jasminar 12.02.06, 13:44 Cos pysznego dla dobrego samopoczucia na mdłosci tez zdarza sie ze pomaga :łyzka tartego imbiru zgotowana w 1i 1/2 szkl.wody przecedzic dodac 1łyzeczke lub wg uznania 1 i 1/2 i sok z czałej pomaranczy pic schłodzone) lub nie .mniam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasminar Re: dodac miod!!:) 12.02.06, 14:38 Oczywiscie dodac 1 i 1/2 łyzeczki miodu Odpowiedz Link Zgłoś
jatakajestem Re: cos pysznego:) 13.02.06, 08:17 może i pyszne, ale sprawdź za nim podasz przepis! wiele dziewczyn skorzysta, bo męczą je mdłości, a to dla ciężaróweczek może być niebezpieczne!!!!! owszem, imbir pomaga na mdłośći np. lokomocyjne, ale NIE WOLNO UŻYWAĆ IMBIRU W CIĄŻY, szczególnie w I trymestrze! nawet na herbatce imbirowej jest zaznaczone,że nie wolno kobietom w ciąży, a sama byłam świadkiem, jak lekarz w szpitalu naskoczył na pacjentkę, u której zobaczył korzeń imbiru; Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: cos pysznego:) 13.02.06, 09:20 no i masz ci los, znów wracamy do krainy absurrrrrrrrdu, nie wolno puścić bąka na stojąco bo wtedy dziecko jelitami "wylata"itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: cos pysznego:) 13.02.06, 12:01 Moja ginka sama zaliciła mi ta herbate wiec prosze baby nie piszcie bzdur) taka znikoma ilosc imbiru nikomu nie zaszkodzi chyba ze ktos zagotuje tone Odpowiedz Link Zgłoś
malenka69 Re: cos pysznego:) 13.02.06, 12:08 Kurde jak czytam czego nie można w ciązy to mnie szlag trafia!Opanujcie sie! Boszzze widzisz i nie grzmisz!! Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: cos pysznego:) 13.02.06, 12:58 Juz się zaczęło fajnie i znów tego nie wolno tamtego nie wolno!!! A przeciez wszystko to, to naturalne produkty owoce,warzywa...Sądzę,że takie bzdury mozna sobie darowć i się poprostu cieszyć ciążą!!! Pozdrawiam (mama majówka) Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: cos pysznego:) 13.02.06, 15:47 Ja tez mama majowka i nie przejmuje sie idiotycznymi odpowiedziami tego nie wolno tamto zabronione przez to poronisz a przez tamto dziecko urodzi sie z dwiema głowami.Polecam to co poleciłam mi ginka i co mnie osobiscie smakuje i pomaga.Jesli chcecie to pijcie jesli macie totalnego bzika i jestescie histerycznie przewrazliwione to nie pijcie i juz)) Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: cos pysznego:) 13.02.06, 16:04 I tak trzymać!!! A na kiedy masz termin? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: cos pysznego:) 13.02.06, 16:06 I brawO!!!!!!! ciesze sie, ze nie tylko ja tak mysle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: cos pysznego:) 13.02.06, 16:10 mam termin na 22 maj)a w srodku poki co obcy bo ginka raz widzi faceta a raz kobitke)) pozdrawiam rozsadne babki) Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: cos pysznego:) 13.02.06, 16:48 A ja mam termin na koniec maja (31) zobaczymy. U mnie juz nie obcy bo zechciał na połowkowym pokazać co ma między nogami! i ma jajeczka Odpowiedz Link Zgłoś