Dodaj do ulubionych

Uciążliwe pieczenie

19.01.06, 16:15
słuchajcie czy miałyście problemy w ciąży z pieczeniem w okolicach sromu?
biorą nestatyne ale w środku jest wszystko w porządku. natomiast w okolicach
warg sromowych okropnie piecze swędzi i w ogóle bardzo boli. Smaruje niweą i
posypuje pudrem ale nie pomaga. Czy w ciązy moge stosować maści? Na zewnatrz
oczywiście.Mam dobry krem Pimafucin ale nie wiem czy stosowanie go zewnetrzne
nie zaszkodzi dziecku.poradzcie coś. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 16:17
      Możesz kupić bez recepty krem Clotrimazol i smarować srom.Naprawdę pomaga.
      pzdr.Gosia
      • patti84 Re: Uciążliwe pieczenie 20.01.06, 23:00
        podpisuje sie w 100%-ach. Tez na poczatku nie wiedzialam co to takiego, ale moj
        lekarz powiedzial, ze to calkiem normalne objawy, bo teraz nie mam @ i organizm
        nie ma jak sie samoczynnie oczyscic. przepisal mi Clotrimazol i Nystatyne.
        przeszlo z dnia na dzien, ale zapobiegawczo stosuje jeszcze Nystatynke.
        pozdrawiam goraco.
    • czarna83 Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 16:17
      hejka ja mialam to samo wiec robilam nasiadowki z tantum rosa i pomoglo mi tez
      sprobuj.pozdrawiam
      • agrareoliga Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 17:16
        Polecam clotrimazol ,ale powinnaś iść do gina i powiedzieć ,że tamte czopki ci nie pomagają.Skąd wiesz ,że w środku wszystko ok?Jakby tak było to by nie piekło.Taka nieleczona infekcja może prowadzić do wcześniejszego porodu itd. Ja po takim pieczeniu wylądowałam w 29 tygodniu na patologi z rozwarciem.Całe szczęście ,że dostałam sterydy i dziecko urodzone w 34 tygodniu było zdrowiusie.Dobra rada ,gin i potem koniecznie wymaz.
        • kamilka2 Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 17:28
          Hej.ja uzywalam tej masci Pimafucin-jescze ja mam i do tego takie same czopki.na
          ulotce jest napisane ze w ciazy mozna wiec spróbowac mozesz-nie zaszkodzi.Ale
          tak poza tym idz do lekarza!pozdrawiam
          • agrareoliga Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 17:36
            W ciąży leczenie infekcji jest bardzo trudne. Nie każdy antybiotyk jest tak samo skuteczny u wszystkich kobiet.Ja kiedyś miałam clotrimazolum , swędzenie minęło ,ale wymaz był pozytywny mimo poddatności tych bakterii na antybiotyk. Dopiero po ciąży ,już bez leków wszysko doszło do normy. Czasami trzeba zmienić kilka leków.
    • maga202 Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 18:00
      Pimafucin mozna stosowa w ciąży i jest skuteczniejszy niz Clotrimazol. Mi na przykład Clotrimazol nie pomógł wcale.
      Pozdrawiam Magda
    • czajkax2 Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 18:02
      Na takie przypadłości jest krem Clotrimazolum. Bez recepty, niedrogi, mozna
      stosowac w ciąży.
    • mayesia Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 19:24
      Cześć! To może być grzybica, mimo ze tylko piecze i swędzi z zewnątrz. Ja
      kończę moją ciąże, jest to druga ciąża, i niestety ta przykra dolegliwość
      dopadala mnie 5 (!!!) razy w tej ciąży! Koniecznie odwiedź lekarza, może
      zmieni lek na inny, może lepiej zrobić badanie i wiedziec na 100 proc, czy to
      grzyb czy coś innego. Nie wiem czy nivea to dobry pomysł, chyba raczej jak
      najmniej kosmetyków. Ja dostałam od lekarza Natamycynę, Clotrimazol, Potem mac
      Mirror Complex. Niestety moja infekcja wciąż nawracał, bo ponoć ciężarówki mają
      skłonności do niej. Na pewno trzeba wyleczyć, lepsze lekarstwo niż infekcja dla
      twojej dzidzi.
      • anthenka Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 20:21
        czy pieczenie w intymnym miejscu to niekiedy "element" ciąży? Ja mażę o
        dziecku. W miniony wtorek miałam mieć @. Na razie nie mam. Mam za to różne
        objawy: Ciągnięcie w dole brzucha, bolące piersi, widoczne żyłki na piersiach
        brak apetytu, zmęcznie zawroty głowy itp. Czy to pieczenie to też objaw? Acha,
        z testem czekam do soboty. Zrozumie ten, kto przeżył wiele rozczarowań.
        • guzmania Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 20:33
          Możesz być w ciąży, to bardzo prawdopodobne.Ja miałam podobne objawy na
          początku ciąży.Trzymam kciuki i daj znać jak wyszedł testsmile.
          • anthenka Re: Uciążliwe pieczenie 19.01.06, 20:36
            Dzięki za słowa otuchy. Z tego stresu napisałam "marzę" przez samo ż. Ale
            plama! Żeby to była ciąża. Trzymajcie kciuki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka