Dodaj do ulubionych

lactovaginal

07.01.06, 16:20
Dziewczyny czy znacie tanszy odpowiednik lactovaginalu?
Bo zaczynam chodzic na basen, i musze cos brac profilaktycznie zeby jakiegos
grzybka nie zlapac.
pozdr
Kasia
Obserwuj wątek
    • mmalicka21 Re: lactovaginal 07.01.06, 17:12
      nie mam pojęcia a tantumm rosa czy jakos tak to to nie??
      • kalinaaa1 Re: lactovaginal 07.01.06, 17:33
        gyntima- polecam, jest podobno lepsza od lactovagianlu, mi zalecil to lekarz,
        ale w aptece nie bylo wiec zamowilam przez inetrnet, kosztuje okolo 15 zl i
        jest polecana wlasnie po baseniesmile ale nie tylko, pozdrawiam
        p.s. ja stosuje to profilatycznie co jakis czas
    • malgosiek2 Re: lactovaginal 07.01.06, 20:08
      Bodajże Sterovag może być odpowiednikiem.
      Pzdr.Gosia
    • k.wita Re: lactovaginal 07.01.06, 21:54
      OOOOO fajnie, bo znajoma ma sklep internetowy z tymi rzeczemi z gymtima.
      Strona sklepu www.charis.pl
      Polecam, bo ja w takim razie u niej zrobie sobie zakupki. dzieki wielkie za
      oswiecenie.pozzdr
      • maja.f To wygląda na reklamę sklepu internetowego 08.01.06, 00:06
        Podany sklep internetowy sprzedaje różne kosmetyki dla kobiet w ciąży. (A
        niedawno był w Wyborczej artykuł o tym, że kobiety ciężarne są łatwym łupem do
        wyciągnięcia od nich pieniędzy...)

A w dodatku preparaty GYNTIMA nie są zarejestrowane w Polsce.
        A cena po doliczeniu kosztów przesyłki jest porównywalna z Lactovaginalem.

Poza tym na stronie reklamowanego tu sklepu internetowego nie jest napisane, co
        zawierają te globułki!

Mam nadzieję, że udało mi się Was, dziewczyny, ostrzec.
        • k.wita Re: To wygląda na reklamę sklepu internetowego 08.01.06, 12:04
          To nie jest zadna reklama. Nie skojarzylam wczesniej, ze to co sprzedaje
          kolezanka ma tez zastosowanie w ginekologii. Dopiero po nazwie. Wiec dziewczyny
          prosze, spokojnie.
          To jest opis z tej strony tych czopkow.Mam nadzieje, ze nikogo tym nie uraze, a
          jesli to to przepraszam, , bo nie mam takiego zamiaru

GYNTIMA Czopki dopochwowe (10 szt.) Cena: 16.19 PLN
          • jeden z niewielu preparatów tego rodzaju, który nie jest na receptę lekarską
          • w sposób naturalny zapewnia biologiczną równowagę pochwy
          • zapobiega powstawaniu nieinfekcyjnych upławów
          • wzbogacone wyciągiem z szałwi, który działa antybakteryjnie,
          przeciwgrzybiczo,
          • przeciwzapalnie, dezynfekcyjnie i nawilżająco
          • zapewniają codzienną higienę intymną
          • nadają się do stosowania profilaktycznego, nie wywołują żadnych skutków
          ubocznych, zawierają wyłącznie naturalne, dla organizmu nieszkodliwe
          substancje, dlatego są odpowiednie dla każdej kobiety
          • odpowiednie do zastosowania w przypadku upławów niespecyficznych, które
          powstają w wyniku naruszenia równowagi w pochwie w wyniku utraty laktobacyli
          Döderleina
          - po wizycie na kąpielisku
          - po używaniu antybiotyków i preparatów przeciwgrzybiczych
          - przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych
          - przy wprowadzonej wkładce dopochwowej
          - po stosunku płciowym
          - przy stresie
          - w okresie menopauzy i karmienia piersią
          - w związku z leczeniem cukrzycy
          • zaleca się ich stosowanie również po wyleczeniu specyficznych upławów
          spowodowanych drobnoustrojami, pleśniami i grzybami
          • przywrócenie równowagi biologicznej pochwy

Stosowanie: profilaktycznie 2x tygodniowo, przy problemach każdego wieczoru,
          odpowiedni również dla kobiet ciężarnych

Producent:
          Herb-pharma AG, Rorschacherstrasse 90, 9450 Lüchingen, Switzerland

Dystrybutor PL:

pozdr
          • kalinaaa1 Re: To wygląda na reklamę sklepu internetowego 08.01.06, 13:11
            skoro poleca mi go ginekolog to chyba nie jest szkodliwy ten preparat (gyntima)
            a to ze cos nie ejst zarejestrwoane w Polsce to nie znaczy ze jest zle, chociaz
            gyntima chyba jest zarjestrowana, ja ja stosuje i uwazam ze jest bardzo dobra,
            ma szersze spectrum niz lactovaginal
          • maja.f Re: To wygląda na reklamę sklepu internetowego 08.01.06, 14:31
            Czyli tak jak już wcześniej powiedziałam:

W opisie globułek ze strony internetowego sklepu nie jest powiedziane, co
            wchodzi w skład tego środka.
            • kalinaaa1 Re: To wygląda na reklamę sklepu internetowego 08.01.06, 15:22
              smilesmilesmilehmmm jasne zalozylam sobie nick i pisze pod nim ze mi lekarz to zalecil
              ale tak naprawde zalecil mi to rzeznik, a wczesniejsze posty pisalam tylko zeby
              wzbudzic wieksze zaufanie a potem ukradkiem zareklamowac lek- bardzo
              nibezpieczny bo wkoncu nie z Polski- dziewczyny troche opamietania naprawde,
              ten lek ma paleczki kwasu melkowego oraz m.in szalwie ktora dziala
              bakteriobojczo- no chyba ze szalwia to trucizna.
              pozdrawiam i radze dac sobie na luz bo nikt tutaj nie poleca czegos co jest
              niewskazane lub zle zwlaszcza dla bobiet w ciazy- bo zdrowie dzieciaczkow jest
              najwaniejsze a nie jakies tam slowne prezpychanki
              • maja.f Te czopki nie zawierają pałeczek kw. mlekowego. 09.01.06, 22:18
                Te czopki NIE zawierają pałeczek (in. bakterii) kwasu mlekowego.
                Dlatego to zupełnie co innego od lactovaginalu!

Kalinaaa1, jeśli stosowałaś ten preparat, to miałaś też jego polskie opakowanie.
                Czy na nim pisze, że ten preparat zawiera pałeczeki kwasu mlekowego? (Ja
                opakowania ani ulotki nie miałam w ręku, więc nie wiem.) Jeśli tak pisze, to
                bardzo podejrzane, bo na niemieckojęzycznej stronie producenta podany jest
                następujący skład:

Lactosum 0,5600 g (laktoza)
                Acidum lacticum 0,0700 g (kwas mlekowy)
                Protease pepton 0,0425 g
                Acidum folicum 0,0014 g
                Extractum Salviae officinalis 0,0035 g
                PEG 32, PEG 20, Polysorbatum 20, Natrii chloridum, Magnesii sulphas

Czyli ani słowa o pałeczkach kwasu mlekowego (Lactobacillus rhamnosus, in.
                Lactobacillus acidophilus), które tworzą w pochwie odpowiednią florę bakteryjną
                i które są głównym składnikiem lactovaginalu.

Przykro mi, że lekarz wprowadził Cię w bład.
    • sutra Re: lactovaginal 08.01.06, 11:34
      Poczytałam o gyntima i sterovagu i nie wygląda to na odpowiednik lactovaginalu.
      Lactovaginal to probiotyk: dopochwowy odpowiednik lakcidu, trilacu, lacidofilu
      itp. Gyntima i sterovag to po prostu leki (gyuntima nie jest dobrze opisana). A
      to zupełnie nie to samo.
      • malgosiek2 Re: lactovaginal 08.01.06, 12:17
        Podaję za książką:Farmakoterapia w okresie ciąży"
        "Aby przywrócić prawidłową florę bakteryjną pochwy i przedłużyć działanie
        terapeutyczne stosuje sie dipochwowo szczepionkę Lactovaginal lub preperat
        złożony Sterovag"
        Zastosowanie:
        jest stosowany w stanach zapalnych pochwy pochodzenia bakteryjnego,również
        pomocniczo w leczeniu zap.pochwy na tle grzybicy lub rzęsistkowicy,szczególnie
        przed pojawieniem się właściwej flory bakteryjnej po zakończeniu leczenia
        swoistego.
        Pzdr.Gosia
    • kalinaaa1 Re: lactovaginal 08.01.06, 11:50
      mnie gyntime polecil moj ginekolog i bynajmniej nie ma sklepu internetowegosmile
      • maja.f Konsultacja z lekarzem lub z farmaceutą w aptece 08.01.06, 14:26
        Każdy może sobie na forum napisać, że mu ginekolog zalecił to czy tamto. I każdy
        może sobie założyć kilka nicków, po jednym zadać pytanie, a pod drugim sam sobie
        odpowiedzieć.

Nie jesteśmy w stanie sprawdzić, co jest prawdą, a co reklamą sklepu internetowego.

Dziewczyny, jeśli chcecie w ciąży zastosować jakieś preparaty, to skonsultujcie
        się osobiści z ginekologiem. Informacje z forum to nieraz cenna wskazówka, ale
        nie wystarczą. Szczególnie jeśli chodzi o polecanie preparatów, które nie są
        zarejestrowane w Polsce w wykazie leków i których nie można kupić w aptece, a
        jedynie przez internet.

Życzę zdrowia
    • anik-a28 Re: lactovaginal 08.01.06, 12:32
      Odpowiednika Lactovaginal-u nie znam, ale mój lekarz jak pytałam jak
      zabezpieczyć się przed ewentualną infekcją na basenie zalecił posmarować
      intymne miejsce maścią Clotrimazolum (oczywiście przed wejsciem do basenu).
      Pozdrawiam
    • rybka_79_79 Re: lactovaginal 11.01.06, 19:32
      SKLAD LACTOVAGINALU
      lactobacillus rhamnosus -acidophilus
      subst.pomocnicze;odtluszczone mleko w proszku,sacharoza.L-glutaminian
      sodu,skrobia ziemniaczana,sterynian magnezu,D-mannitol

SKŁAD LACIDOFILU-20 KAPSULEK OK 15ZŁ
      lactobacillus rhamnosus-acidophilus
      subst.pomocnicze;kwas askorbowy,sterynian magnezu,maltodekstryna,zelatyna

Wydaje mi sie ze oba te leki sa takie same w piatek mam wizyte u gina to o to
      zapytam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka