Dodaj do ulubionych

ile należy kupić ciuchów ciążowych?

17.11.05, 21:33
mam na myśli ile radzicie kupić mi spodni, bluzek, swetrów? po 2 czy więcej?
(mam termin na 3.06.2006 więc musze pomyśleć zarówno o odzieży zimowej jak i
wiosennej); oczywiście w rozsądnej ale też praktycznej iloścismile
Obserwuj wątek
    • lucerka Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 21:42
      ja kupilam sobie tylko dwie pary spodni. Reszta nadal pasuje.a ha no i
      obszerniejsza kurtke na zime mozna kupic - ja moja pozyczylam od meza.
      to przeciez tylko pare miesiecy.
      • gonia28b Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 21:48
        W zimie to ona będzie się jeszcze mieścić w kurteczkach i płaszczykach sprzed
        ciąży. Na wiosnę będzie "duuuża".
        Pozdrówka.
        • zaneta_sz25 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 22:24
          ja pozyczałam od mamy a jak mi coś brakowało to w ciucholandzie .Tam możesz
          znalezc spodnie ciązowe i wiel fajnych zeczy więc czesto tam zachodz bo to nie
          jest tak że idziesz i kupujesz co chcesz tylko bierzesz to co sie trafi i co ci
          przypadło do gustu.Powodzenia!!
    • gonia28b Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 21:47
      Witam smile
      U mnie sporo ciuszków pasuje jeszcze sprzed ciąży - a jestem już w 6 m-cu.
      Takie typowe ciuszki ciążowe szyję sobie sama.
      W Twoim przypdku ten "największy" okres przypadnie właśnie na wiosnę. Więc
      przyda Ci się jakaś sukienka, bluzka oraz spodnie - np. lniane jasne z
      elastyczną wstawką na brzuch. Spódnice dobre są takie z elastycznej dzianiny.
      Teraz przez zimę również: spódnica, spodnie na gumce, a reszta może być sprzed
      ciąży. Na sylwestra przyda Ci się sukienka z elastycznej dzianiny lub spodnie z
      tuniką.
      Mam gdzieś w zanadrzu fajną stronkę z ciuszkami ciążowymi na różne okazje, ale
      jest to niemiecka strona i jakiś zakup w oiro to wychodza straszne sumy. No ale
      pooglądać można i coś podpatrzeć. Wkleję zaraz link.
      • gonia28b Wklejam link :-) 17.11.05, 21:51
        www.mia-nana.de/pages/shop.php
        Pozdrawiam serdecznie.
    • mika_007 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 22:23
      ciążowe mam tylko jedne spodnie "wyjściowe" materiałowe i jedne jeansy,bluzki
      mam albo "przedciążowe" albo kupuję normalne w sklepie np. w Cubusie wink
      • tucik Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 22:33
        oo! czyli można kupować bluzki po prostu rozmiar większe? nie będą źle leżały?
        to dobra wiadomość, też lubię ciuchy z cubusasmile
        dziękuję za rady i czekam na dalsze sugestiesmile pozdrawiam wszystkie
        właścicielki brzuszków
        • mirabilandia Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 22:41
          Masz termin w dzien moich urodzin - ale fajnie smile Gratuluje!
    • koza_w_rajtuzach Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 22:41
      Jestem w ósmym miesiącu ciąży i zaopatrzyłam się jedynie w dwie pary spodni na
      gumce, jeszcze zanim przytyłam.
      W kilka bluzek z mojej szafy mieszczę się jeszcze, a i mam kilka par spodni, w
      które wchodzę, bo są dość rozciągliwe. Myślę, że do końca ciąży mi to
      starczy smile.
      Ubrań typowo ciążowych nie mam i nie będą potrzebne.
    • espressoo Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 23:26
      Na mnie większość bluzek z przed ciąży pasuje, natomiast od 4 m-ca miałam już
      problem ze spodniami. Przytyłam głównie w brzuszku i musiałam zakupić spodnie
      ciążowe już wtedy, wszystkie inne upijały mnie w pasie.
      Kupiłam os razu dwie pary, jedne noszę do dziś (i mam nadzieję, że posłużą mi
      do samego końca), drugie okazały się niewypałem.

Także jeśli mogę coś poradzić to przede wszystkim kupowanie na bieżąco, sama
      będziesz wiedziała co potrzebujesz i czy już. Tak naprawdę każda z nas tyje
      inaczej, ja się dziwię, że dziewczyny kupuja większe kurtki (na mnie wszystkie
      pasują), a inne dziewczyny dziwia sie pewnie, że już w 4 m-cu musiałam nabyć
      spodnie ciążowesmile

Ja na pewno dokupię jeszcze jedną parę spodni, jedne to dla mnie zdecydowanie
      za mało. Niestety do tej pory nic ciekawego nie znalazłam...sad
      • hanka45 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 08:20
        Ja typowo ciązowe kupiłam tylko dzinsy-zapłaciłam 135 zł, ale sa świetne-noszę
        je od 5 miesiąca i na pewno będą dobre do końca-rosna razem ze mnąsmile). Bluzek
        nie kupowiałam, nosze bawełniane elastyczne sprzed ciąży. Poza tym w domu
        dresikowe spodnie wiązane na sznurek. I tyle.
        • lalisia78 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 08:31
          w pierwszej ciazy mialam tylko jedne spodnie ciazowe z tunika teraz kupilam
          sobie 2 i nic wiecej nie bede kupowac w bluzki sie mieszcze a w domu chodze w
          dresie
    • mim288 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 11:22
      Zarówno w pierwszej jak i teraz drugiej ciązy specjalnych ciuszków potrzeba mi
      tylko od 6 mies (głownie spodnie, spódnice, rajstopy i błuzki koszulowe, bo np.
      wszelkie "rozciągliwe" golfy, koszulki, bluzki itd. do końca
      nosiłam "normalne").
      W pierwszej ciązy cały czas pracowałam więc z ciążowych rzeczy mam: 2 pary
      czarnych spodni, 1 czarny żakiet, 1 kostium, 2 bluzki koszulowe. Poza tym jedne
      jeansy i 1 sztruksy (na mroźna zimę), 1 spódnicę i 2 pary rajstop plus
      jakieś "drobiazgi" typu większe tanie blużki itp (to juz bardziej w ramach
      poprawiania humoru niz realnej potrzeby). W moim przypadku ciuszki męża nie
      chodzą w grę - w momencie jazdy do szpitala jeszcze były na mnie ogromne.
    • misia240 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 11:28
      Kup nie duzo .
      • tucik Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 12:37
        Kupiłam 2 pary spodni w moim rozmiarze ale widzę, że powinny starczyć nawet na
        ogromny brzuch. Dzinsy za 149zł i sztruksy za 79zł. Jedne wiosenne dostałam "w
        spadku". Niestety mam tylko 1 bluzkę, która może mi starczy do końca, wszystkie
        bluzki i koszule które posiadam są dopasowane i niezbyt długie. Nawet T-shirty
        mam na tyle obcisłe, że o schowaniu brzuszka w 6 m-cu nie ma mowy. Zatem czeka
        mnie jeszcze i ten wydatek...Póki co a kończe 3 m-c chodze w swoich ciuchach z
        pominięciem jednych biodrówek, nota bene moich ulubionychuncertain
        • xixx Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 13:30
          Ja rodzę troszkę wcześniej, bo około końca maja, i właśnie wczoraj kupiłam
          pierwsze spodnie ciążowe - od razu dwie pary bbo były takie łądnie i nie mogłam
          się zdecydować (polecam sklep na kabatach jeśłi jesteś z warszawy), kupiłam
          jeszcze taki szeroki pas materiału sciagny troczkami w kwiaty na brzuch,
          łsicznie to wygląda nawet bez ciążysmile Póxniej takie pasy uszyję sobie sama -
          tylkoładny materiał trzeba znaleść.
          Podsumowując myślę ze te dwie pary spodni mi straczą, z czystej wygody
          kupięchyba jeszcze jedne czarne, ma jeszcze spódniczkę ciążową a blzuki i
          swetry to zwykłe rozciągliwe powinny wystarczyćsmile

Pozdrawiam!
          • ania0374 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 21.11.05, 15:01
            czesc ,a gdzie jest dokladnie ten sklep na kabatach??
    • patysiak Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 13:33
      kupuj jak najmniej .... pozyczaj jak najwiecej.
      • z-a-g-a-t-k-a Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 13:43
        Ja dopiero po 25 tc przestalam sie miescic w spodnie. I kupilam sobie tylko 2
        pary. Mam nadzieje ze wystarcza do konca. Nie ma sensu kupowac za duzo, szkoda
        kasy. Ja chodze glownie w t-shirtach i bluzach wiec spokojnie sie w nie
        mieszcze. Mysle ze dopiero na wiosne bedziesz czegos potrzebowala. Moze spodnie
        troche wczesniej, a z reszta poczekaj.
        Pozdrawiam
        z_agatka (36 tc)
        • dorro1 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 14:40
          Jestem w 7mc, kupiłam w lecie 2 pary spodni, a w reszte ciuchów wchodze i
          raczej tak zostanie do rozwiazania. teraz robia wszystkie ubrania kobiece z
          elastycznych tkanin, sweterki, bluzeczki, i to na każdą porę roku, więc te
          codzienne powinny pasowac na całą ciążę. Zwłaszzca, że ty rodzisz w czerwcu,
          wiec spokojnie te ostatnie miesiace przechodzisz w spódnicach, a one najlepiej
          sie dopasowują. No i na zimę trezba kurtke, ja kupiłam polar, a w płaszcz sie
          mieszcze, z czasem przeszyję guziki.

No i staniki, bo piersi rosną. Niektóre kobitki chodzą w normalnych swoich
          majtkach, ja kupiła pare z wysokim stanem, bo w takich dobrze sie czuję, te
          płytkie z czasem uciskaja brzuszek. Powoedzenia!
          • simonkapl Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 19.11.05, 15:20
            Ja zaczne za tydizen 6 miesiac, jak na razie nosze ciuchy sprzed ciazy, a
            kupilam 2 pary spodni ciazowych.Swetry nosze wiazane w pasie wiec beda mi sluzyc
            i w ciazy.Musialam tez kupic 2 biustonosze.No i to na tyle smile.Pozdrawiam
    • grandet ile należy kupić ciuchów ciążowych? 19.11.05, 15:24
      ja bym za bardzo nie przesadzala. nakupilam spodni, a teraz musze lezec i nie
      wiem czy kadze zaloze.
    • gruba_dynia Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 21.11.05, 13:07
      A czy są w sklepach rajstopy, specjalne dla kobiet w ciąży czyli szerokie w
      pasie?
      • simonkapl Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 21.11.05, 15:00
        Tak , sa takie rajstopy, ja wlasnie takie kupilam.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka