hanka2501 02.12.05, 08:53 Koleżanka z pracy powiedziała mi na początku tygodnia, że nasz rząd przedłużył urlop macierzyński do 18 tygodni. Wczoraj natomiast dodoała, że teraz planują przedłużyć do 26 tyg. Słyszałyście coś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smutna_ja Re: Macierzyński? 02.12.05, 09:47 do 18 tygodni to dopiero PLANUJĄ przedłużyć, a o 26 tygodniach to nawet nie ma co marzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Macierzyński? 02.12.05, 10:11 ...byłoby cudownie, gdyby zdążyli to wprowadzić z początkiem nowego roku... Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: Macierzyński? 02.12.05, 10:25 mam dwa zasadnicze pytania-jeśli ktoś się orientuje: 1.czy mamy, które będą na macierzyńskim w momencie wejścia w życie przepisu o przedłużonym urlopie, też się na niego załapią? 2.czy przedłużenie dotyczy też drugiego porodu, po którym macierzyński teraz trwa 18 tyg.-czyli będzie wynosił 20 czy nadal 18? Odpowiedz Link Zgłoś
smutna_ja Re: Macierzyński? 02.12.05, 10:31 wiem, że w przypadku drugiego i kolejnego dziecka urlop też MA BYĆ wydłużony o 2 tygodnie, ale myślę, że wszelkie szczegóły będą jasne i pewne, gdy odpowiednie akty prawne zostaną ostatecznie sformułowane i przyjęte.... Odpowiedz Link Zgłoś