Dodaj do ulubionych

Wymioty po witaminach, pomóżcie!!!

11.01.06, 17:49
Witam, jestem w 12 tygodniu ciąży. Lekarz zapisał mi Feminatal, który
naprawdę muszę brać ze względu na bardzo małą hemoglobinę - 10,6 ( ma dużo
żelaza)Problem jest w tym, ze po 20 minutach od zażycia niestety strasznie
wymiotuję sad Dodam, ze biorę go po posiłku. Czy któras też tak miała? Moze
macie jakis sposób żeby tak się nie działo? Już myślalam żeby brać go zaraz
przed snem - może zasnę zanim mnie dopadną wymioty? wink
Obserwuj wątek
    • marypop Re: Wymioty po witaminach, pomóżcie!!! 11.01.06, 18:33
      Ja tez biore Feminatal - od 12. tc do teraz, a to juz 40.smile i tez na poczatku
      bylo mi niedobrze, ale jest jedna rada - lyknac w polowie jedzenia, nigdy nie
      lykac po jedzeniu, popic troche, tez nie za duzosmile na prawde pomaga, a po innych
      witaminach tez moze byc niedobrze. A, i brac rano - przy porzadnym sniadaniusmile
    • quadri Re: Wymioty po witaminach, pomóżcie!!! 11.01.06, 18:39
      Hej,
      ja tak miałam po żelazie. Lekarz kazał mi brać na czczo, ale po 30 zaczynały się wymioty, jeśli czegoś nie
      zjadłam. Przeczytałam, że minimalny odstęp przed jedzeniem to właśnie 30min, więc biorę tabletkę i z
      zegarkiem w ręku czekam 30 min, a potem śniadanko. Wymioty się skończyły, zobaczymy tylko jak wyniki
      hemoglobiny w tym miesiącu...
      Pozdrawiam!
    • sutra Re: Wymioty po witaminach, pomóżcie!!! 11.01.06, 18:40
      Jeść produkty spoż. które zawierają dużo żelaza, jednocześnie z takimi, które
      zawierają dużo witaminy C (pięciokrotnie zwiększa przyswajalność żelaza).
    • lolinka2 Re: Wymioty po witaminach, pomóżcie!!! 11.01.06, 19:53
      być moze nie przyswajasz zelaza- ja tak miałam w 1wszej ciąży i mam teraz- tez haftuję witaminkami ciążowymi. Spróbuj się przestawić na zwykły Vibovit Junior 2-3 saszetki to w ramach suplementacji witaminowej a z zelazem mozna spróbować w zastrzyku, tyle ze po konsultacji z lekarzem.
      • sylwia489 Re: Wymioty po witaminach, pomóżcie!!! 11.01.06, 20:22
        Witajcie, ja tez wymiotywałam po żelazie, zażywałam go wraz z witaminą C i
        dotego popijałam sokiem z czarnej pożeczki popijałam go sokiem z czarnej
        pożeczki i wszystko było ok.
        Jeśli chodzi o witaminy dla kobiet w ciąży, na początku brałam materne, po
        których wymiotywałam, dziwiłam się że w 5 miesiącu mam jeszcze okropne mdłości,
        zmieniłam na falvit i.....mdłości się skończyły.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka