joanna1007 02.01.06, 13:39 odebralam wyniki badan wlasnie...i martwi mnie sladowa ilosc białka w moczu? coz to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: białko w moczu..) 02.01.06, 13:47 Sladowa ilość jeszcze o czymś złym nie świadczy. Dopiero jak zacznie wzrastać to może to oznaczać początki gestozy. Skontroluj mocz za tydzień. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: białko w moczu..) 02.01.06, 15:02 miałam białkomocz w pierwszej ciązy. od 6mca brałam urosept i furagin.nie miałam gestozy Odpowiedz Link Zgłoś
michasia775 Re: białko w moczu..) 02.01.06, 15:18 Jestem w 28 tygodniu ciąży i już kilka razy miałam ślad białka w moczu. Ginekolog powiedział,że często się tak zdarza i nie ma się czym martwić. Rozumiem Twój niepokój, bo gdy ja pierwszy raz odebrałam badania i zobaczyłam białko - ślad, to się bardzo przestraszyłam, ale okazało się, że niepotrzebnie. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
iwona298 Re: białko w moczu..) 02.01.06, 15:22 ja też miałam i się okazało, że mam zapalenie dróg moczowych, brałam najpierw urosept potem furagin, zrobiłam też posiew moczu. Odpowiedz Link Zgłoś
malgocha66 Re: białko w moczu..) 02.01.06, 17:50 Witaj. Nie musisz się martwić, ja jestem w 36 tc i także pojawiło mi się na początku ciąży białko w moczu, zrobiłam posiew i okazało się że to bakteria e-coli i lekarz przepisał mi antybiotyk Monural, wszystko wróciło do normy a lekarz powiedział że nie powinno mieć to wpływu na dzidzię. Powinnaś potwierdzić badanie robiąć posiew moczu, wówczas dokłanie będzie wiadomo co jest przyczyną, często jest tak że w posiewie nic się nie wykryje, białko po prostu może pojawić się z pochwy przy pobieraniu moczu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzik78 Re: białko w moczu..) 02.01.06, 18:13 białko w moczu beż obecności bakterii może również oznaczać ucisk na nerkę lub inny organ, jeżeli nie masz bakterii to ok. Ja też mam białko w moczu i lekarz się mnie tylko zapytał czy czasami nie mam ucisku na nerw kulszowy, uszy do góry Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1007 Re: białko w moczu..) 03.01.06, 18:55 wiec tak...moje wyniki to - białko 0,086g/l wart.ref (0,001 - 0,014),powtorze mocz w piatek ijakby co dzwonie do gin. oprocz tego niskie cisnienie,nie mam obrzekow...tylko "siusiu" mi sie czesto chce...)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś