Dodaj do ulubionych

Pytanie o małą ruchliwosc dziecka.

28.09.05, 20:20
Moja koleżanka jest w 9 miesiącu ciązy. Termin ma na 30 września. Martwi
mnie ,że dziecko jest mało ruchliwe i cały czas śpi. NA badaniu KTG nie
wychodzi nic niepokojacego. Czy taki stan może byc niebezpieczny i jaka może
być tego przyczyna? CZy któraś z Was spotkała się z czymś takim. Z góry
dziękuje za szybką odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • mama20 Re: Pytanie o małą ruchliwosc dziecka. 28.09.05, 20:42
      moja coreczka tez taka byla - ale wszytsko bylo w porzadku... po prostu
      leniuszek
      • arwena911 Re: Pytanie o małą ruchliwosc dziecka. 28.09.05, 20:48
        Bardzo dziękuje za odpowiedź ,bo juz sie bałam ,że to coś poważnego, a lekarze
        nic z tym nie robią .Bardzo dziękuje i pozdrawiam.
        • annam21 Re: Pytanie o małą ruchliwosc dziecka. 28.09.05, 21:02
          czytalam ze dziekci w 9 miesiacy maja malo miejsc,mniej niz wczesniej stad
          mniejsze ruchysmile)ale jak jest powiem jak bede w 9 miesiacu,narazie poczatek 6 a
          moja mala bryka ze hoho
        • ade1 Re: Pytanie o małą ruchliwosc dziecka. 28.09.05, 21:54
          moja dzidzia prawie wogole sie nie ruszala przez cala ciaze, urodzilam zdrowa
          coreczke
    • robertaa Re: Pytanie o małą ruchliwosc dziecka. 28.09.05, 22:20
      mój synek do wczoraj kopał przepaskudnie mocno i non-stop. dzisiaj od rana zero
      ruchow, pierwsze delikatne ok. południa, potem kilka muśnięc do godz.17. i
      dopiero po 17 troszku się rozruszał (ale tylko troszku). tętno badałam dziś dwa
      razy - było ok, wieczorem KTG - tez ok, podobno tak może byc...
      ale tętno będę badac codziennie i na KTG tez pochodzę, chyba że się chłopak
      rozrusza...
      pozdrawiam iwona, marta (4,5 roku), robercik (26.10.05)
    • malgosiek2 Re: Pytanie o małą ruchliwosc dziecka. 28.09.05, 22:21
      Odpowiedziałam Tobie na forum"Poród bez stresu"
      Pozdrawiam Gosia
    • nie_mozna_wyswietlic_strony Re: Pytanie o małą ruchliwosc dziecka. 28.09.05, 22:22
      Jestem co prawda dopiero w 28 tygodniu, ale tez zauwazylam, ze Junior ma rozne
      dni. Raz kopie i rozpycha sie jak wsciekly od rana do wieczora, a w inne dni mam
      wrazenie, ze wcale go tam nie ma. Oczywiscie od razu mam napad paskudnych mysli,
      ale pani doktor powiedziala, ze to normalne i nie nalezy panikowac.
      Dzisiaj na przyklad chyba postanowil przespac wiekszosc dnia. Szczesciarz! smile))
    • mala.ela Re: Pytanie o małą ruchliwosc dziecka. 29.09.05, 08:21
      właśnie zaczynamy 9 miesiac. Maluch faktycznie słabiej sie rusza - na pewno ma
      już tam mało miejsca. Jako ze mam zdiagnozowaną gestozę to chodzę co 4 dni na
      KTG, z którego nie wynika nic niepokojącego (chociaż faktycznie maluszek się
      wtedy nie rusza). Zobaczymy co będzie dalej smile
      • paris4 Re: Pytanie o małą ruchliwosc dziecka. 29.09.05, 09:26
        Ja też miałam małego leniuch w brzuchu. Kilka razy spanikowana wylądowałam na
        ktg. Dziecko urodziło się zdrowe i teraz jest baaardzo ruchliwesmile
        • skrzypek61 Re: Pytanie o małą ruchliwosc dziecka. 29.09.05, 18:57
          Jestem na początku 21 tygodnia ciąży i wciąż się martwię, bo mam wrażenie, że
          coraz rzadziej odczuwam ruchy mojego dziecka. Co prawda byłam u lekarza (na
          usg, ktg) i powiedział mi, że wszysstko jest ok, że tak jeszcze może być. Ja
          jednak wciąż się martwię, bo moje koleżanki, które są w podobnym wieku ciąży
          już dawno czują porządne ruchy. A ja nie dość, że bardzo słabe, to jeszcze nie
          często. Może ktoś był w podobnej sytuacji????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka