Dodaj do ulubionych

skierowanie na bad. laboratoryjne

05.12.05, 13:52
Proszę o pomoc
W czwartek dostałam od ginekologa skierowanie na badania (morfologia, mocz,
glukoza)i nie było by w tym nic nadzwyczajnego, ale od piątku jestem bardzo
zaziębiona i dzwoniąc do lekarza w tej sprawie, powiedział aby wstrzymać się
do momentu aż przejdzie mi infekcja. Z tego wszystkiego jednak zapomniałam
się zapytać jak długo takie skierowanie jest ważne. Do laboratorium nie mogę
się dodzwonić. Dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • asia.mierzynska Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 13:56
      wg mnie skierownie bedzie wazne nawet jak wyzdrowiejesz (a pewnie potrwa to
      kilka dni). ja np. jak dostałam skierownie na badania poszłam dopiero przed
      kolejna wizyta, czyli po jakis 3-4 tyg i bez problemu w laboratorium mi zrobili
      co trzeba... tyle że ja chodze do prywatnego laboratorium... ale mysle ze nie
      bedziesz miala zadnego problemusmile a który to tydz?pozdrawiam!
      • iga1001 Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:17
        asia.mierzynska napisała:

> wg mnie skierownie bedzie wazne nawet jak wyzdrowiejesz (a pewnie potrwa to
        > kilka dni). ja np. jak dostałam skierownie na badania poszłam dopiero przed
        > kolejna wizyta, czyli po jakis 3-4 tyg i bez problemu w laboratorium mi
        zrobili
        >
        > co trzeba... tyle że ja chodze do prywatnego laboratorium... ale mysle ze nie
        > bedziesz miala zadnego problemusmile a który to tydz?pozdrawiam!
        W zasadzie to jeszcze nie wiadomo, czy w 100% mogę powiedzieć, że będę mamą.
        Dopiero następna wizyta ma to potwierdzić albo wykluczyć. Oczywiście wolałabym
        to pierwsze ale dzisiaj nic nie wiem 'na pewno'. @ nie mam ale nie mam też
        żadnych innych objawów. Następną wizytę mam na koniec grudnia. A jeśli chodzi o
        laboratorium to czy coś wiesz nt właśnie państwowego w przychodni. Domyślam
        się, że w prywatnym nie będzie żadnych problemów.
        • asia.mierzynska Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:26
          ja też na poczatku ciązy nie miałam praktycznie zadnych objawów oprócz tego że
          @ nie mialam i kawa przestała mi smakowaćsmile. 2 testy wyszly na + i jak po
          drugim tescie poszłam do lekarza to on to potwierdził że to wczesna ciąża(
          teraz jestem w III trym). co do państwowego laboratorium to nie mam pojęcia!
          badania w prywatnym nie są drogie- ostatnio z glukoze zapłaciłam 5zł.
          • iga1001 Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:30
            Dzięki Asiu
            a czy badania wykonywałaś w W-wie ?
            Czy mogłabyś polecić jakieś zaufane laboratorium ?
            • asia.mierzynska Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:32
              nie, jestem z radomia...
              • iga1001 Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:33
                ale i tak dziękuję
                życzę dużo zdrowia i mam nadzieję, że ja też...
                • asia.mierzynska Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:37
                  bedzie dobrzesmile a ile @ ci sie spóźnia? mnie spóźniała sie 14dni jak wyszły 2
                  pozytywysmile
                  • iga1001 Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:40
                    11, ale mój lekarz powiedział mi także, że to może być pod wpływem stresu, tym
                    bardziej, że wynik testu był -
                    • asia.mierzynska Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:42
                      to za kilka dni zrób drugismile ja przed tymi dwoma + tydzien wcześniej zrobiłam
                      tescik i wyszedł -. równo po tygodniu był + i następnego dnia rano też +. tak
                      wiec jeszcze wszystko przed Tobąsmiletrzymam kciuki żeby był + smile
                      • iga1001 Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:47
                        dzięki za słowa otuchy
                        ja też muszę myśleć pozytywnie,,,
                        pozdrawiam
                        • asia.mierzynska Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:49
                          daj zanć jak sie coś wyjaśnismile
                          • iga1001 Re: skierowanie na bad. laboratoryjne 05.12.05, 14:52
                            ok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka