llilly 05.12.05, 13:32 Hej!Czy zanosząc do pracy L4 z zaznaczeniem że to ciąża i oznaczeniem B trzeba dodatkowo przynieść osobne zaświadczenie o ciąży?Pozdrawiam i dziękuję z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: zaświadczenie 05.12.05, 13:53 Wydaje mi się, że takie zaświadczenie potrzebne jest w wypadku, gdy jesteś w ciąży i dalej pracujesz. Ty wtedy masz podstawy do tego, aby pracodawca przesunął Cię na inne stanowisko lub zmniejszył Ci wymiar czasu pracy. Tak myślę... Ania i Kubek vel Pyzaty (33tc) Odpowiedz Link Zgłoś
k111 Re: zaświadczenie 05.12.05, 15:01 Jestem kadrową i wiem że do chorobowego nie trzeba dodatkowego zaświadczenia chyba że kończy Ci się umowa o pracę to wtedy potrzebny jest kwit który to miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
llilly Re: zaświadczenie 05.12.05, 15:05 Z Nieba mi spadłaś)) bo dostałam właśnie L4, a zaświadczenia nie, no i zaczynałam się martwić, że muszę jechac jeszcze raz po zaświadczenie.Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
a_we Re: zaświadczenie 05.12.05, 15:12 Mnie moja upierdliwa kadrowa robila problemy i kazała przynieść zaświadczenie od lekarza, nie chciała mi zapłacic 100% za chorobowe.Na całe szczęście po interwencji szefa wyplaciła mi, ale zaświadczenie mam donieść. Odpowiedz Link Zgłoś