tucik 17.11.05, 21:33 mam na myśli ile radzicie kupić mi spodni, bluzek, swetrów? po 2 czy więcej? (mam termin na 3.06.2006 więc musze pomyśleć zarówno o odzieży zimowej jak i wiosennej); oczywiście w rozsądnej ale też praktycznej ilości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucerka Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 21:42 ja kupilam sobie tylko dwie pary spodni. Reszta nadal pasuje.a ha no i obszerniejsza kurtke na zime mozna kupic - ja moja pozyczylam od meza. to przeciez tylko pare miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 21:48 W zimie to ona będzie się jeszcze mieścić w kurteczkach i płaszczykach sprzed ciąży. Na wiosnę będzie "duuuża". Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_sz25 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 22:24 ja pozyczałam od mamy a jak mi coś brakowało to w ciucholandzie .Tam możesz znalezc spodnie ciązowe i wiel fajnych zeczy więc czesto tam zachodz bo to nie jest tak że idziesz i kupujesz co chcesz tylko bierzesz to co sie trafi i co ci przypadło do gustu.Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 21:47 Witam U mnie sporo ciuszków pasuje jeszcze sprzed ciąży - a jestem już w 6 m-cu. Takie typowe ciuszki ciążowe szyję sobie sama. W Twoim przypdku ten "największy" okres przypadnie właśnie na wiosnę. Więc przyda Ci się jakaś sukienka, bluzka oraz spodnie - np. lniane jasne z elastyczną wstawką na brzuch. Spódnice dobre są takie z elastycznej dzianiny. Teraz przez zimę również: spódnica, spodnie na gumce, a reszta może być sprzed ciąży. Na sylwestra przyda Ci się sukienka z elastycznej dzianiny lub spodnie z tuniką. Mam gdzieś w zanadrzu fajną stronkę z ciuszkami ciążowymi na różne okazje, ale jest to niemiecka strona i jakiś zakup w oiro to wychodza straszne sumy. No ale pooglądać można i coś podpatrzeć. Wkleję zaraz link. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Wklejam link :-) 17.11.05, 21:51 www.mia-nana.de/pages/shop.php Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 22:23 ciążowe mam tylko jedne spodnie "wyjściowe" materiałowe i jedne jeansy,bluzki mam albo "przedciążowe" albo kupuję normalne w sklepie np. w Cubusie Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 22:33 oo! czyli można kupować bluzki po prostu rozmiar większe? nie będą źle leżały? to dobra wiadomość, też lubię ciuchy z cubusa dziękuję za rady i czekam na dalsze sugestie pozdrawiam wszystkie właścicielki brzuszków Odpowiedz Link Zgłoś
mirabilandia Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 22:41 Masz termin w dzien moich urodzin - ale fajnie Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 22:41 Jestem w ósmym miesiącu ciąży i zaopatrzyłam się jedynie w dwie pary spodni na gumce, jeszcze zanim przytyłam. W kilka bluzek z mojej szafy mieszczę się jeszcze, a i mam kilka par spodni, w które wchodzę, bo są dość rozciągliwe. Myślę, że do końca ciąży mi to starczy . Ubrań typowo ciążowych nie mam i nie będą potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
espressoo Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 17.11.05, 23:26 Na mnie większość bluzek z przed ciąży pasuje, natomiast od 4 m-ca miałam już problem ze spodniami. Przytyłam głównie w brzuszku i musiałam zakupić spodnie ciążowe już wtedy, wszystkie inne upijały mnie w pasie. Kupiłam os razu dwie pary, jedne noszę do dziś (i mam nadzieję, że posłużą mi do samego końca), drugie okazały się niewypałem. Także jeśli mogę coś poradzić to przede wszystkim kupowanie na bieżąco, sama będziesz wiedziała co potrzebujesz i czy już. Tak naprawdę każda z nas tyje inaczej, ja się dziwię, że dziewczyny kupuja większe kurtki (na mnie wszystkie pasują), a inne dziewczyny dziwia sie pewnie, że już w 4 m-cu musiałam nabyć spodnie ciążowe Ja na pewno dokupię jeszcze jedną parę spodni, jedne to dla mnie zdecydowanie za mało. Niestety do tej pory nic ciekawego nie znalazłam... Odpowiedz Link Zgłoś
hanka45 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 08:20 Ja typowo ciązowe kupiłam tylko dzinsy-zapłaciłam 135 zł, ale sa świetne-noszę je od 5 miesiąca i na pewno będą dobre do końca-rosna razem ze mną). Bluzek nie kupowiałam, nosze bawełniane elastyczne sprzed ciąży. Poza tym w domu dresikowe spodnie wiązane na sznurek. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 08:31 w pierwszej ciazy mialam tylko jedne spodnie ciazowe z tunika teraz kupilam sobie 2 i nic wiecej nie bede kupowac w bluzki sie mieszcze a w domu chodze w dresie Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 11:22 Zarówno w pierwszej jak i teraz drugiej ciązy specjalnych ciuszków potrzeba mi tylko od 6 mies (głownie spodnie, spódnice, rajstopy i błuzki koszulowe, bo np. wszelkie "rozciągliwe" golfy, koszulki, bluzki itd. do końca nosiłam "normalne"). W pierwszej ciązy cały czas pracowałam więc z ciążowych rzeczy mam: 2 pary czarnych spodni, 1 czarny żakiet, 1 kostium, 2 bluzki koszulowe. Poza tym jedne jeansy i 1 sztruksy (na mroźna zimę), 1 spódnicę i 2 pary rajstop plus jakieś "drobiazgi" typu większe tanie blużki itp (to juz bardziej w ramach poprawiania humoru niz realnej potrzeby). W moim przypadku ciuszki męża nie chodzą w grę - w momencie jazdy do szpitala jeszcze były na mnie ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 12:37 Kupiłam 2 pary spodni w moim rozmiarze ale widzę, że powinny starczyć nawet na ogromny brzuch. Dzinsy za 149zł i sztruksy za 79zł. Jedne wiosenne dostałam "w spadku". Niestety mam tylko 1 bluzkę, która może mi starczy do końca, wszystkie bluzki i koszule które posiadam są dopasowane i niezbyt długie. Nawet T-shirty mam na tyle obcisłe, że o schowaniu brzuszka w 6 m-cu nie ma mowy. Zatem czeka mnie jeszcze i ten wydatek...Póki co a kończe 3 m-c chodze w swoich ciuchach z pominięciem jednych biodrówek, nota bene moich ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 13:30 Ja rodzę troszkę wcześniej, bo około końca maja, i właśnie wczoraj kupiłam pierwsze spodnie ciążowe - od razu dwie pary bbo były takie łądnie i nie mogłam się zdecydować (polecam sklep na kabatach jeśłi jesteś z warszawy), kupiłam jeszcze taki szeroki pas materiału sciagny troczkami w kwiaty na brzuch, łsicznie to wygląda nawet bez ciąży Póxniej takie pasy uszyję sobie sama - tylkoładny materiał trzeba znaleść. Podsumowując myślę ze te dwie pary spodni mi straczą, z czystej wygody kupięchyba jeszcze jedne czarne, ma jeszcze spódniczkę ciążową a blzuki i swetry to zwykłe rozciągliwe powinny wystarczyć Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ania0374 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 21.11.05, 15:01 czesc ,a gdzie jest dokladnie ten sklep na kabatach?? Odpowiedz Link Zgłoś
patysiak Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 13:33 kupuj jak najmniej .... pozyczaj jak najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
z-a-g-a-t-k-a Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 13:43 Ja dopiero po 25 tc przestalam sie miescic w spodnie. I kupilam sobie tylko 2 pary. Mam nadzieje ze wystarcza do konca. Nie ma sensu kupowac za duzo, szkoda kasy. Ja chodze glownie w t-shirtach i bluzach wiec spokojnie sie w nie mieszcze. Mysle ze dopiero na wiosne bedziesz czegos potrzebowala. Moze spodnie troche wczesniej, a z reszta poczekaj. Pozdrawiam z_agatka (36 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
dorro1 Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 18.11.05, 14:40 Jestem w 7mc, kupiłam w lecie 2 pary spodni, a w reszte ciuchów wchodze i raczej tak zostanie do rozwiazania. teraz robia wszystkie ubrania kobiece z elastycznych tkanin, sweterki, bluzeczki, i to na każdą porę roku, więc te codzienne powinny pasowac na całą ciążę. Zwłaszzca, że ty rodzisz w czerwcu, wiec spokojnie te ostatnie miesiace przechodzisz w spódnicach, a one najlepiej sie dopasowują. No i na zimę trezba kurtke, ja kupiłam polar, a w płaszcz sie mieszcze, z czasem przeszyję guziki. No i staniki, bo piersi rosną. Niektóre kobitki chodzą w normalnych swoich majtkach, ja kupiła pare z wysokim stanem, bo w takich dobrze sie czuję, te płytkie z czasem uciskaja brzuszek. Powoedzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 19.11.05, 15:20 Ja zaczne za tydizen 6 miesiac, jak na razie nosze ciuchy sprzed ciazy, a kupilam 2 pary spodni ciazowych.Swetry nosze wiazane w pasie wiec beda mi sluzyc i w ciazy.Musialam tez kupic 2 biustonosze.No i to na tyle .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grandet ile należy kupić ciuchów ciążowych? 19.11.05, 15:24 ja bym za bardzo nie przesadzala. nakupilam spodni, a teraz musze lezec i nie wiem czy kadze zaloze. Odpowiedz Link Zgłoś
gruba_dynia Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 21.11.05, 13:07 A czy są w sklepach rajstopy, specjalne dla kobiet w ciąży czyli szerokie w pasie? Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: ile należy kupić ciuchów ciążowych? 21.11.05, 15:00 Tak , sa takie rajstopy, ja wlasnie takie kupilam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś