłów krytykować no ale kurcze no przecież dajesz dziecku imię które będzie nosił całe życie.A dając takie nietypowe zrobisz mu krzywde.Potem w szkole koledzy będą się śmiać a on sam nie będzie z pewnością zadowolony że nie ma na imię Michał,Marcin,Kuba,Adam czy jakoś jeszcze inaczej ale bardziej pospolicie.Zastanów się dobrze,pomyśl jak ty byś się czuła jakby ktoś ci dał na imię Kunegunda? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Imie Salwator? 28.09.05, 20:05 i bedzie Salwuś? mi sie jakos kojarzy z salwa armatnia... i mozesz miec problemy z zarejestrowaniem... moze naprawde zastanow sie nad jakims bardziej spolszczonymi imionami... kiedys jedna z dziewczyn tutaj chciala nazwac synka Taiger... to jest podobna kategoria Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imie Salwator? 28.09.05, 20:18 Ej, dziewczyny, nie przesadzajcie, takie imię istnieje, a krzywdzenie rzecz względna. Można kogos skrzywdzić też nijakim imieniem, jeśli będzie lubił się wyróżniać. No i Salwator na pewno jest lepszy od Oliviera (a Olivierów jest teraz sporo) i Salwuś nie brzmi gorzej niż Sylwuś. Podejrzewam, że wy macie większy problem z tym, że ktoś chce nazwać dziecko Salwator, niż będzie miało samo dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś