27.09.05, 14:24
Jestem w poczatku ciazy - test pozytywny, ale jeszcze nie bylam u lekarza. i
mam wielki dylemat - strasznie, ale to potwornie boli mnie glowa. czy moge
wziac panadol, czy to nie zaszkodzi dziecku? bardzo prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • paycza Re: bol glowy 27.09.05, 14:48
      Miałam również straszne bóle głowy do 12 tygodnia i w ekstremalnych przypadkach
      brałam jedną tabletkę Apapu, gin powiedział, że paracetamol jest najmniej
      szkodliwy i można czasem brać.
    • simonkapl Re: bol glowy 27.09.05, 15:05
      Jezeli pijesz kawe, to polecam akwe z sokiem z polowki cytryny, a potem polozyc
      sie z imnym okladem na glowie.Naprawde dziala.Pozdawiam!
      • hilda_k Re: bol glowy 27.09.05, 15:12
        bardzo dziekuje za rady. Jestem teraz w pracy, wiec nie moge sie
        polozyc...poratuje sie paracetamolem. ale sposob z kawa i cytryna na pewno
        wyprobuje przy nastepnej okazji (czesto mam bole glowy niestety) jak sie zdarzy
        w domku.
        pozdrawiam!
    • aiz99 Re: bol glowy 27.09.05, 15:59
      Paracetamol podobno jest do przyjęcie, tyle tylko, że wszystkiego jak najmniej
      w pierwszym trymestrze. Ja jestem w podobnej sytuacji. Potwornie bolała mnie
      głowa, ale od kilku dni tylko straszy i przestaje. Może wypróbuj amol do
      smarowania ewentualnie plasterki mogren patch.
      Kiedy przwidywany termin jeśli mozna zapytac. Ja wiem od 3 dni. Terz jeszcze
      nie byłam u lekarza. Mam nadzieje, że brane wcześniej leki nie zaszkodzą.
    • morfanien Re: bol glowy 27.09.05, 16:36
      Ech, co tam ból głowy. Ja w 5tym tygodniu dostałam zapalenia korzonków. To dopiero była jazda. A na bóle głowy, które niestety też mnie nawiedzają, polecam masaż skroni i czubka głowy zaaplikowany przez męża/narzeczonego/chłopaka. Ewentualnie akupunkturę lub akupresurę zaaplikowana przez mamusię, jesli potrafi. Moja akurat potrafi wink))
      Jeśli chodzi o akupresurę, oto punkty które się masuje jednym palcem, ruchami okręznymi, po 20 razy w każda stronę:
      skronie, środek łuku brwiowego (obu łuków), punkt między brwiami (nasada nosa czy jakos tak) i czubek głowy. Mnie pomaga... ale to pewnie autosugestia. Zresztą, co by to nie było, wazne że działa wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka