Dodaj do ulubionych

hurra! można schudnąć po ciązy :)

30.01.06, 11:30
Wątek "ku pokrzepieniu serc". smile Ostatnio widziałam się z moją przyjaciółką,
która przytyła w ciąży aż 25 kg i nawet po porodzie brzuszek miała jeszcze
spory. Jej córunia ma niecałe 4 miesiące, a ona już laseczka jak przed
porodem. Piszę to, bo mnie bardzo podnósł na duchu fakt, że po porodzie
figura wcale nie musi zmienic się na gorsze. Pozdrawiam was wszystkie i zyczę
miłego tygodnia.
Ulka
Obserwuj wątek
    • alicyjka11 Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 30.01.06, 12:06
      Karmienie piersia bardzo pomaga w powrocie do figury.Ja jestem w 38tyg i juz
      mysle jak tu sie pozbierać po porodzie.W sumie ze 14 kg.przytyłam.Na pewno bedę
      musiała powcierać jakies specjalistyczne kremy bo dopadł mnie straszny
      celulitis.Pozdrawiamwink
      • ankapo30-tce Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 30.01.06, 12:18
        Potwierdzam. Ja przytyłam w poprzedniej ciąży ponad 20 kg. Po porodzie przez
        jakiś czas miałam jeszcze brzuszek, ale po 3 miesiacach karmienia piersią byłam
        sporo szczuplejsza niż przed porodem, brzuch też całkeim niezły. I utrzymałam
        wagę po zaprzestaniu karmienia. Polecam smarowanie się kremami p. rozstepom
        kilka m-cy po porodzie (używałam tych samych co w ciązy).Powowdzenia w powrocie
        do formy po porodzie, czego też sobie zyczę.
    • patinka6 Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 30.01.06, 13:04
      to dobra wiadomość
      • ade1 nie ma sie co cieszyc !!!! 30.01.06, 14:00
        to tak jak w zyciu jedna jest gruba druga chuda , podobnie po ciazy jedna
        zostaje gruba inna chudnie w oka mgnieniu, zalezy to indywidualnych
        predyspozycji, wiec to ze kolezanka schudla wcale nie oznacza ze ty nie
        bedziesz miala z tym problemow, albo byc moze bedziesz jesczze chudsza
        • simonkapl Re: nie ma sie co cieszyc !!!! 30.01.06, 14:15
          To jest swieta prawda.Przyjaciolak moja utyla w pierwszej 11 kg , w drugiej
          ciazy 13 kg, ani po jednej ani po drugiej nie zrucila nic oprocz 6 kg po
          porodzie.Stosuje diete i cwiczy.Wiec chyba jednak lepiej sie pilnowac.Pozdrawiam
        • hania_szala Re: nie ma sie co cieszyc !!!! 30.01.06, 14:29
          uuuuuuuu... dlacego niszczysz nadzieje???
    • amwaw Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 30.01.06, 14:06
      przytyłam 18kg
      w 3 mś po porodzie jestem na zero
      oczywiście w mojej żarłocznej główce nie powstała przez chwilę myśl o diecie czy
      nie daj boże ćwiczeniach..
      • agata.23 Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 30.01.06, 14:28
        W ciąży przytyłam 16 kg, po prodzie zrzuciłam 14kg ale kiedy przestałam karmić
        mój organizm zgłupiał i znów zaczęłam tyć co w sumie dało na plusie 11 kg.
        dopiero kuracja hormonalna i ostra dieta pozwoliły mi schudnąć jak narazie 9kg
        a jestem 16 miesięcy po porodzie! Więc naprawdę dziewczyny nie wszystkie tak
        samo wracają do formy.
    • igus_tryn Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 30.01.06, 14:44
      Pewnie,że można. Ja juz 5 mies. po porodzie ważyłam o 7 kg. mniej niż PRZED
      CIĄŻĄ!
    • asiek1975 Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 31.01.06, 01:42
      ja w pierwszej ciazy przytylam 40 kg-jestem chyba rekordzistka- i schudlam po
      pol roku 35, choc latwe to nie bylo...Teraz juz sie tak nie obzeram smile
    • malinka255 Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 31.01.06, 06:20
      u mnie też tak było, po ciązy(+21kg) miałam lepsza figure niż kiedyś.
      ale podstawa to karmienie, radzenie sobie przy dziecku samemu-z mężem-a jak się
      mieszka z mamą, teściową, które pomagają, to juz takiego wysiłku nie ma;
      oczywiście nie każda schudnie ponoc;
      malinka
    • lusia79 Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 31.01.06, 07:15
      No cóż. Ja dopóki karmiłam piersią też świetnie wyglądałam (4m-ce po porodzie
      byłam laseczka jak jeszcze nigdy wcześniej). A jak przestałam karmić, to jednak
      w niektórych miejscach jest mnie trochę za dużo. W ciąży przytyłam 21 kilo, a
      już 3 m-ce po porodzie ważyłam tyle ile przed ciążą. Każdy organizm inaczej
      reaguje na zmiany. Znam śliczną babkę, która przed ciążą była szczuplutka
      niemal jak modelka - po ciąży wygląda jak 3 tamte sprzed ciąży. Dodam, że już
      urodziła 2 dzieci - jedno ma 5 lat, a drugie 3 - ona ciągle jest wieeeeelka!
      • malinka255 lusia 31.01.06, 07:38
        No, ja zapomniałam dodac, że jak się skonczy karmic to trzeba uważac, ja nie
        uważałam, trochę mi się przytyło, ale teraz druga ciąża, jakos potem zrzucę i
        muszę się po nastepnym karmieniu piersią oszczędzac, mniej jesc; bo jak
        karmiłam to jadłam co chciałam, potem mi to zostało-słodycze itd...
        pozdrawiam
        malinka
        • lusia79 Re: lusia 31.01.06, 07:42
          No żebym ja jeszcze dużo jadła to rozumiem. Albo mi hormony szwankują, albo coś
          się porobiło z przemianą materii.
          Życzę zdrowej ciąży i łatwego porodu malinko!
          • sonikal Re: lusia 31.01.06, 09:08
            po porodzie samo się nie schudnie ( a nawet jak się schudnie to brzydko)-trzeba
            się zabrać za ćwiczenia- wtedy osiąga się odpowiedni stan ciałka- polecam
            chodziłam na ćwiczenia po porodzie już od 4 tyg. po- www.studiozdrowia.hbz.pl(
            tym bardziej ,że mozna przychodzić z maleństwem)
    • igus_tryn karmienie piersią i długie spacery to podstawa! 31.01.06, 10:09

• anulkau Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 31.01.06, 11:24
      Ja przytyłam 12. Już 3 miesiące później nie było śladu po tych dodatkowych
      kilogramach, a na dodatek nadal chudnę i to nie jest już take "super"! Jestem 15
      miesięcy po porodzie i mam 6 kg na minusie (mniej niż przed ciążą) i powiem Wam,
      że wcale mnie to nie cieszy, bo wyglądam fatalnie, a najgorsze jest to, że robię
      wszystko żeby przytyć i nie mogę!! Badałam już tarczycę - jest ok, więc to nie
      przez to. Chyba hormony mi tak szaleją... sad
    • cookee2 Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 01.02.06, 10:24
      W ostatniej ciązy przytyłam 20 kg i schudłam 8 ,12 kg mam przed soba do
      zrzucenia.Jem mało, karmię piersią córa ma prawie 9 miesięcy. Po porzednich
      ciażach potrzebowałam pół roku,a teraz??? Winię za ten fakt depo=provere.A
      kysz,nigdy więcej!Pozdrawiam
      • inia33 Re: hurra! można schudnąć po ciązy :) 01.02.06, 12:17
        ja w pierwszej i drugiej ciąży przytyłam 20 kg, po pierwszym porodzie w ciągu 11 miesięcy karmienia schudłam ok.12 kg, po skończeniu karmienia wzięłam się za dietę i straciłam resztę w ciągu 2 mies. Teraz jestem miesiąc po porodzie, karmię piersią i zrzuciłam już ok. 13 kg ale myślę że bez odchudzania się też nie obejdzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka