qluska 05.12.05, 10:28 chciałam się dowiedzieć czy pyralgina w ciąży jest dozwolona? (Jestem w 21 tygodniu). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_007 Re: Pyralgina a ciąża? 05.12.05, 10:46 jedyny środek przeciwbólowy jaki może brać ciężarna to z zawartością paracetamolu np. Apap Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Pyralgina a ciąża? 05.12.05, 10:50 Taki wątek był 2.12. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=32911274 Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: Pyralgina a ciąża? 05.12.05, 11:07 Tak pyralgina jest dozwolonw. Ja miałam kolkę nerkową w ciąży i dostawałam pyralginę dożylnie a potem w domu jak mnie dopadało to także brałam ponieważ lekarze mi pozwolili ale starałam się przyjmować tylko tyle ile zaleca się w ulotce, nie więcej. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
asiakal Re: Pyralgina a ciąża? 05.12.05, 11:21 Nie wolno pyralginy ani niczego oprócz homeopatii! Tylko na wyraźne zlecenie lekarza! Nawet wspomniany tutaj Apap (paracetamol) nie jest w 100% bezpieczny! Nawet tzw. ziółek w nadmiarze i bez potrzeby nie wolno stosować! Pozdrawiam! Joasia i "Groszek" Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Pyralgina a ciąża? 05.12.05, 11:27 Kobieto wyluzuj! Uważam,że bardzo przesadzasz. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka2 Re: Pyralgina a ciąża? 05.12.05, 12:05 Homeopatia?????Tak do końca to też nie jest oki....Nazwy roślin podane są w lacinie i niekońiecznie można je stosowac w czasie ciąży!Poza tym jest ich tyle na rynku....co firma to inne.Mój lekarz pozwolil mi brac Apap. polopiryne( jest podawana kobietom w ciąży )i jak mówi jest przynajmniej pewien ich dzialania!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Pyralgina a ciąża? 05.12.05, 12:12 A poza tym jednej pani pomoże,a stu paniom nie zawsze i koniecznie. Apap jest 100% w ciąży bezpieczny i nie siej paniki. Ja łykałam pyralgin i wzięłam nawet w sobotę 1/2 tabl. z powodu silnego bólu głowy i po pół godzinie przeszło. pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś