pom 07.11.05, 19:37 Osobna sala, poród rodzinny, położna, ewentualnie zzo... Napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anjany Re: Ile kosztowała Was poród? 07.11.05, 21:12 ja płaciłam tylko za zzo w Katowicach, trzy lata lemu 400 PLN, lekarza i położnej nie miałam wybranych - z przydziału Poród był z mężem ale nie na osobnej sali (salki odgrodzone ściankami) nam to nie przeszkadzało, bo i tak rodziłam najdłużej i ostatnia, więc nie miałam współtowarzyszek Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Ile kosztowała Was poród? 07.11.05, 22:07 Wołomin (odesłana ze Starynkiewicza): poród rodzinny - nic (na ogólnej sali, stanowiska oddzielone ściankami), zzo gdyby było - 450 pln, ale anestezjolog nie zdążył, chociaz przyszedł po 15 minutach od mojej prośby , połozne z dyżuru super fajne, sali osobnej nie chciałam (kosztowała 100 za dobę, jeśli mąż zostawał na noc - 150). Generalnie koszty szpitala: 0 Nie liczę oczywiscie podkładów belli, wody, tantum rosa i tego typu rzeczy, które oczywiście miałam własne. I podziękowania dla połoznych - kawa i czekoladki - ale dopiero po wszystkim, naprawdę były wspaniałe! Odpowiedz Link Zgłoś
radowinkaala Re: Ile kosztowała Was poród? 07.11.05, 22:11 Poród rodzinny na sali jednoosobowej z łazienką w Szpitalu Powiatowym 150zł. Cała reszta za friko Ale było miło > Ponoć zzo w naszym szpitalu kosztuje ok. 400zł. Położne nie mają swego cennika - po prostu jak się jakąś poprosi to jest przy porodzie (a ile jej dać jak już jest po ??) Odpowiedz Link Zgłoś
eos9 Re: Ile kosztowała Was poród? 08.11.05, 15:13 Rodziałm w Warszawie na żelaznaej-> BYŁO SUPER!!! Obsługa REWELACJA ! Lekarze REWELACJA! Położne Rewelacja! No ale kaska jest spora. 1500 połozna indywidalna, sala jednoosobowa z pełnym wypos (wanna, łożka stymulowane radyjka etc..) 800, sala indywidualna z łazienką i pełnym wyposarz...lodówka, radio ...(masci , kremy , połoznica z dzieckiem przewijak etc..+ połozna do pomocy na telefon o kazdej porze dnia i nocy -> 500 zł doba ALE BYŁO WARTO!!! to nie są zmarnowane pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
gofer73 Re: Ile kosztowała Was poród? 08.11.05, 16:04 W Orłowskim - 500 za porod rodzinny + 500 za ZZO. I nie załuje złotowki z tych pieniędzy, było warto. Pozdrawiam Gofer Mama Maksa (01.05.00) i Szymka (30.10.05) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia do gofer 73 12.11.05, 19:32 napisz jakie wrażenia (może na priva??) oprócz tych cen? ja mam tam rodzić w grudniu i bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wygląda od strony mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
gofer73 Re: do gofer 73 12.11.05, 19:36 swoje wrazenia opisalam na forum szpitale w watku o połoznych na Czerniakowskiej niestety nie bardzo umiem wklejac linki ale to jest tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=29742143 jesli masz jeszcze dodatkowe pytania to pisz na priva. Pozdrawiam i lece do ryczacego Szymka Gofer Mama Maksia (ur.01.05.00) i Szymka (ur. 30.10.05) Odpowiedz Link Zgłoś
qubiaczek1 Re: Ile kosztowała Was poród? 08.11.05, 16:27 witam jestem szczęśliwym tatą jdenastodniowego synka razem z małżonką rodziliśmy w szpitalu praskim w w-wie na sali ogólnej razem z nami za parawanem rodziła jeszcze jedna pani też ze swoim małżonkiem. Czyli poród rodzinny w tym szpitalu kosztował nas 0zł (słownie:zero złotych) Pani Położna Kasia (którą bardzo serdecznie pozdrawiamy) 0zł (zero złotych) ze względu na niż demograficzny moja żonka leżąc w pokoju 2-osobowym była zawsze w pojedynkę Polecam ten szpital wszystkim przyszłym Mamusią Życząc Wam Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Ile kosztowała Was poród? 08.11.05, 16:33 hehehe Pojedź na Żelazną- niżu demograficznego nie uświadczysz. Poza tym teraz rodzi wyż demograficzny z 80-także-kwestia szpitala. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Wszystko to za darmoche :) 12.11.05, 20:43 Szpital Miejski w Olsztynie. Osobna sala z wygodna kanapą i wanną z bąbelkami. Świetna polożna. zzo plus anestezjolog z zarąbistym poczuciem humoru W ramach NFZ (wtedy to ustrojstwo jeszcze było). Odpowiedz Link Zgłoś
milla1 Re: Wszystko to za darmoche :) 12.11.05, 20:55 Poznań: poród rodzinny 300zł( w tym zzo) położna 400zł lekarz 1000zł pokoj 1osobowy-120zł/doba Odpowiedz Link Zgłoś
basik20 Szpital Bielański Wawa 12.11.05, 22:04 Położna - 500 zł Znieczulenie - 500 zł Jak bieże sie położną jest konieczność wykupienia jednoosobowej sali porodowej - 600 zł - trzeba przyznać że lux!!! Pojedyńcza sala po porodzie - 200 zł za dobę Odpowiedz Link Zgłoś